Η ώρα των μετόχων και των χρημάτων

18:51 11/2/2012 - Πηγή: AEK365

Ό,τι δεν είχε κάνει ο Σταύρος Αδαμίδης στη θητεία του ως πρόεδρος της ΑΕΚ, το έκανε ο Ανδρέας Δημητρέλος μέσα σε λίγες μέρες που βρίσκεται στην ίδια θέση. Ενημερώθηκε ακριβώς για το τι είναι το περιβόητο Financial Fair Play, τι κινήσεις πρέπει να γίνουν για την Ένωση και σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η ομάδα. Και όλα αυτά από πρώτο χέρι, καθώς έστω και αυθημερόν, βρέθηκε στην Ελβετία για να μιλήσει με τον επικεφαλής, Αντρέα Τραβέρσο. Το aek365

σας αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα ειπώθηκαν εκεί και αποτύπωσε τη γενικότερη εικόνα που έχει η ΟΥΕΦΑ για την ΑΕΚ, όπως αυτή μεταφέρθηκε στον Ανδρέα Δημητρέλο. Όμως και πάλι η ουσία είναι μία και αδιαπραγμάτευτη. Να μπουν... χθες τα 7 εκατ. ευρώ.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεσμεύτηκε ότι μπορεί να βρει 3 εκατ. ευρώ, εφόσον οι μέτοχοι βάλουν άλλα 4 εκατ. ευρώ που απαιτούνται (σύμφωνα με τον Νικολαΐδη), για να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση. Ο Πέτρος Παππά, με ανακοίνωσή του, τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να το κάνει και κάλεσε και τους υπόλοιπους της «παρέας» να δώσουν λύση στο πρόβλημα της ομάδας. Ωστόσο, έχουν περάσει περίπου 48 ώρες από τότε και κανείς από την ΠΑΕ δεν έχει ενημέρωση για το αν τελικά η πρωτοβουλία του Παππά, βρήκε και άλλους υποστηρικτές, την στιγμή μάλιστα που ο χρόνος πιέζει ασφυχτικά. Βασική προϋπόθεση για να ξεπεράσει η ΑΕΚ αυτόν τον σκόπελο, δεν είναι ούτε τα καλά καταρτισμένα πλάνα της διοίκησης, ούτε οι αλήθειες, ούτε τα δυνατά επιχειρήματα. Είναι τα χρήματα, σε πρώτη φάση και εν συνεχεία όλα τα υπόλοιπα.

Έτσι λοιπόν, οι μέτοχοι θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα να βάλουν αυτά τα 4 εκατ. ευρώ και εν συνεχεία να έρθουν και τα άλλα 3 εκατ. ευρώ του... Ντέμη, καθώς οι άνθρωποι που προθυμοποιήθηκαν να τα βάλουν, ως ταμειακή διευκόλυνση, δεν πρόκειται να το κάνουν αν η «ομάδα» του 2004 δεν βάλει το υπόλοιπο ποσό. Θα ήταν άλλωστε και... εγκληματικό για τους ίδιους, να δώσουν 3 εκατ. ευρώ, την στιγμή που η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να εξασφαλίσει την αδειοδότησή της και ο κίνδυνος της πτώχευσης θα ήταν ορατός (άρα θα έχαναν και τα λεφτά τους). Η Ένωση χρειάζεται λοιπόν 5 εκατ. ευρώ, άμεσα, για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ποδοσφαιριστές και μόνο, ενώ άλλα 3 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν. Και αυτά μόνο προς παίκτες. Νυν και πρώην. Αυτό είναι το μόνο ρεαλιστικό πλάνο που μπορεί να δεχθεί η ΟΥΕΦΑ και η ΑΕΚ να γλιτώσει τον αποκλεισμό της από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα και πιθανό υποβιβασμό στη Football League.

Keywords
Τυχαία Θέματα