Ο Χάρις, το μνημόνιο, οι αλήθειες και το deal

09:13 13/9/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Oι εξελίξεις στην ΑΕΚ είναι πρώτο θέμα για την εφημερίδα η οποία γράφει: "Οι αλήθειες θα είναι... ευΧΑΡΙστες", με το Goal να γράφει στο ρεπορτάζ του: "Σχεδόν με κομμένη ανάσα παρακολουθούν στην ΑΕΚ τις εξελίξεις αναφορικά με το ενδιαφέρον των Βιντιάδη - Χάρις για την ανάληψη της ιδιοκτησίας της ομάδας.

Και μπορεί η λύση να μοιάζει

ακόμα μακρινή, αλλά η είδηση που δόθηκε χθες διά στόματος Ανδρέα Δημητρέλου για την κοινή παρουσία τους στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο αποτελεί ένα σημαντικότατο βήμα. Βλέπετε, για πρώτη φορά θα ακουστεί από τους άμεσους πρωταγωνιστές το σκεπτικό της κίνησης, ενώ θα πρέπει να απαντήσουν και σε σημαντικά ερωτήματα που αφορούν τα κεφάλαια που διατίθενται να ρίξουν στην ΑΕΚ, αλλά και την ταυτότητα των χρηματοδοτών της προσπάθειας.

Ο Δημήτρης Βιντιάδης βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, ενώ ο Χάρις αναμένεται το Σάββατο. Κατά πληροφορίες, θα μεταβεί τόσο στον χώρο της ιστορικής έδρας της Νέας Φιλαδέλφειας (είναι δεδομένο πως το γήπεδο αποτελεί αιχμή του ενδιαφέροντός τους) όσο και στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων (μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ). Αμφότεροι θα βρεθούν στα επίσημα του ΟΑΚΑ την Κυριακή για την αναμέτρηση με τον Αρη, ενώ στο μεσοδιάστημα -ο Χάρις δεν πρόκειται να μείνει περισσότερα από δύο 24ωρα στην Ελλάδα- θα έχουν και σειρά επαφών με τους παράγοντες της ΠΑΕ.

Είναι δεδομένο πως ο Βιντιάδης και ο Χάρις θα πρέπει να ανοίξουν χαρτιά. Να μιλήσουν για τους σκοπούς της ενασχόλησης με την ΑΕΚ, να δώσουν πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος. Κυρίως, να ξεκαθαρίσουν με πόσα κεφάλαια και από πού προερχόμενα προτίθενται να μπουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εάν κι εφόσον τελεσφορήσουν οι επαφές. Να αποκαλύψουν τα ονόματα των πιθανών «συμπαικτών» τους, με αξιόπιστες πηγές να αποκλείουν την ύπαρξη άλλου Ελληνα μέσα στο σχήμα που φέρεται να συζητούν. Εάν κι εφόσον δεν προκύψει κάποια αρνητική εξέλιξη στις επαφές της ΠΑΕ με τους Βιντιάδη - Χάρις, τότε θα υπάρξουν τρία βήματα για την επίτευξη συμφωνίας. Αρχικά η πλευρά των ενδιαφερόμενων επενδυτών θα ορίσει ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι θα ελέγξουν τα στοιχεία της ΠΑΕ, προκειμένου να τα ταυτοποιήσουν με όσα τους έχουν αποσταλεί. Παράλληλα συντάσσεται ήδη και θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας που θα διέπει τους όρους συνεργασίας των δύο πλευρών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το αν σε αυτό θα προβλεφθεί ήδη το γήπεδο και ποια θα είναι η χρήση του προπονητικού κέντρου. Εάν γίνει κι αυτό, τότε οι Βιντιάδης - Χάρις θα πρέπει να καλύψουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έχει προκηρυχθεί και να περάσουν τα στοιχεία που ζητά η ΕΕΑ".

SPORTDAY

O Kιθ Χάρις μιλάει για πρώτη φορά για την ΑΕΚ μέσω της SD: "Πάμε για deal" γράφει η εφημερίδα, μετά από τα λεγόμενα του Άγγλου και προσθέτει: "Προχωράμε το πλάνο μας", τονίζει ο Άγγλος συμπαίκτης του Δημήτρη Βιντιάδη, που ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα, δίνοντας το στίγμα του. "Πάμε καλά", λένε στην Ένωση που επιβεβαιώνουν την έλευσή του και όλα δείχνουν... νέα εποχή".

L

Keywords
Τυχαία Θέματα