Απειλείται το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους

14:00 16/2/2013 - Πηγή: AEK365

Η εφετινή ήταν μια πολύ κακή χρονιά για τις ελληνικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης και αν ο Ολυμπιακός την Πέμπτη κόντρα στην Λεβάντε δεν καταφέρει να προσθέσει και άλλους βαθμούς τότε τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ όπως εξηγεί ο Ανδρεάς Δημάτος στην ιστοσελίδα sentragoal.gr.
Η Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην

11η θέση της βαθμολογίας της UEFA και για τις δυο επόμενες σεζόν 2013-2014 και 2014-2015 ο πρωταθλητής δεν κινδυνεύει να χάσει το εισιτήριο που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εκτός και αν φέτος ο τελικός του Europa League είναι Βασιλεία-Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο από την σεζόν 2015-2016 η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει εκτός 12άδας με την απειλή να έρχεται από την Τουρκία και την Ελβετία.
Η Ελβετία συνεχίζει με τη Βασιλεία στο Europa League που στο πρώτο ματς για τη φάση των "32" νίκησε 2-0 την ουκρανική Ντνίπρο, αν την αποκλείσει, λογικά πέφτει πάνω στη Ζενίτ, και οι Τούρκοι έχουν τη Γαλατασαράι στο Τσάμπιονς Λιγκ που παίζει πρώτο ματς την ερχόμενη Τετάρτη για τους "16" υποδεχόμενη τη Σάλκε στο "Αλί Σαμί Γιεν" και τη Φενέρμπαχτσε στο Europa League. Λογικά θα αποκλείσει την ΜΠΑΤΕ,0-0 με δέκα παίκτες από νωρίς στο πρώτο ματς στη Λευκορωσία, και στη συνέχεια πέφτει πάνω στη Βικτόρια Πλζεν, αν καταφέρουν οι Τσέχοι και ολοκληρώσουν την έκπληξη με τη Νάπολι.
Το ενδεχόμενο να χάσει η Ελλάδα την επόμενη σεζόν μία θέση στην πρώτη 12άδα της βαθμολογίας της UEFA γίνεται για πρώτη φορά τόσο ορατό και είναι κάτι που μπορεί να απειλήσει την απευθείας εκπροσώπηση της χώρας μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-11. Τελευταία φορά που ο πρωταθλητής Ελλάδας έπαιξε στα προκριματικά ήταν την περίοδο 2009-10 με τον Ολυμπιακό του Τιμούρ Κετσπάγια και τις προκρίσεις επί Σλόβαν Μπρατισλάβας και Σερίφ Τιρασπόλ.
Ολα αυτά βεβαίως από τη σεζόν 2015-16 και με τη χώρα μας να πέφτει την επόμενη σεζόν είτε στην 13η θέση της βαθμολογίας της UEFA,σε αυτή την περίπτωση θα έχει ακόμα ελπίδες, είτε στη 14η οπότε δεδομένα θα έχει χάσει τη θέση του πρωταθλητή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα