Όλα έτοιμα για τον 2ο Ημιμαραθώνιο

16:30 30/3/2013 - Πηγή: AEK365

Πανέτοιμη είναι η Αθήνα να υποδεχτεί το πολύχρωμο ποτάμι των 10.000 και πλέον δρομέων όλων των ηλικιών που αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου θα πάρουν μέρος στον 2ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και στους λαϊκούς αγώνες δρόμου που θα γίνουν παράλληλα των 3 χλμ, 5 χλμ και 600 μ. για ΑμεΑ.

Η μεγάλη γιορτή που θα αλλάξει το πρόσωπο της Αθήνας θα ξεκινήσει στις 9.00 οπότε και η πόλη θα παραδοθεί στους δρομείς με την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου. Για πρώτη φορά τόσο η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου όσο και των υπολοίπων αγώνων θα δοθούν επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Προσοχή στην ώρα, η οποία τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει με τα ρολόγια να πηγαίνουν μια ώρα μπροστά.
ΣΕΓΑΣ και Δήμος Αθηναίων που οργανώνουν το γεγονός έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των δρομέων και τη διεξαγωγή ενός αγώνα υψηλών προδιαγραφών.
Για την διευκόλυνση όλων όσων αγωνιστούν και όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα θα λειτουργήσουν όλοι οι σταθμοί Μετρό . Το Τραμ θα σταματά στη στάση Λεωφόρου Βουλιαγμένης, ενώ ρυθμίσεις έχουν και για όλες τις λεωφοριακές γραμμές που φτάνουν στο κέντρο.
Η τροχαία λόγω της διοργάνωσης θα κλείσει από τις 8.00 έως τις 12.30 τους παρακάτω δρόμους και λεωφόρους: Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πατησίων - έως Κεφαλληνίας- Αλεξάνδρας, Βας. Κωνσταντίνου, Βας. Σοφίας, Αθανασίου Διάκου, Φιλελλήνων και στα δύο ρεύματα. Κατ ‘εξαίρεση η Αμαλίας θα παραμείνει κλειστή από τις 6.30 έως τις 14.00 λόγω των εκκινήσεων.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα
Το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου διεξάγεται παράλληλα με τον 2ο Ημιμαραθώνιο και στο οποίο αναμένεται να λάβουν μέρος 68 άνδρες και 24 γυναίκες. Στους άνδρες ξεχωρίζουν οι Κώστας Πούλιος, Γιώργος Καραβίδας, Κώστας Γκελεούζος, Αντώνης Παπαδημητρίου κ.α. Στις γυναίκες τον πρώτο λόγο έχει η πρωταθλήτρια Μάγδα Γαζέα, ενώ με αξιώσεις θα πάρουν μέρος οι Ντενίζ Δημάκη, Δήμητρα Ιορδανίδου κ.α.
Στο Ζάππειο οι τερματισμοί
‘Ολοι οι τερματισμοί θα γίνουν στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απονομές των επάθλων στους νικητές.
Πράσινος Ημιμαραθώνιος
Για μια ακόμη φορά ο ΣΕΓΑΣ δείχνει τις οικολογικές του ευαισθησίες και σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον κόσμο» και 30 εθελοντές θα συλλέξει και θα ανακυκλώσει όλα τα πλαστικά μπουκάλια των δρομέων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
9.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου
9.10 Εκκίνηση 3 χλμ Wind
10.30 Απονομές Ημιμαραθωνίου
10.45 Εκκίνηση 600 μ. ΑμεΑ Special Olympics Hellas
11.00 Απονομές
11.45 Εκκίνηση 5 χλμ
12.15 Απονομές αγώνα 5 χλμ

Keywords
Τυχαία Θέματα