Η Σιγκαπούρη, η ακριβότερη πόλη για να ζεις

23:28 4/3/2014 - Πηγή: AEK365

Η Σιγκαπούρη πήρε τα πρωτεία της πιο ακριβής πόλης του κόσμου για να ζει κάποιος το 2014 καθώς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις 131 πόλεις ανά τον κόσμο με το ακριβότερο κόστος διαβίωσης, σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit (EIU).

Το ισχυρό νόμισμά της σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων και τους όλο και πιο υψηλούς λογαριασμούς κοινής ωφέλειας έχουν συμβάλει στο να φθάσει η Σιγκαπούρη στην κορυφή της λίστας, όπως επισημαίνει το BBC.

Μάλιστα είναι η ακριβότερη πόλη για να αγοράσει κάποιος ρούχα.

Την πρώτη θέση πέρσι κατείχε το Τόκιο, το οποίος φέτος έπεσε στην έκτη θέση.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Παρίσι, Όσλο, Ζυρίχη και το Σίδνεϊ.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Κόστους Διαβίωσης του EIU είναι ένα εργαλείο μέτρησης που εξετάζει τις τιμές περισσοτέρων από 400 αγαθών ή υπηρεσιών.

Στην πρώτη δεκάδα φέτος κυριαρχούν πόλεις της Ασίας και της Αυστραλασίας καθώς και ορισμένες της Ευρώπης. Οι περισσότερες ασιατικές πόλεις που βρίσκονται ψηλά στη λίστα βρίσκονται εκεί εξαιτίας του υψηλού κόστους των τροφίμων.

Στη Μέση Ανατολή, η πρωτεύουσα της Συρίας, η Δαμασκός, είχε την μεγαλύτερη πτώση στη λίστα κι έγινε η τέταρτη φθηνότερη πόλη στον κόσμο εξαιτίας του εμφυλίου που μαίνεται στη χώρα.

Η έρευνα του EIU αναφέρεται στο κόστος διαβίωσης, ενώ άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους μέτρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα