Καφφάτος: Λύση για γερές βάσεις

20:44 25/6/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Δημήτρης Καφφάτος μίλησε στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ» για την απόσυρση του από την ενεργό δράση και για το μέλλον της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ."Αυτό που θέλω, είναι να βρεθεί μια πραγματική λύση για την ομάδα και όχι μια λύση

εκτάκτου ανάγκης. Μια λύση που θα δώσει το κίνητρο στους παίκτες και που θα βάλει τις βάσεις μελλοντικά για κάτι δυνατό. Δεν σημαίνει ότι μια ομάδα με τεράστιο μπάτζετ είναι η λύση, δηλαδή να είμαστε ...γκαλάκτικος όπως λέγανε στην αρχή της χρονιάς. Ο Λαζόπουλος πήγε να κάνει ομάδα με τα... ψέματα. Δεν γίνεται έτσι. Το θέμα είναι να μείνει τουλάχιστον ένας βασικός κορμός με προσθήκες νέων παιδιών που θα παίζουν περισσότερο και θα δίνουν συνέχεια καινούρια πράγματα στην ομάδα". Ακολούθως, ο Καφφάτος συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: "Θλίβομαι πραγματικά για αυτό που έζησα αυτή την χρονιά. Ήταν απογοήτευση. Δεν ξέρω αν ήταν στημένο από άλλους, ή εκ των έσω. Αν όντως δεν θέλανε κάποιοι να σηκώσουμε τον τίτλο. Μου φάνηκε πολύ περίεργο σε ένα γήπεδο που ήταν μόνο ΑΕΚτζήδες, να δημιουργούν φασαρία οι αστυνομικοί. Δεν αντέδρασα για πρώτη φορά στην ζωή μου, γιατί δεν ήξερα τι να κάνω. Ήταν πολύ περίεργο".

Σχετικά για το τι έφταιξε και χάθηκε το πρωτάθλημα, σχολίασε: "Ήταν ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Σίγουρα έπαιξε ρόλο αυτό που έκανε ο Λαζόπουλος και το πως αντιμετώπισε την ομάδα στο τέλος, δηλαδή ο χρόνος που επέλεξε να ανακοινώσει ότι φεύγει. Το άσχημο κλίμα στην Ερασιτεχνική, οι παραιτήσεις, το ότι όλα τα τμήματα πέφτανε συνεχώς, η έξωση από τα γραφεία. Όλο αυτό το σκηνικό, δείχνει μια ομάδα που δεν είναι υγιής". Όσο για το τι θα κάνει ο ίδιος: "Θέλω να είμαι κοντά στην ομάδα όπως μπορώ, με όποια δύναμη έχω, να συσπειρώσω αν είναι εφικτό. Να μην πληρώνει όμως πάλι ο κόσμος. Αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχουν ΑΕΚτζήδες που να δώσουν βατά ποσά για να χτιστεί μια ομάδα χωρίς φανφάρες, που θα φέρνει Κύπελλα. Δεν είναι τεράστια τα ποσά. Πρέπει να βρεθεί κάποιος που να στηρίξει ταπεινά και να φτιάξει μια υγιή ομάδα, με πλάνο τετραετίας".

"Ήθελα να σταματήσω δυνατός"

Στην συνέχεια, ο Δημήτρης Καφφάτος συμπλήρωσε ότι είχε αποφασίσει εδώ και καιρό ότι θα σταματούσε το χάντμπολ: "Είχα σκεφτεί αυτή την απόφαση εδώ και αρκετό καιρό. Ένιωθα ότι έφτανα σε ένα σημείο που δεν ήθελα να σιχαθώ το χάντμπολ, βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση. Όποτε με χρειαστεί η ΑΕΚ θα είμαι δίπλα της. Ήθελα να κλείσω την καριέρα μου με ένα πρωτάθλημα, αλλά δεν νιώθω ότι τελείωσα ηττημένος. Έγινα κομμάτι μιας τεράστιας ιστορίας και αυτό με κάνει ιδιαίτερα περήφανο. Άντεχα να παίξω άλλα 2-3 χρόνια, αλλά ήθελα να σταματήσω τώρα που είμαι δυνατός. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο γιατί πραγματικά με στήριξε και συνεχίζει να με στηρίζει. Δείχνει και την αγάπη του. Νιώθω ότι έχω μια δεύτερη οικογένεια στην ΑΕΚ. Ευχαριστώ επίσης όλους τους συμπαίκτες και τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα".

"Μου μένει το πρωτάθλημα της Μίκρας"

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν βέβαια και οι στιγμές που του έχουν μείνει στην μνήμη, ως οι κορυφαίες της καριέρας του: "Σίγουρα το ματς με την Αίγυπτο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, όπου ουσιαστικά περάσαμε στα προημιτελικά, καθώς και το ματς με την Ρωσία στην δεύτερη φάση του Παγκοσμίου του 2005 στην Τυνησία, όπου κερδίσαμε και προκριθήκαμε ξανά στα προημιτελικά. Στα της ΑΕΚ, φυσικά, μου μένει το πρώτο πρωτάθλημα επί του ΠΑΟΚ μέσα στη Μίκρα και αυτό που έγινε στην επιστροφή από την Θεσσαλονίκη, με τα πανηγύρια με τον κόσμο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πράγματα πρωτόγνωρα για το ελληνικό χάντμπολ. Φυσικά μου μένει και το περσινό νταμπλ. Χωρίς να θέλω να προσβάλω τίποτα και κανέναν, ίσως η περσινή ομάδα να ήταν η καλύτερη που είχε ποτέ η ΑΕΚ σαν ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα