Ιαπωνία: Βάζουν τους άστεγους να καθαρίσουν τα πυρηνικά απόβλητα της Φουκοσίμα!

15:09 2/1/2014 - Πηγή: AEK365

Το πρακτορείο Reuters δημοσιεύει μια αποκαλυπτική έρευνα για την κατάσταση στη Φουκοσίμα και για τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούν οι αρχές να καθαρίσουν τα πυρηνικά απόβλητα.

Πίσω από τον καθαρισμό των πυρηνικών αποβλήτων του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα έχει στηθεί ένα παράνομο δίκτυο εκμετάλλευσης των αστέγων το οποίο ελέγχει για λογαριασμό των εργολάβων του έργου η πιο αδίστακτη ιαπωνική μαφία, η Γιακούζα.

Οι μαφιόζοι προσεγγίζουν και στρατολογούν εκατοντάδες άστεγους τους οποίους πληρώνουν

έως και 60 δολάρια ημερησίως για να εργαστούν στις ζώνες υψηλού κινδύνου, εκεί που κανείς άλλος δε θέλει να πάει καθώς η μόλυνση από τη ραδιενέργεια είναι τεράστια.

Η μαφία λαμβάνει 100 δολάρια για κάθε νέο εργάτη που θα μπορέσουν να προσελκύσουν τους οποίους βρίσκουν στον σταθμό του τρένου αλλά και στους δρόμους γύρω από αυτόν όπου υπάρχουν δεκάδες άστεγοι.

Στην αποκαλυπτική έρευνα υπάρχουν επίσης αναφορές για τεράστια νομικά κενά, αυθαιρεσίες και οικονομικές ατασθαλίες από τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την εργολαβία του πανάκριβου έργου. Σύμφωνα με αυτές, αρκετές από τις 730 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην επιχείρηση καθαρισμού, έχουν συμβόλαια τα οποία δεν τηρούν το αυστηρό νομικό πλαίσιο και λειτουργούν καταχρηστικά και ανεξέλεγκτα εντός του έργου του οποίου το κόστος αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 δις δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα