Η... μαμά του μικρού Κακομαθημένου Αεκτζή μιλά στο aek365

16:06 1/1/2014 - Πηγή: AEK365

Πριν από λίγο καιρό γνωρίσαμε ένα αξιαγάπητο μικρό Κακομαθημένο Αεκτζή και την υπέροχη «μαμά» του, την συγγραφέα Ισμήνη Μπάρακλη. Η δημιουργός του «Ημερολόγιου ενός Κακομαθημένου», ενός εξαιρετικού βιβλίου για μικρά και μεγάλα παιδιά, μας μίλησε για όσα την εμπνέουν, για την ΑΕΚ στη ζωή του ήρωά της, του Λάμπη, και της ίδιας, αλλά και τη σημασία των βιβλίων στη διαμόρφωση ενός υγιούς ανθρώπου και φιλάθλου.

Συνέντευξη στη Μαρία Τουρλή

-Τι σας ενέπνευσε για να γράψετε το «Ημερολόγιο ενός κακομαθημένου»;

«Ο θαυμαστός

κόσμος των παιδιών, που από τότε που έγινα μαμά, απολαμβάνω όσο περισσότερο μπορώ. Με τον ερχομό των παιδιών, σου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία... να δεις πάλι τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους. Ο γιος μου λοιπόν είναι η βασική πηγή έμπνευσης και το πάθος του δε, για τέτοιου είδους βιβλία, (μυθιστορήματα σε κόμικς) μου πυροδότησε την επιθυμία να γράψω ένα αντίστοιχο βιβλίο, το πρώτο με έλληνα ήρωα!».

-Συστήστε μας το μικρό ήρωα του βιβλίου

«Ο ήρωας του βιβλίου, ο Λάμπης, ένα πανέξυπνο αγόρι δημοτικού σχολείου, περιγράφει την καθημερινότητα, τις περιπέτειες και τις εντυπώσεις του, με τρόπο μοναδικά διασκεδαστικό. Αν και τυπικό παράδειγμα κακομαθημένου μοναχοπαιδιού, που μονοπωλεί την αγάπη και την αδυναμία της οικογένειάς του, κατορθώνει να κρατά τις ισορροπίες και να προκαλεί γέλιο μέχρι δακρύων, στέλνοντας σπουδαία μηνύματα... άθελά του!».

-Το «Ημερολόγιο ενός Κακομαθημένου» είναι το πρώτο βιβλίο για παιδιά αυτού του είδους που γράφεται πρωτογενώς στα ελληνικά. Πόσο σημαντικό είναι αυτό; Σας δημιουργεί άγχος;

«Αντιθέτως μου δημιουργεί πολύ μεγάλη χαρά! Αισθάνομαι πολύ τυχερή που ζω σε μια χώρα που διαθέτει τόσο χιούμορ και πνεύμα. Είναι τόσες πολλές λοιπόν οι προσλαμβάνουσες εμπνεύσεις καθημερινά... Το συγκεκριμένο είδος των βιβλίων, που αρέσει τόσο στα παιδιά, δεν πρέπει να αντιπροσωπεύεται μόνο από ξένους συγγραφείς... Ένας έλληνας ήρωας, που ζει στην ελληνική πραγματικότητα, μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του μικρού αναγνώστη, καθώς οι ζωές τους μοιάζουν τόσο πολύ! Σε μια περίοδο, που προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να υποστηρίξουμε τη χώρα μας, τα δικά μας προϊόντα, τους δικούς μας ανθρώπους και να δώσουμε πνοή και σφυγμό πάλι στον τόπο μας... κάθε προσπάθεια μικρή ή μεγάλη νομίζω πως αξίζει τον κόπο!».

-Ποια είναι η σχέση του μικρού Λάμπη με την ΑΕΚ;

«Ο Λάμπης είναι φίλαθλος της ΑΕΚ, και πως θα μπορούσε άλλωστε, εφόσον ο μπαμπάς του είναι φανατικός Αεκτζής! Αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει να απολαμβάνει την παρέα των κολλητών του, που ο κάθε ένας από αυτούς αντιπροσωπεύει και μια άλλη ομάδα».

-Ποια είναι η δική σας σχέση με την ΑΕΚ;

«Στο σπίτι ήμαστε όλοι ΑΕΚ!»

-Τα βιβλία μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να γίνουν εκτός από καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι και πιο υγιείς φίλαθλοι;

«Τα βιβλία μπορούν να ψυχαγωγήσουν, να διασκεδάσουν, να διαπαιδαγωγήσουν. Διαβάζοντας τα παιδιά, διαμορφώνουν άποψη, προσωπικότητα, χαρακτήρα... Γίνονται καλύτεροι σε όλους τους τομείς... Ο αθλητισμός στη χώρα μας έχει βαθιές ιστορικές και πολιτιστικές ρίζες. Τα παιδιά μας πρέπει να γαλουχηθούν με αυτές τις αξίες, για να εξελιχθούν σε συνειδητοποιημένες και ισορροπημένες προσωπικότητες που να σέβονται τις επιλογές των άλλων, ακριβώς όπως πρέπει και οι άλλοι να σέβονται τις δικές τους».

-Τι θα λέγατε σε ένα παιδί που είναι κολλημένο με την τεχνολογία, για να το πείσετε να δώσει μια ευκαιρία στον κόσμο των βιβλίων;

«Ό,τι ακριβώς λέω και στο δικό μου παιδί... «Κλείσε τον υπολογιστή και άνοιξε το μυαλό σου με ένα καλό βιβλίο». Τα βιβλία, μας ανοίγουν παράθυρα και η τεχνολογία, όπως δυστυχώς πολλές φορές χρησιμοποιούμαι, τα κλείνει.Η τεχνολογία πρέπει να μας υπηρετεί και σε καμία περίπτωση το αντίστροφο».

-Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για το πρώτο σας βιβλίο "Από το Gucci στο Ταγάρι";

«Το «Από το Gucci στο... Ταγάρι» είναι ένα διασκεδαστικό γυναικείο μυθιστόρημα με πολύ χιούμορ και αισιόδοξα μηνύματα. Είναι ένα βιβλίο που σου αλλάζει τον τρόπο σκέψης, σε γεμίζει χαμόγελα... και σε παρασύρει στο τέλος να συμφωνήσεις μαζί του... πως η ευτυχία δεν έχει να κάνει με τα υλικά αγαθά και τις Gucci τσάντες... αλλά κυρίως, με την ψυχική γαλήνη και τον ήρεμο εσωτερικό μας κόσμο. Αν και με το βιβλίο αυτό συστήθηκα στους αναγνώστες για πρώτη φορά, αγαπήθηκε, ξεχώρισε και είχε την τύχη να «σκαρφαλώσει» στα ευπώλητα μεγάλων βιβλιοπωλείων... Μέσα σε έναν καταιγισμό εκδόσεων, που το ένα βιβλίο διαδέχεται το άλλο με ταχύτητα μαχητικού αεροσκάφους- αυτό το «μήνυμα» των αναγνωστών με γέμισε δύναμη και χαρά».

-Σχεδιάζετε μήπως ήδη την επόμενη λογοτεχνική σας κίνηση;

«Είναι έτοιμος ο Κακομαθημένος Νο 2, που θα τον απολαύσουμε σε νέες ξεκαρδιστικές περιπέτειες, όπως επίσης και το επόμενο μυθιστόρημα. Εύχομαι να βρουν την ίδια αγάπη και να αγκαλιαστούν ζεστά όπως τα πρώτα μου».

-----------------------

Διαβάστε εδώ τις πρώτες σελίδες από το βιβλίο «Ημερολόγιο ενός Κακομαθημένου»

Διαβάστε εδώ τις πρώτες σελίδες από το βιβλίο «Από το Gucci στο Ταγάρι»

Keywords
Τυχαία Θέματα