«Ήθελα το χρυσό για να ακουστεί ο εθνικός ύμνος»

20:16 31/8/2013 - Πηγή: AEK365

Ακόμη ψηλότερα από το τρίτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας ήθελε να είχε ανέβει ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση. «Προσπάθησα και πάλεψα πολύ σκληρά, ήθελα το χρυσό μετάλλιο και να ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. 'Όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος και με το χάλκινο μετάλλιο, είμαι και πάλι στο βάθρο των νικητών και παραμένω

μεταξύ των κορυφαίων αθλητών του κόσμου, βάζοντας νέους στόχους. Είναι το πέμπτο μου μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και μπορώ να πω αστειευόμενος ότι... δεν είχα αυτό το χρώμα στη συλλογή μου, μου έλειπε και το... απέκτησα. Το αφιερώνω με όλη μου την καρδιά στην Ελλάδα και στους 'Έλληνες, όπως και στην οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου που τόσο πολύ με στηρίζουν», τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας τζούντο ο δις Ολυμπιονίκης, Ηλίας Ηλιάδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εθνικού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη, στο επίσημο site της ΕΟΤ: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, είναι το πέμπτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια. Ο Ηλίας είναι και πάλι στο βάθρο, φορώντας το ελληνικό εθνόσημο και αποδεικνύοντας την σταθερότητά του. Πάλεψε με την ψυχή του και έχασε μια μεγαλύτερη διάκριση στις λεπτομέρειες. Μπορούσε να κερδίσει τον Κουβανό αντίπαλό του και να προχωρήσει ψηλότερα, αλλά ο αγώνας χάθηκε για εμάς άδικα- γι' αυτό και στενοχωριόμαστε. Από την άλλη διαπίστωσα και ότι υπήρχε η τάση από τους διοργανωτές να αναδειχτούν κάποια καινούργια ονόματα. 'Όπως και να είναι όμως, ο Ηλίας παραμένει μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου και με ένα ακόμη μετάλλιο, χάλκινο αυτή τη φορά δείχνει την μεγάλη κλάση και αξία του».

Keywords
Τυχαία Θέματα