Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί… (VIDEO)

23:52 9/4/2013 - Πηγή: AEK365

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤ.- ΜΑΛΑΓΑ: 3-2

Γήπεδο: Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ

Ο Γκάρι Λίνεκερ το είχε πει από το 1990 και έμελλε να επαληθευτεί για ακόμη μια φορά. Η Μάλαγα βρέθηκε μια ανάσα από την πρόκριση, αλλά η Ντόρτμουντ έκανε το απίστευτο και μέσα σε 3 λεπτά πήρε τη νίκη- πρόκριση με 3-2. Πρώτη συμμετοχή της Ντόρτμουντ σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ μετά από το 1998.

Το ματς ήταν πολύ κακό στ πρώτο τέταρτο, με τη Ντόρτμουντ να έχει τον έλεγχο αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Στο 16ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι προσπάθησε

να κρεμάσει τον Καμπαγιέρο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι. Η Μάλαγα η οποία για 25 λεπτά δεν είχε πατήσει περιοχή, έφτασε στο γκολ στο 25' με τν Χοακίν. Ο Ισπανός χαφ μπήκε από δεξιά, έσπασε την μπάλα στο αριστερό και με τρομερό σουτ έκανε το 1-0. η Μάλαγα πήρε τα πάνω της από εκεί και πέρα, αλά στο 40ο λεπτό οι Γερμανοί βγήκαν στην κόντρα, ο Ρόις πάτησε με υπέροχο τακουνάκι στον Λεβαντόφσκι κι εκείνος πέρασε και τον Καμπαγιέρο και πλάσαρε σε κενή εστία.

Η Μάλαγα είχε σημαντική ευκαιρία στο 48ο λεπτό, καθώς ο Βαϊντενφέλερ αναγκάστηκε σε σημαντική απέκρουσε μετά από κεφαλιά του Χοακίν, ενώ στο 53' η Ντόρτμουντ απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Γκέτσε βρέθηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά, αλλά πλάσαρε ψηλά. Στο 70' ο Βαϊντενφέλερ έδιωξε δύσκολα το μακρινό σουτ του Καμάτσο, ενώ 6 λεπτά μετά ο Καμπαγιέρο πρόλαβε την μπαλιά του Σκίμπερ. Στο 79' ο Καμπαγιέρο κράτησε όρθια τη Μάλαγα καθώς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Μάρκο Ρόις, αλλά στο 82' η Μάλαγα έδειξε να καθαρίζει την πρόκριση. Ο Μπαπτίστα σούταρε, ο Ελισέου που ήταν σε θέση οφσάιντ έβαλε το πόδι κι έκανε το 2-1. όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί αλλά με τους Γερμανούς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Οι παίκτες του Κλοπ πίεσαν πολύ και στο 90+1' ο Ρόις μετά από κόντρες έκανε το 2-2. και πριν προλάβει να αντιδράσει η Μάλαγα δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 90+3 κι έπεσε στο καναβάτσο. Οι αμυντικοί των Ισπανών δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα από τα καρέ τους και ο Σαντάνα έστειλε τους οπαδούς των πρωταθλητών Γερμανίας στον έβδομο ουρανό κάνοντας το τελικό 3-2.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφέλερ, Σμέλτσερ, Σαντάνα, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Γκιντόγκαν (86' Χούμελς), Μπέντερ (73' Σαχίν), Μπλαστσικόφσκι (72' Σκίμπερ), Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόφσκι.

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγιέρο, Αντούνες, Ντεμικέλις, Σάντες, Γκάμεθ, Τουλαλάν, Καμάτσο, Ίσκο, Ντούντα (74' Ελισέου), Χοακίν (87' Πορτίγιο), Μπαπτίστα (83' Σάντα Κρους)

Keywords
Τυχαία Θέματα