Η συγκλονιστική 6άρα στην Πόρτο (VIDEO)

09:22 13/9/2012 - Πηγή: AEK365

Όσα χρόνια κι περάσουν, όσες αλλαγές κι αν έρχονται η ιστορία θα είναι πάντα... ιστορία και όποιες δεν τη θυμάται και δεν την τιμά χάνει κάτι από το... αύριο. Σαν σήμερα, λοιπόν, 13 Σεπτέμβρη του 1978 ήταν όταν η ΑΕΚ υποδεχόταν τη μεγάλη Πόρτο (και πρωταθλήτρια Πορτογαλίας) της εποχής στη Νέα Φιλαδέλφεια για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Τελικό σκορ: 6-1! Μία ΑΕΚ συγκλονιστική, απίστευτη, πέτυχε ένα αποτέλεσμα που

ακόμα και σήμερα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Το 6-1 είχε διαμορφωθεί μόλις στο... 60', όταν ο Θωμάς Μαύρος έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα των Πορτογάλων. Μισή ώρα μετά δεν μπήκε άλλο γκολ... Ποιος όμως θα μπορούσε να έχει... παράπονο;

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της Πόρτο στη ρεβάνς (4-1). Όμως, η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο της τη μεγάλη Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ, κόντρα στην οποία ήταν αδύνατο να επαναληφθεί το σόου της 13ης Σεπτεμβρίου. Με δύο νίκες, η αγγλική ομάδα πήρε την πρόκριση και συνέχισε την πορεία της η οποία ολοκληρώθηκε λίγους μήνες αργότερα με την κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά στην ιστορία της!

ΑΕΚ - Πόρτο 6-1 (3', 20' Μπάγεβιτς, 16' Αρδίζογλου, 39' Τάσος, 58' Νικολάου, 60' Μαύρος - 50' Ολιβέιρα)

ΑΕΚ (Φέρεντς Πούσκας): Χρηστίδης, Μουσούρης, Μπ. Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Αρδίζογλου, Τάσος (53' Λάζ. Παπαδόπουλος), Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Βιέρα, Μαύρος.

Πόρτο (Ζοσέ Πεντρόντο): Φουντλένκο, Γκάμπριελ, Σιμόες (85' Βιτάλ), Βιέιρα, (46' Λίμα Περέιρα), Τεξέιρα, Φράσκο, Ντούνια, Μάρκο, Αουρέλιο, Ολιβέιρα, Γκόμες.

Keywords
Τυχαία Θέματα