Κίνα: «Στρατόπεδα συγκέντρωσης» για νέους πρωταθλητές

15:23 1/8/2012 - Πηγή: AEK365

Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ από παλιότερα αναδημοσιεύει η Daily Mail, της οποίας ο απεσταλμένος Ντέιβιντ Τζόουνς είχε πάει στην Κίνα, ώστε να δεν πώς «κατασκευάζονται» μαζικά στα κινεζικά γυμναστήρια οι αυριανοί Ολυμπιονίκες.

Αφορμή στάθηκε η απίστευτη επίδοση της 16χρονης Κινέζας Σουίβεν Γε, η οποία στα 400 μέτρα μικτής ατομικής κολύμβησης στο Λονδίνο έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα, τερματίζοντας την απόσταση σε 4.28.43 και κατέρριψε το 4.29.45 της Αυστραλέζας Στέφανι Ράις, που τερμάτισε

έκτη στην κούρσα.

Όταν ο Τζόουνς πήγε στην Κίνα είδε μικρά παιδιά να εξετάζονται ώστε να αποδειχθεί γενετικά ότι μπορεί να γίνουν πρωταθλητές. Αν αυτό διαπιστωθεί εγκαταλείπουν σχολείο και οικογένεια και εντάσσονται σε σύγχρονα στρατόπεδα εκπαίδευσης. Ήδη στη χώρα υπάρχουν 3.000 τέτοιου τύπου, κέντρα εκπαίδευσης.

Μάλιστα στην εκπαίδευση περιλαμβάνεται και μάθημα, όπου οι επίδοξοι πρωταθλητές μαθαίνουν πώς θα μιλάνε στα ΜΜΕ, μετά από τις επιτυχίες τους.

Ο Τζόουνς μπόρεσε να μπει σε ένα από αυτά τα κέντρα εκπαίδευσης και όπως λέει οι νεαροί αθλητές δεν έχουν όνομα αλλά αριθμό. Ζουν υπό καθημερινές συνθήκες πίεσης και αυστηρής πειθαρχίας, ώστε να καταφέρουν να γίνουν οι μελλοντικοί πρωταθλητές. Μάλιστα από μικρή ηλικία γίνεται ανοιχτά χρήση «βοηθητικών» ουσιών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το 2008 στο Πεκίνο, οι Κινέζοι αθλητές είχαν πάρει 100 μετάλλια, εκ των οποίων τα 51 χρυσά! Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρκετά από τα φετινά μετάλλια των Κινέζων κερδίζονται από νεαρούς αθλητές που είναι πρωτοεμφανιζόμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα