Καραγκούνης: Ό,τι κάναμε στο EURO με τη Ρωσία

08:03 20/6/2014 - Πηγή: AEK365

Πριν δυο χρόνια στο EURO της Πολωνίας και της Ουκρανίας, το δικό του γκολ κόντρα στους Ρώσους είχε χαρίσει την πρόκριση στην Εθνική στα προημιτελικά και τώρα η Ελλάδα θέλει ξανά νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού με τον Γιώργο Καραγκούνη να υπογραμμίζει πως αυτός και οι διεθνείς θα πρέπει να κάνουν ό,τι και με την Ρωσία.

Να κερδίσουν και να προκριθούν στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ.
Σε δηλώσεις του μετά το 0-0 με την Ιαπωνία στο Νατάλ, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργος Καραγκούνης, τόνισε: "Σήμερα δεν θέλαμε την ισοπαλία αλλά να νικήσουμε. Δυστυχώς μείναμε με δέκα και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Αμυντικά παίξαμε πολύ καλά, επιθετικά θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Είπαμε τουλάχιστον να μην χάσουμε. Και μόνο που στην Ελλάδα θα περιμένουν όλοι αυτό το ματς με την ελπίδα πως μια νίκη θα μας στείλει στην επόμενη φάση, για εμάς αποτελεί ικανοποίηση. Έχουμε μπροστά μας πέντε μέρες δουλειάς μέχρι το παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού. Ελπίζω με την βοήθεια του Θεού να πάνε όλα καλά και να κάνουμε ό,τι κάναμε στο EURO με τη Ρωσία. Να πάρουμε τη νίκη και να προκριθούμε".
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σαμαράς δήλωσε: "Το ομαδικό πνεύμα και η δουλειά που κάναμε σαν ΟΜΑΔΑ, ήταν αυτά που μας οδήγησαν σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα, παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Συγχαρητήρια στα παιδιά, δουλέψαμε πολύ σκληρά".
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, με τη σειρά του, τόνισε: "Ξεκίνησε στραβά γιατί σε αυτό το επίπεδο αυτή την εποχή και με αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο. Αυτό που κάναμε είναι πολύ σημαντικό. Είναι λογικό που δεχτήκαμε πίεση και έκαναν ευκαιρίες, είναι ένα καλό αποτέλεσμα γιατί με νίκη μπορούμε να ελπίζουμε σε πρόκριση.
Το σκορ με την Κολομβία ήταν πλασματικό, κάναμε λάθη τα οποία παραδεχτήκαμε. Αυτά τα ματς είναι μονά και όποια ομάδα έχει την τύχη με το μέρος της μπορεί να κερδίσει. Θα τα δώσουμε όλα. Ας πάρουμε τέσσερις βαθμούς και ας αποφασίσει ο Θεός αν είναι να μείνουμε έξω από κάποιο άλλο αποτέλεσμα".
Οι Έλληνες διεθνείς έδωσαν και τη ψυχή τους όπως υπογράμμισε ο Παναγιώτης Κονέ με τον διεθνή μέσο να δηλώνει τα εξής: "Μέχρι το 35' στεκόμασταν πολύ καλά, όπου είχαμε δυο-τρεις ευκαιρίες για γκολ. Από τότε που βγήκε ο Κώστας (σ.σ. Κατσουράνης) δώσαμε και την ψυχή μας για το θετικό αποτέλεσμα.
Είχαμε αρκετές στημένες φάσεις και ξέρουμε ότι είμαστε καλοί στις στημένες μπάλες. Δυστυχώς δεν βάλαμε κάποιο γκολ, αλλά το σημαντικό είναι πως πήραμε τον βαθμό, αφού παίζαμε για 55 λεπτά με παίκτη λιγότερο".
Για το παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού είπε: "Θα προετοιμαστούμε όσο πιο καλά μπορούμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να νικήσουμε. Όπως είπα πριν, σήμερα δώσαμε την ψυχή μας και αυτές τις πέντε μέρες που απομένουν μέχρι το παιχνίδι, θα δουλέψουμε με στόχο να πάρουμε την νίκη".

Keywords
Τυχαία Θέματα