Κατέληξαν σε συμφωνία με την τρόικα

12:15 18/3/2014 - Πηγή: AEK365

Σε συμφωνία κατέληξαν σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα μετά από μια μαραθώνια και δύσκολη διαπραγμάτευση εβδομάδων.

Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένεται ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να ανακοινώσει ο ίδιος το ύψος του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, με το οποίο συμφωνεί και η τρόικα.

Συγκεκριμένα,

σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς ενημέρωσε τους 27 πρέσβεις της ευρωπαϊκής ένωσης ότι επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τριμερή σε έκτακτη μυστική συνάντηση που έγινε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα.

Το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα δοθεί για κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ ένα άλλο μέρος θα χρησιμοποιηθεί για «μαξιλάρι» για το 2014, σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με την επίτευξη του στόχου του προϋπολογισμού για πλεόνασμα 2,7 δισ. ευρώ.

Επίσης, ένα μέρος του πολύ σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος θα δοθεί για την κάλυψη του κόστους από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% και ένα άλλο μέρος για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα