Το Βερολίνο γίνεται η πρώτη πόλη με το δικό της domain name

11:51 18/3/2014 - Πηγή: AEK365

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η καταλήξεις στις διευθύνσεις του ίντερνετ προέρχονται είτε από την χώρα που βρίσκεται η ιστοσελίδα είτε από το παγκόσμιο .com.

Τώρα όμως, το Βερολίνο γίνεται η πρώτη πόλη παγκοσμίως που αποκτά το δικό της domain name, το οποίο θα είναι .berlin, αντί για το .de.

H πρωτοβουλία για την απόκτηση αυτής της κατάληξης πάρθηκε από την τοπική κυβέρνηση της πόλης κατόπιν συμφωνίας με την Eπιτροπή Διαχείρισης Ονομάτων και Αριθμών (ICANN),

που βασίζεται στις ΗΠΑ και συντονίζει την ονοματοδοσία ιστοτόπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα «ανέβηκε» στο διαδίκτυο η πρώτη σελίδα με αυτή την κατάληξη.

Πάντως, το Βερολίνο μπορεί να είναι η πρώτη πόλη που το κάνει αυτό, αλλά σύντομα δε θα είναι η μοναδική. Κάτι ανάλογο πρόκειται να κάνουν το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Γιχάνεσμπουργκ και η Ναγκόγια

Ο ιθύνων της εταιρείας dotberlin, που διαχειρίζεται τα νέα domain της γερμανικής πρωτεύουσας, δήλωσε ότι «τα domain names πρέπει να είναι περιγραφικά, και όχι αινιγματικές συντομεύσεις όπως .org ή .com», ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η δομική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι πολίτες το Διαδίκτυο.

Η απόκτηση μιας διεύθυνσης με κατάληξη .berlin, θα κοστίζει μεταξύ 30-60 ευρώ το χρόνο και αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 500.000 ευρώ, τον πρώτο χρόνο εφαρμογής.

Keywords
Τυχαία Θέματα