Τρομοκρατικό - πιθανόν- χτύπημα στο Λονδίνο (ΦΩΤΟ)

20:28 22/5/2013 - Πηγή: AEK365

«Πιθανή τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτηρίζει η βρετανική κυβέρνηση την επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης κοντά σε στρατόπεδο στο Λονδίνο με αποτέλεσμα το θάνατο ενός άντρα. Δυο ακόμα τουλάχιστον τραυματίστηκαν.

Η Αστυνομία ανέφερε ότι δύο άνδρες επιτέθηκαν σε ένα άτομο. Λίγο αργότερα, οι δράστες πυροβολήθηκαν από αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας, ο οποίος ήταν στρατιώτης, αποκεφαλίστηκε. Στο σημείο, όπου είχε μετατραπεί σε λίμνη αίματος, υπήρχαν δεκάδες όπλα, συμπεριλαμβανομένων και μαχαιριών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αστυνομία

αναφέρει ότι δράστες φώναξαν «Allahu Akbar» που σημαίνει στα αραβικά ότι «ο Θεός είναι μεγάλος».

Δάσκαλος μιλώντας στο BBC ανέφερε ότι είδε ένα πτώμα στον δρόμο και μετά ακούστηκαν πυροβολισμοί. Φωτογραφίες από δύο ακόμα άτομα που φαίνονταν τραυματισμένα στο έδαφος αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση.Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι στο θύμα επιτέθηκαν σε δρόμο του Γούλγουιτς, προαστίου του Λονδίνου, δύο νεαροί άνδρες που είχαν ματσέτες.

Τον τράβηξαν σαν τρελοί από το πεζοδρόμιο και τον πέταξαν στη μέση του δρόμου και τον εγκατέλειψαν εκεί, λένε μάρτυρες.

Μετά ζητούσαν από τους περαστικούς να τους τραβήξουν φωτογραφίες, ενώ κράδαιναν μαχαίρι και όπλο. Ήταν σαν να ήθελαν να βγουν στην τηλεόραση, συνεχίζει η μαρτυρία που παραθέτει το BBC.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «αληθινά σοκαριστικό» και συγκάλεσε την ειδική κυβερνητική ομάδα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Cobra, ενδεικτικό της σοβαρότητας του περιστατικού..

Keywords
Τυχαία Θέματα