Καπέλο: Χαμηλή ποιότητα το Ιταλικό πρωτάθλημα

21:25 14/2/2014 - Πηγή: AEK365

Ο σπουδαίος Ιταλός προπονητής εξηγεί το σκεπτικό του, φέρνοντας ως παράδειγμα την Γιουβέντους, η οποία αν και κυριαρχεί εντός συνόρων και οδεύει για το τρίτο σερί πρωτάθλημα, στην Ευρώπη αδυνατεί να πρωταγωνιστήσει.
Ο πρώην τεχνικός των «μπιανκονέρι» εντοπίζει την έλλειψη ανταγωνισμού στην Ιταλία ως το βασικότερο αίτιο για την απογοητευτική πορεία της Γιουβέντους φέτος(αποκλείστηκε ως τρίτη στον όμιλο) στην Ευρώπη.
«Η Γιουβέντους είναι καλή στην Ιταλία και κακή έξω από αυτή», είπε στην Gazzetta dello Sport.

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει ανταγωνισμός για αυτούς στη Serie A, κατά συνέπεια δεν υπάρχει εξέλιξη».
Ο 67χρονος παρατήρησε εύστοχα ότι όλες οι ομάδες, που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, πούλησαν το καλοκαίρι τους καλύτερους ποδοσφαιριστές τους, εν αντιθέσει με τη «Μεγάλη Κυρία», που ενισχύθηκε.
«Η Ρόμα πούλησε τον Λαμέλα, η Νάπολι τον Καβάνι, η Φιορεντίνα τον Γιόβετιτς. Όλες έχασαν τους καλύτερούς τους, την ώρα που η Γιουβέντους πρόσθεσε ποιότητα στο ρόστερ της. Στο Champions League απογοήτευσε, αλλά το γεγονός πως ο τελικός του Europa League διεξάγεται στο γήπεδό της, θα πρέπει να λειτουργήσει ευεργετικά για εκείνους στην πορεία της διοργάνωσης».
Ο τεχνικός της εθνικής Ρωσίας αναφέρθηκε και στην κόντρα της Μίλαν με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη φάση των «16» του Champions League, καθώς επίσης και για την Ίντερ, που βαδίζει με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και προπονητή.
«Πιστεύω ότι η Ατλέτικο είναι το φαβορί απέναντι στη Μίλαν. Την παρακολούθησα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, είναι εξαιρετική ομάδα. Ο Ζέεντορφ ανέλαβε την ομάδα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, αλλά δεν πρέπει να κριθεί ακόμη».
Όσο για την Ίντερ, τόνισε: «Η αλλαγή ιδιοκτησίας της έχει κοστίσει αγωνιστικά φέτος. Ωστόσο, διαθέτει έναν καλό προπονητή και με την αγορά του Ερνάνες ενισχύθηκε σημαντικά. Μπορεί να χτίσει την ομάδα γύρω από αυτόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα