Ισόβια για Μουμπάρακ

14:13 2/6/2012 - Πηγή: AEK365

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου στην Αίγυπτο για την δολοφονία χιλιάδων διαδηλωτών κατά την διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του πρώην προέδρου της Αιγύπτου.

Σε ισόβια καταδικάστηκε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, ο Χαμπίντ ελ-Αντλί για την συμμετοχή του στις επιχειρήσεις καταστολής των διαδηλωτών.
Η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη αθώωσε τους έξι πρώην αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών και συνεργάτες του υπουργού Αντλι σε σχέση με την εμπλοκή τους στις αιματηρές επιχειρήσεις καταστολής, στις αρχές του 2011.
Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την παραγραφή των αδικημάτων των υιών Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ. Ο δικαστής συνεπώς δεν ανακοίνωσε καμιά κατηγορία σε βάρος των δύο ανδρών, η δίκη των οποίων διεξάγετο μαζί με τη δίκη του πατέρα τους.
Μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του Μουμπάρακ, ταραχές ξέσπασαν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ έξω από το δικαστήριο, διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, διαμαρτύρονταν οργισμένοι για την απόφαση. Περισσότεροι από 5.000 Αιγύπτιοι αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί, για λόγους ασφαλείας, γύρω από το δικαστήριο.
Η ακροαματική διαδικασία μεταδόθηκε απευθείας από τη δημόσια αιγυπτιακή τηλεόραση και ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος τελεί υπό προσωρινή κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο κοντά στο Κάιρο, έφτασε με ελικόπτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα