Άντεξε η Εθνική και ελπίζει

03:08 20/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 3ος ΟΜΙΛΟΣ - 2η αγωνιστική

ΙΑΠΩΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ: 0-0

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα ντας Ντούνας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιοέλ Αγκουιλάρ (Ελ Σαλβαδόρ)

Η Εθνική μας "νίκησε" και τις αντιξοότητες και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό απέναντι στην Ιαπωνία

μένοντας παράλληλα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Με νίκη επί της Ακτής και αν οι "σαμουράι" δεν νικήσουν την Κολομβία προκρίνεται. Κακό το ματς, ίσως με τον χειρότερο ρυθμό που έχουμε δει ως τώρα στο Μουντιάλ, με την ομάδα να παίζει με δέκα από πολύ νωρίς λόγω αποβολής του Κατσουράνη. Εξαιρετική αμυντικά η Εθνική είχε τις φάσεις να σκοράρει αλλά πλήρωσε και το γεγονός ότι ο Μήτρογλου αποχώρησε τραυματίας. Κακή χωρίς ιδέες η Ιαπωνία.

Οι Ιάπωνες απείλησαν μόλις στο 1ο λεπτό όταν ο Χολέμπας έφαγε την "ποδιά" αλλά το σουτ του Γιαμαγκούτσι εξουδετερώθηκε. Η Εθνική απάντησε στο 10' όταν ο Κονέ έκανε την κούρσα και τελικά το σουτ το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καβασίμα. Οκτώ λεπτά μετά ο Οσάκο βρήκε χώρο αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Καρνέζης. Ο ίδιος παίκτης στο 21' δοκίμασε και πάλι το πόδι του με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Η ιαπωνική υπεροχή συνεχίστηκε με τον Χόντα στο 28' να εκτελεί φάουλ από ιδανική θέση και τον Καρνέζη και να διώχνει δύσκολα. Η Εθνική δεν πίεζε με ψηλά με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν με άνεση την μπάλα και στο 33' να απειλούν εκ νέου, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Γιοσίντα. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Σάντος προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή. Ο Μήτρογλου μετά από αγκωνιά στο νεφρό δεν κατάφερε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Γκέκας. Τα άσχημα "νέα" δεν τελείωσαν εκεί για την ομάδα μας που στο 38' έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Κατσουράνης είδε σωστά δεύτερη κίτρινη. Παρ' όλα αυτά στο 40' η Εθνική άγγιξε το γκολ όταν ο Τοροσίδης έκανε το σουτ και ο Καβασίμα έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ. Ο αμυντικός της Ρόμα απείλησε και στο 44' με γυριστή κεφαλιά.

Με τη σέντρα στο δεύτερο μέρος ο Σαμαράς επιχείρησε να κρεμάσει από το κέντρο τον Καβασίμα με την μπάλα να περνά άουτ. Η επόμενη καλή φάση ήρθε στο 60' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γκέκας έπιασε την κεφαλιά και ο Καβασίμα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Επτά λεπτά μετά ο Ουτσίντα έκοψε μέσα στην περιοχή με τον Οκούμπο ουσιαστικά προ κενής εστίας να σουτάρει άουτ. Στο 71' ο Παπασταθόπουλος δεν έδιωξε την μπάλα μέσα στην περιοχή με τον Ουτσίντα να σουτάρει χωρίς να βρίσκει στόχο. Ο Οκούμπο στο 77' έκανε σουτ από 25 μέτρα με τον Καρνέζη να διώχνει. Στο 81' ο Σαμαράς σηκώθηκε μόνος του με την περιοχή αλλά έπιασε άσχημα την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ναγκατόμο έκανε το σουτ με την μπάλα βρίσκει το πρόσωπο του Ουτσίντα και να καταλήγει άουτ. Το σουτ του Χολέμπας στο 87' σταμάτησε και πάλι στον Καβασίμα ενώ λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90' ο Χόντα εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Καρνέζης είπε "όχι".

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Ναγκατόμο, Οκούμπο, Κόνο, Οκαζάκι, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46'Έντο), Οσάκο (57'Καγκάβα), Γιοσίντα, Χόντα

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (80'Σαλπιγγίδης), Σαμαράς, Μήτρογλου (34'Γκέκας), Φετφατζίδης (41'Καραγκούνης).

Keywords
Τυχαία Θέματα