Οριστικά εκτός τίτλου η Τσέλσι

17:32 4/5/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-37η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΣΕΛΣΙ-ΝΟΡΙΤΣ: 0-0
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Η Τσέλσι παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα στη Νόριτς και έχασε πλέον και τις πλέον λιγοστές ελπίδες που είχε για κατάκτηση του τίτλου. Βαθμό ανάσα κατέκτησαν τα «καναρίνια» που ελπίζουν ακόμα σε παραμονή.

Το ματς ξεκίνησε όπως ήταν φυσιολογικό με την Τσέλσι να προσπαθεί να πιέσει ψηλά όμως η Νόριτς έδειξε ψυχραιμία στο πρώτο δεκάλεπτο και μάλιστα στο 11ο λεπτό απείλησε έπειτα από λάθος του Μάτιτς στη μεσαία γραμμή. Κόουλ και Γουίλιαν ηταν οι δύο παίκτες του Μουρίνιο, οι οποίοι στα πρώτα 20 λεπτά

συνεργάστηκαν τις περισσότερες φορές, με τον Μπα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας αλλά τους «μπλε» να μην μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 23ο λεπτό όταν ο Τέρι έπιασε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ όμως ο Ράντι μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Στο 32' ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Τσέλσι. Ο Σίρλε έκανε την ατομική προσπάθεια, έφερε την μπάλα στο δεξί όμως το δυνατό σουτ που δοκίμασε τράνταξε το δοκάρι του Ράντι. Αυτή ήταν και η μοναδική στιγμή, στην οποία τα «καναρίνια» απειλήθηκαν στο πρώτο μέρος αφού ακόμη και μετά την οπισθοχώρηση στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μερους, η άμυνά τους δεν είχε πρόβλημα - πλην της φάσης του δοκαριού - να απομακρύνει τις επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τον Ράντι.Στο ημίχρονο της αναμέτρησης πάντως, τα σχόλια περισσότερο στάθηκαν σε δύο περιπτώσεις όπου οι ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, παρά στο θέαμα από τους 22 ποδοσφαιριστές.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, οι Λουίζ και Αζάρ πήραν τις θέσεις των Λάμπαρντ και Σαλάχ και οι δύο τους δημιούργησαν στο 48'΄την πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης όμως το σουτ του Βραζιλιάνου δεν βρήκε στόχο. Η πίεση αυξήθηκε στα καρέ της Νόριτς, η οποία όμως κατάφερε μετά το 60ο να ρίξει το ρυθμό. Στο 68' οι «μπλε» απείλησαν με σουτ του Γουίλιαν ενώ στο 71' ο Κέιχιλ πρόλαβε τελευταία στιγμή και απομάκρυνε σε κόρνερ ωραία προσπάθεια του Σνόντγκρας. Με το 0-0 να παραμένει, ο Ζοσέ Μουρίνιο αποφάσισε να ρισκάρει και έριξε στο παιχνίδι τον Τόρες αντί του Μάτιτς όμως πέρα από κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες των Αζάρ και Γουίλιαν, η Νόριτς δεν απειλήθηκε.

TΣΕΛΣΙ: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Κόουλ, Λάμπαρντ (Λουίζ 46'), Μάτιτς (Τόρες 73'), Σάλαχ (Αζάρ 46'), Γουίλιαν, Σούρλε, Μπα

ΝΟΡΙΤΣ: Ρούντι, Μάρτιν, Ρ. Μπένετ, Τέρνερ, Γουίτακερ, Τετέι, Σνόντγκρας, Τζόνσον, Χόουσον, Όλσον, Ελμάντερ (Ρέντμοντ 69')

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 1-0
Γήπεδο: Emirates

Η Άρσεναλ κέρδισε με 1-0 τη Γουέστ Μπρομ και κουνάει σεντόνι και του χρόνου.

Οι «πολίτες» εκμηδένισαν τις ελπίδες της Έβερτον για έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά το σύνολο του Αρσέν Βεγκέρ απέδειξε πως δεν ήθελε χάρες.

Η πρώτη απειλή από την πλευρά των γηπεδούχων ήρθε στο 4ο λεπτό, όταν ο Λούκας Ποντόλσκι βρέθηκε σε καλό σημείο αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Σαϊντο Μπεραχίνο εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μοργκάν Αμαλφιτανό, αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Βόιτσεχ Σέζνι, αφού κόντραρε στο σώμα του Λοράν Κοσιελνί. Στο 13' ήρθε η προειδοποίηση και ένα λεπτό αργότερα το γκολ για την Άρσεναλ. Αρχικά, ο Μεσούτ Εζίλ τροφοδότησε τον Σάντι Καθόρλα, αλλά η προσπάθεια του βρήκε σε σώμα και κατέληξε κόρνερ, από το οποίο ο Ολιβιέ Ζιρού έκανε το 1-0 με κοντινή κεφαλιά. Στο 24' η προσπάθεια του Τζέιμς Μόρισον κατέληξε για λίγο άουτ, με τον Μπεν Φόστερ να αποκρούει χαμηλό σουτ του Καθόρλα ακριβώς δέκα λεπτά αργότερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κανονιέρηδες» συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο ματς, αλλά αυτός που έφτασε πρώτος κοντά σε ένα γκολ ήταν ο Αμαλφιτανό, με τον Σέζνι να του το αρνείται στο 71'. Το παιχνίδι άνοιξε ακόμη περισσότερο προς το τέλος του και μέσα σε ένα δίλεπτο οι γηπεδούχοι είδαν να χάνονται δύο πολύ σημαντικές φάσεις. Στο 74' ο Φόστερ δυσκόλεψε τον Ζιρού, που αν και σούταρε δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα, για να έρθει ο Ποντόλσκι ένα λεπτό αργότερα και να στείλει την μπάλα στο δοκάρι από κοντινή απόσταση. Στο 86' ο Κρεγκ Ντόουσον σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους στην αντίπαλη περιοχή μετά από κόρνερ, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στην εστία του Σέζνι, με τον Κάλστρομ να επιδιώκει να σκοράρει με τον... ώμο δύο λεπτά αργότερα, αλλά να μην τα καταφέρνει.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ (Βερμάλεν 80'), Αρτέτα (Κάλστρομ 63'), Ποντόλσκι, Εζίλ, Καθόρλα (Ροσίτσκι 70'), Φλαμινί, Ζιρού

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Όλσον, Μπραντ, Λουγκάνο, Ντόουσον, Μόρισον, Ντόρανς, Αμαλφιτανό (Ανιτσέμπε 80'), Μουλούμπου (Βίντρα 85'), Σεσενιό, Μπεραχίνο

Keywords
Τυχαία Θέματα