Η συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας πληρώνεται και στην φυλακή!

14:18 16/2/2013 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" αποκαλύπτει πως τρεις υπάλληλοι που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΙΚΑ Καλλιθέας και βρίσκονται στην φυλακή εξακολουθούν να εισπράττουν μέρος του μισθού τους, συγκεκριμένα το 50%.
Οι διαδικασίες για την οριστική παύση των τριών επίορκων υπαλλήλων έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα και για αυτό εξακολουθούν να λαμβάνουν νόμιμα μέρος του μισθούς τους καθώς αυτή την στιγμή βρίσκονται σε "δυνητική αργία".
Υπενθυμίζεται πως οι δραστηριότητες τους που είχαν στοιχίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο είχαν αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2012.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιθεωρητές του ιδρύματος ολοκλήρωσαν την έρευνα από την οποία προκύπτει πως η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε εξαιτίας της συμμορίας είναι μεγαλύτερη από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.
Οι υπάλληλοι από την μεριά τους εξακολουθούν να ισχυρίζονται πως ζημίωσαν το ΙΚΑ με μερικές χιλιάδες ευρώ μόνο. Βέβαια τα όσα ισχυρίζονται έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αποκαλύψεις για την υπερπολυτελή διαβίωση των πέντε από τους επτά κατηγορούμενους, οι οποίοι ζούσαν σε επαύλεις που δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τους μισθούς τους.
Οι πέντε υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοί τους είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ψευδών βεβαιώσεων. Οι υπάλληλοι έδιναν επιδόματα σε μη ασφαλισμένους παίρνοντας παράλληλα μίζα της τάξης του 80%.

Keywords
Τυχαία Θέματα