Κάζο για Πορτογαλία, με το ζόρι η Γερμανία

23:52 7/9/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016-4ος ΟΜΙΛΟΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΣΚΩΤΙΑ: 2-1
Γήπεδο: Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ

Η Γερμανία επικράτησε της Σκωτίας (2-1) στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ, με τον Τόμας Μίλερ να βρίσκει δύο φορές δίχτυα και να ικανοποιεί τον κόσμο που γέμισε το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».
Οι πρωταθλητές κόσμου ανέβασαν στροφές όσο έπρεπε και με

τον επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου να είναι ακόμη μία βραδιά πιστός στο ραντεβού του με τα δίχτυα, όπως συνηθίζει με το εθνόσημο. Οι Σκωτσέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και το κατάφεραν, προσωρινά ωστόσο, με τον Ανία να ισοφαρίζει στο 66'. Αξίζει να σημειωθεί πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν εκπληκτική, με τους Γερμανούς να ευχαριστούν τους παίκτες του Γιόακιμ Λεβ για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ένα εξαιρετικό κορεό.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ρούντι, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χέβεντες, Ντουρμ, Κράμερ, Κρόος, Τόμας Μίλερ, Ρόις (90+2' Γκίντερ), Σίρλε (84' Ποντόλσκι), Γκέτσε.

ΣΚΩΤΙΑ: Μάρσαλ, Χάτον, Χάνλεϊ, Ράσελ Μάρτιν, Γουίτακερ, Ντάρεν Φλέτσερ (58' ΜακΆρθουρ), Μουλγκρού, Άνια, Τζέιμς Μόρισον, Μπάναν (58' Στίβεν Φλέτσερ), Νέισμιθ (82' Μαλόνεϊ).

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016-9ος ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ: 0-1
Γήπεδο: Municipal de Aveiro

Έκπληξη με το καλημέρα στον 9ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016. Οι Αλβανοί «άλωσαν» το Αβέιρο και πήραν τεράστια νίκη απέναντι στους Πορτογάλους με σκορ 1-0, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Ίβηρες δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί και να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα μπροστά από την εστία του Μπερίσα. Με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου ήρθε... η τιμωρία από τους παίκτες του Μπιάσι, που με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση από τον Μπαλάι, άνοιξαν το σκορ στο 52'. Το γήπεδο έγειρε, οι γηπεδούχοι πίεσαν όμως η παρέα των Κάτσε και Λίλα δεν λύγισε και πήρε παλικαρίσια τη σπουδαία νίκη.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρούι Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Ρικάρντο Κόστα (73' Μιγκέλ Βελόζο), Φάμπιο Κοεντράο, Ουίλιαμ Καρβάλιο (56' Ουίλιαμ Καρβάλιο), Αντρέ Γκόμες, Ζοάο Μοουτίνιο, Νανί, Βιεϊρίνια (46' Καβαλέιρο), Έντερ.

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Αγκόλι, Μαβράι, Τσάνα, Χισάι, Κουκέλι (66' Κάτσε), Αμπράσι, Τόλαντ Τζάκα, Ρόσι, Λενιάνι (75' Λίλα), Μπαλάι.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016-4ος ΟΜΙΛΟΣ

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ-ΠΟΛΩΝΙΑ: 0-7
Γήπεδο: Estádio Do Algarve

Περίπατο έκανε κόντρα στ Γιβραλτάρ η Πολωνία, καθώς το διέσυρε με 7-0.

Το άνοιξε μόλις στο 11ο λεπτό ο Γκροζίτσκι με σουτ έξω από την περιοχή. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους το Γιβραλτάρ κατάφερε να κρατήσει το δείκτη του σκορ στο 0-1, όμως με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (48') λύγισε. Ο Γκροζίτσκι (και πάλι), ο Λεβαντόβσκι και ο Σουκάλα μέσα σε 10 λεπτά ανέβασαν το σκορ στο 0-5. Κάπου εκεί οι Πολωνοί έδειξαν να κατεβάζουν ταχύτητα.

Οι παίκτες του Γιβραλτάρ φαίνονταν φανερά απογοητευμένοι από το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο προπονητής του συνέχιζε να τους ενθαρρύνει μήπως πετύχουν ένα τέρμα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αντίθετα οι Πολωνοί πέτυχαν άλλα δύο γκολ στο 86' και στο 92' με τον Λεβαντόβσκι, ο οποίος σημείωσε καρέ.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Τζόρνταν Πέρες, Γουάιζμαν, Ρόι Τσιπολίνα, Άρτελ (88' Πάγιας), Τζόζεφ Τσιπολίνα, Ράιαν Κασιάρο, Μπάντο (46' Γκόσλινγκ), Γουόκερ, Λι Κασιάρο, Μπράιαν Πέρες, Κάιλ Κασιάρο (63' Πρίστλεϊ).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέσνι, Ολκόβσκι, Σουκάλα, Γκλικ, Βαβζίνιακ, Κριχόβιακ, Κλιχ (71' Ματσίνσκι), Γκροσίτσκι (78' Σταρζίνσκι), Ρίμπους, Μίλικ (71' Σόμποτα), Λεβαντόβσκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα