Κανένα «κούρεμα» στα γκολ η Ομόνοια

18:06 30/3/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ 26η αγωνιστική

Ομόνοια-Νέα Σαλαμίνα 6-0
(21', 52' Σοάρες, 24' Ασίς, 63' Εφραίμ, 65', 87' Άλβες)

Με εντυπωσιακό τρόπο η Ομόνοια του Τόνι Σαβέφσκι "σφράγισε" την παρουσία της στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος καθώς στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας συνέτριψε με 6-0 την Νέα Σαλαμίνα. Έτσι η Ομόνοια

θα διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Κύπρου στην επόμενη φάση έχοντας αντιπάλους τον ΑΠΟΕΛ, την Ανόρθωση και την ΑΕΚ Λάρνακας.
Ο Σοάρες με κοντινή προβολή μετά από πάσα του Ασσίς άνοιξε το σκορ για την Ομόνοια στο 21ο λεπτό, για να ακολουθήσει το 2-0 στο 24' με σκόρερ τον Ασσίς με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.
Η ομάδα έδωσε διαστάσεις στη νίκη της με τρία γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 51' ο Μάρκος Σοάρες πέτυχε το 3-0, στο 62'ο Γιώργος Εφραίμ πέτυχε το 4-0 και στο 65' ο Αντρέ Άλβες ανέβασε το σκορ στο 5-0.
Ο Βραζιλιάνος σκόραρε και πάλι στο 87', έκανε τα γκολ του στο Πρωτάθλημα δέκα και τα γκολ της ομάδας του στο παιχνίδι έξι.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μορέιρα, Σπούνγκιν, Σκαραμοτζίνο, Ατράντε (64' Ντανιέλσον), Αλαμπί, Εφραίμ, Σοάρες (57' Ζ. Άλβες), Ασσίς, Λεάντρο, Χριστοφή (66' Φρέντι), Α. Άλβες.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μπλάζιτς, Εγγλέζου, Λαμπρόπουλος, Μοδέστε (56' Ρούγιοβιτς), Μπενίτεθ, Ρόκε, Γκρέι, Σοτίροβιτς, Κάρολι (27' Μοδέστου), Αλίμι, Σόουζα (52' Σωτηρίου).

ΕΝΠ-ΑΕΛ 1-2
(44' Αρτυματά/ 5' Σακέτι, 90' Ντόσα Τζούνιορ)

Εκτός πρώτης τετράδας βρέθηκε η ΑΕΛ παρά την νίκη της επί της Ένωσης Παραλιμνίου καθώς η επικράτηση της Ομόνοιας δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει τον εφετινό τίτλο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό τον Σακέτι και ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα η Ένωση Παραλιμνίου ισοφάρισε με τον Αρτυματά. Την νίκη, χωρίς αντίκρισμα, στην ΑΕΛ χάρισε ο Ντόσα Τζούνιορ με γκολ στις καθυστερήσεις.

ΕΝΠ: Χογκ, Γαλανόπουλος, Αρτυματάς, Φαρία, Κριβοκάπιτς, Ζε Βιτόρ, Φερνάντο, Άντερσον (23' Λαγκλέ, 46' Κοσμάς), Ντάεμεν, Μιλιάζες, Όραβετς.

ΑΕΛ: Χίντι, Θεοφίλου, Μαϊκόν, Αϊρόσα, Τζούνιορ, Ντεντέ, Σέρτζιο, Σακέτι, Μοντέιρο, Τζιλμπέρτο, Βοού

Αλκή-Εθνικός 6-5
(15' Άσπας, 53' Φαράν, 56', 87' Βασκοντσέλος, 61' Μπακάλ, 90' Σίτνεϊ/ 33' Αουρέλιο, 41', 45' Κενμόκνε, 63', 90' Παϊσάο)

Στο ΓΣΖ πραγματοποιήθηκε το πιο εντυπωσιακό ματς της αγωνιστικής εκεί όπου οι επιθέσεις θριάμβευσαν και οι άμυνες τα έκαναν μούσκεμα με την Αλκή να κερδίζει με 6-5 τον Εθνικό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0, ο Εθνικός μπήκε μπροστά στο σκορ με 1-3, η Αλκή κατάφερε να κάνει το 4-3 αλλά ο Εθνικός ισοφάρισε σε 4-4. Στα τρία τελευταία λεπτά του αγώνα κρίθηκαν όλα με την Αλκή να κάνει το 5-4 στο 87ο λεπτό, τον Εθνικό να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις και τον Σίτνεϊ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώνει το τελικό 6-5.
Για την Αλκή δυο γκολ πέτυχε ο Βασκοντσέλος και από ένα οι Άσπας, Φαράν, Μπακάλ και Σίτνεϊ ενώ από τον Εθνικό από δυο τέρματα σημείωσαν ο Κενμόκνε με τον Παϊσάο ενώ το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ έγραψε και ο Αουρέλιο.
Με την νίκη της αυτή, η Αλκή θα μπει από την 9η θέση στα play off της παραμονής ενώ ο Εθνικός θα ξεκινήσει ως 12ος.

ΑΛΚΗ: Γιωργαλλίδης, Σανταμαρία, Φούσκο, Φερνάντες, Γκλιγκόροφ, Μπακάλ, Άσπας, Πιντσέλι, Καφού, Βασκοντσέλος, Μάρκοβιτς.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μάλαρτζ, Παϊσάο, Σίμοφ, Μπούντεν, Κενμόγκνε, Σκούλιτς, Σίλας, Μαχράτζε (58' Πέντα), Πογιατζής, Αουρέλιο, Κόντε

ΑΕΠ-Ολυμπιακός Λευκωσίας 0-5
(26' Π. Σωτηρίου, 32' Μονακέλλο, 40' Ενρίκε, 44' Εντάο, 63' Πελαγίας)
Με τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τους Σωτηρίου, Μονακέλλο, Ενρίκε και Εντάο, ο Ολυμπιακός Λευκωσίας συνέτριψε εκτός έδρας την ΑΕΠ με 5-0 και θα διεκδικήσει την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία στα play off. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος και έτσι στην επανάληψη μείωσαν τους ρυθμούς πετυχαίνοντας ωστόσο και άλλο γκολ με τον Πελαγία να διαμορφώνει το τελικό 5-0.
Η ΑΕΠ αποχαιρετά και τυπικά την μεγάλη κατηγορία.
ΑΕΠ: Πρίφτης, Σάββα, Π.Φιλίππου, Φυλακτού, Χριστοφή, Βαρναβίδης, Μακρής, Ν.Ιωάννου, Μαρσελίνιο, Δ.Φιλίππου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάπσα, Γκασπάρ, Πολυκάρπου, Σταμπολίεφ, Ενρίκε, Σωτηρίου, Ντουάρτε, Εντάο, Πελαγίας, Αλίμι, Μονακέλλο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα