«Η Σουηδία να μας φτιάξει την ψυχολογία για Βέλγιο»

21:16 22/5/2013 - Πηγή: AEK365

Αισιόδοξος για την πρωτιά της Εθνικής στον 3ο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Χάλμσταντ της Σουηδίας, δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Αλέκος Λεώνης, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι αυτό θα βοηθήσει και στην απόκτηση της καλύτερης δυνατής ψυχολογίας εν όψει των μπαράζ με τον Βέλγιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναχωρεί το πρωί της Πέμπτης για Σουηδία, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, αφού και η τελευταία προπόνηση στην Ορεστιάδα, δεν έβγαλε κάτι το απρόσμενο.

«Ολοκληρώσαμε αυτή τη μίνι προετοιμασία με αρκετή δουλειά στο γήπεδο,

τρία φιλικά και ευτυχώς χωρίς απουσίες τραυματιών, αφού Προύσαλης και Φιλίποφ ξεπέρασαν τα προβλήματα και τέθηκαν στη διάθεσή μας. Αυτό ήταν κάτι ευχάριστο γιατί λίγο πριν από τα επίσημα ματς παραλίγο να μείνουμε χωρίς πασαδόρο», είπε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, ενώ σχετικά με τις επιλογές για την 12άδα, ξεκαθάρισε:

«Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά στην επιλογή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου χρειαζόμασταν τους πιο έμπειρους και με αυτή τη λογική έμειναν εκτός αποστολής οι Δαλακούρας, Κουμεντάκης και Πελεκούδας, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έμεινα ικανοποιημένος από τα παιδιά».

Όσο για τον στόχο στη Σουηδία, τα πράγματα είναι... απλά: «Πάμε στη Σουηδία για την πρώτη θέση και την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Γνωρίζουμε ότι το τελευταίο ματς κόντρα στη Σουηδία είναι και το πιο δύσκολο και ίσως εκεί να κριθούν όλα. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι μπορούμε να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο. Εξάλλου από αυτά τα ματς περιμένουμε να βρούμε και αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και καλή ψυχολογία εν όψει των κρίσιμων αγώνων μπαράζ με το Βέλγιο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα