Ήττα και υποβιβασμός

16:09 6/4/2014 - Πηγή: AEK365

Στο 3ο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας θα αγωνιστεί του χρόνου στο Davis Cup η εθνική μας ομάδα καθώς, μετά τις δύο ήττες στα μονά της Παρασκευής απ'τους Βούλγαρους, Γιακούποβιτς και Καλοβελώνης γνώρισαν τη straight sets ήττα και στο διπλό του Σαββάτου, αποχαιρετώντας έτσι τη 2η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης.

Αξεπέραστο εμπόδιο αποδείχθηκε η Βουλγαρία του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ για την Ελλάδα.

Ο αστέρας του παγκοσμίου τένις, μετά την καθοριστική

συμβολή του στους αγώνες της Παρασκευής κερδίζοντας εύκολα 3-0 τον Μάρκο Καλοβελώνη, είχε σημαντική συμμετοχή και στο διπλό του Σαββάτου, που διεξήχθη με αρκετό αέρα, συμβάλλοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο στο sweep απ'τους Βούλγαρους.

Το Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, με συμπαίκτη τον Ντίμιταρ Κουτρόφσκι, επικράτησαν 7-6(4), 6-2, 6-4 των Αλέξανδρου Γιακούποβιτς και Μάρκου Καλοβελώνη, δίνοντας την 3η και πολυπόθητη νίκη στη χώρα τους η οποία τους κρατάει στο 2ο γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης στη διοργάνωση του Davis Cup.

Ο Κουτρόφσκι, είχε νικήσει τον Αγγελίνο στο δεύτερο μονό της Παρασκευής 3-1 σετ και γενικά η παρουσία του στο διπλό ήταν πολύ καλή, συνοδεύοντας άριστα τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ που βοήθησε και σήμερα να γεμίσουν οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ηλιούπολης.

Το εναρκτήριο σετ του διπλού ήταν και το πιο αμφίρροπο, με τους Γιακούποβιτς και Καλοβελώνη να παίζουν πολύ καλά και να έχουν μάλιστα την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα, όταν πέτυχαν το break στο σερβίς του Κουτρόφσκι, παίρνοντας προβάδισμα 6-5.

Παρόλαυτά, οι Βούλγαροι αντέδρασαν άμεσα και πήραν πίσω το break στο σερβίς του Γιακούποβιτς ενώ, παρότι είχαν προβάδισμα με 5-1 στο tie break, κατάφεραν να κακτήσουν το tie break με 7-4.

Το γρήγορο break μόλις στο 1ο game (1-0) του 2ου σετ, έλυσε τα χέρια των Ντιμιτρόφ και Κουτρόφσκι σε αντίθεση με των Ελλήνων που έδειξαν μεγάλη διάθεση, όμως δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν πνευματικά την απώλεια του 1ου σετ.

Έτσι, το 6-2 ήρθε φυσιολογικά και με δεύτερο break απ'τους φιλοξενούμενους στο 7ο game (5-2).

Στο καθοριστικό σετ, Ντιμιτρόφ και Κουτρόφσκι πέτυχαν άλλο ένα break (2-1) και στη συνέχεια απλά κράτησαν το σερβίς τους, φτάνοντας ελεγχόμενα στη straight sets νίκη.

«Είχαμε τις ευκαιρίες για να πάρουμε το πρώτο σετ. Στο 6-5 κάναμε δυο-τρία λαθάκια που μας στοίχισαν. Αν παίρναμε αυτό το σετ θα γινόταν άλλο παιχνίδι στη συνέχεια. Όμως το κέρδισαν αυτοί, γεγονός που τους έκανε να παίξουν πιο χαλαρά στα άλλα δυο σετ» δήλωσε ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς.

Ο προπονητής της εθνικής, Γ.Καλοβελώνης τόνισε: «Έγινε πολύ καλό ματς σήμερα στο Διπλό. Οι παίκτες μας ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και δικαιούνταν κάτι παραπάνω. Η συνάντηση κρίθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο παιχνίδι του Απλού. Η κλάση Dimitrov μέτρησε αποφασιστικά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Τώρα θα προσπαθήσουμε ξανά του χρόνου να κερδίσουμε την άνοδο και να επιστρέψουμε στην 2η κατηγορία».

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι δύο αγώνες του μονού την Κυριακή, αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα ενώ ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ δεν αναμένεται να αγωνιστεί, από τη στιγμή που η Βουλγαρία "καθάρισε" την παραμονή στη 2η κατηγορία.

Οι αγώνες την Κυριακή θα ξεκινήσουν στις 10:00 και σύμφωνα με το αρχικό πλάνο θα γίνουν οι αναμετρήσεις Αγγελίνος-Ντιμιτρόφ και Καλοβελώνης Κουτρόφσκι.

Το σίγουρο είναι ότι οι αγώνες θα είναι best of three και όχι best of five, αφού δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα