Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

08:32 30/8/2014 - Πηγή: AEK365


Ανέστης: Μια εμφανιση από το... μέλλον για τον τερματοφυλακα της ΑΕΚ. Εκανε την επέμβαση που χρειαζοταν η ομάδα όταν το σκορ δεν την ευνοούσε, ήταν σταθερός σε όλες τις σεντρες, ήταν πολύ καλός με τα πόδια όποτε χρειάστηκε να παίξει μπάλα κι αυτός. Ετσι τον χρειάζεται η ομάδα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Μπακάκης: Για άλλο ένα παιχνίδι έδειξε πως θα κάνει μεγάλη διαφορα κυρίως στο επιθετικό κομμάτι εκεί που τον χρειάζεται και θα τον χρειάζεται σχεδόν πάντα περισσοτερο η ΑΕΚ.

Αμυντικά δεν έχει δοκιμαστεί με αντίπαλο εξτρέμ ακόμη και μπορεί και όλη τη σαιζόν να μην δοκιμαστεί. Την θέση όμως την κρατάει όπως πρέπει και συμμετέχει πολύ καλά στην αμυντική λειτουργία ιδιως όταν χανεται η μπάλα για να ανακτηθεί γρήγορα.

Πεταυράκης: Ο μικρός έβγαλε μια ωραία σέντρα που δεν έκανε γκολ ο Πλατέλλας σε φαση που ξεκίνησε από κλέψιμο του ίδιου και αυτό ήταν όλο. Μικρή η συμμετοχή του στο επιθετικό κομμάτι χθες, μέτρια συνολικά η παρουσία του που θα την χαρακτηρίζαμε και... φοβισμένη.

Κολοβέτσιος: Το πιο εντυπωσιακό με το παιδι αυτό είναι πως νομίζεις πως παίζει χρόνια στην ΑΕΚ κι ας ήταν χθες το πρώτο επίσημο παιχνίδι του. Είναι ο αμυντικός που εμπιστεύεσαι κι ας τον ξέρεις... λίγο επειδή αυτό σου βγάζει από την πρώτη ματιά. Εβαλε και το πρώτο του γκολ, ένα γκολ ιστορικό αφού είναι το πρώτο επίσημο της επιστροφής της ΠΑΕ ΑΕΚ και παραλίγο να βάλει και δεύτερο δείχνοντας πως στα στημένα θα κάνει μεγάλες ζημιές. Δεν είχε κανένα προβλημα αμυντικά, κάλυπτε τους πάντες είναι ο παίκτης που ήδη έχει βγει και δεν μπορεί κάποιος να φανταστει την εντεκάδα της ΑΕΚ χωρις αυτόν.

Λαμπρόπουλος: Τον αδίκησαν δυο φάσεις στις οποίες εκτέθηκε. Σε ένα φαουλ επικίνδυνο που παραχωρει στο πρώτο ημίχρονο σε διεκδικήσιμη φαση που την χανει και σε ένα τσαφ στο δεύτερο.Γκελαδόρο αμυντικό αυτή η ΑΕΚ θα τον... αποβάλει μόνη της για αυτό πρεπει να είναι προσεχτικός. Θα ήταν άδικο όμως να μην αναφερθει πως ήταν... σκύλος σε όλο το παιχνίδι, καλός στα στημένα και στις δυο περιοχές και έκανε και μια σημαντική έξτρα δουλειά. Εβγαινε αυτός και έδιωχνε στον αέρα στο χωρο της μεσαίας γραμμής γιατί και τα δυο κεντρικά χαφ της ΑΕΚ δεν το έχουν γενικώς στο ψηλό παιχνίδι και αυτό είναι κατι που θα το βλέπουμε και όλη τη σαιζον. Στα συν και οι γρηγορες επιστροφές.

Κορδέρο: Δυο - τρεις κόντρα επιθέσεις του Φωκικού στο πρώτο ημίχρονο απο τον άξονα ήταν το μελανό σημειο όμως υπάρχει η δικαιολογία ότι μπροστά του ήταν ο Ντακόλ και όχι ο Μάνταλος που ξεκινάει το πρέσινγκ από πολύ ψηλά και ξέρει να καλύπτει σωστά τον χωρο. Ο Ισπανός δεν ξεχωρισε αλλά έκανε την δουλειά του όπως πάντα σαν άριστος εργάτης και με δεδομένο πως αν δεν αποκτηθεί τελευταία στιγμή παικτης ο ανταγωνιστής ουσιαστικά ειναι ο... Ρόβας τότε μάλλον ο Ανχελ θα βγει πρώτος σε λεπτά συμμετοχής.

Ανάκογλου: Χτυπάμε ξύλο και φτύνουμε να μην τον ματιάσουμε. Το γκολ και η ίδια σχεδον φάση λίγο νωρίτερα που την τελειώνει όμορφα αλλά η μπάλα γλύφει το δοκάρι είναι άλλες δυο στιγμές που μπαινουν στο... dvd με τα High Lights που μόνο του θα μπορούσε να πάει τον Δημήτρη σε μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα. Αν αξίζει μια προσοχη στη λεπτομέρεια που δείχνει την κλάση αυτού του παιδιού είναι ο τρόπος που φέρνει την μπάλα μπροστά για να κάνει τα πλασε και στις δύο φάσεις. Η προτελευταία επαφή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι παρότι στην χαμένη ευκαιρία δεν ειναι καν επαφη. Ποιότητα. Και χθες δεν ήταν μόνο αυτές οι δυο φάσεις. Η συνολική εικόνα ήταν πολύ καλή με ισοροπία αμυντικά και επιθετικά αλλά κυριως με διάθεση συμμετοχής στο παιχνίδι και χωρίς νεκρα διαστήματα. Αν συνεχίσει έτσι αντί για χαμένο στοίχημα μπορεί να γίνει παίκτης διαφοράς. Να γίνει αυτό για το οποίο τον προορίζει το ταλέντο του δηλαδη αρκει να το εκμεταλευτεί.

Ντακόλ: Θλιβερή παρουσία που εκανε την απουσία του Μάνταλου να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερη από ότι πράγματι ειναι. Που ειναι. Από τις 10 δουλειές που κάνει ο Μάνταλος στο παιχνίδι ο Βραζιλιάνος δεν έκανε καμία. Η καλύτερη του στιγμή ήταν η... έξοδος του στο 62.

Πλατέλλας: Με προσέγγιση στη μπάλα αλά Καραγκούνη, Γιαννακόπουλου, Μανωλά, δεν εννοώ στα αρνητικά τους αλλά στο ότι στο μυαλό και στη ζωή τους δεν υπήρχε και δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο από το πρωί μέχρι το βράδυ στην πραξη αλλά και στη σκέψη, αυτό το παιδί δεν μπορεί να πάει χαμένο εκτός αν το... θελήσει. Ηρθαν παικταράδες στην ΑΕΚ αλλά πάλι στα 3-4 σημεία αναφοράς της ομάδας είναι ο Πλατέλλας. ΧΘες βάζει γκολάρα, δινει ασίστ, παίζει παντού, δίνει βοήθειες και γενικά τα κάνει, πάλι, όλα. Τι να πεις; Ενα πραγματικό λαχείο που έκανε διαφορα στη Γ, δείχνει πως θα κάνει και στη Β και λόγω... τρέλας δεν πρεπει να εκπλαγει κανείς αν την κάνει και στη Σούπερ Λιγκ.

Αραβίδης: Ενας πολεμιστής της ΑΕΚ και των γηπέδων που όμως για άλλο ένα παιχνίδι δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει σαν σεντερ φορ σε μια ομάδα που έκανε αμέτρητες επιθέσεις, τέσσερα γκολ και τουλάχιστον άλλες τέσσερις μεγάλες ευκαιριες, δεν αναφερομαι σε μικρες. Ο Αραβίδης παροτι ίδρωσε τη φανέλα και τα έδωσε όλα δεν ήταν μέσα σε κανένα γκολ και καμία ευκαιρία σαν εκτελεστής, ούτε καν σαν τελευταία πάσα. Εκανε δουλειά, βοήθησε τους συμπαικτες του, είμαι σιγουρος πως προσπάθησε να κάνει ότι του είπε ο Δέλλας. Δεν του πάει η θέση στην κορυφή όταν όλοι οι αντίπαλοι ξέρουμε πως θα έχουν την προσεγγιση του Φωκικού στοπν αγώνα. Δεν θα υπάρχουν ξέφωτα στις αντίπαλες άμυνες να κάνει τις μπούκες του. Καλύτερα να έπαιζε στη θέση του Μάνταλου και μπροστά ο Ντακόλ τουλάχιστον να υπήρχε μια μεγαλύτερη βοήθεια στην προσπάθεια ανάκτησης της μπάλας και να είχε τον χώρο να κάνει καμία από τις γνωστές μπούκες του. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά αν έρθει τελικά ο Λέκιτς μπορεί να είναι πολύ καλό και για τον Αραβίδη.

Μπαρμπόσα: Αλλη κλάση, άλλο επίπεδο και μια μόνιμη απορια που μακάρι να έχει μοναδική απάντηση το όραμα της ΑΕΚ του Μελισσανίδη και την ικανότητα του Μιλοβάνοβιτς: Πως ήρθε αυτός ο παίκτης να παίξει Β Εθνική; Αλλες αποριες δεν υπάρχουν όπως δεν υπάρχει και ιδιαίτερο πεδιο κριτικής για εναν παικτη που έβαλε ένα γκολ, έφτιαξε δυο, έφτιαξε κι άλλα που δεν μπήκαν, χτύπαγε καταπληκτικά κόρνερ και έκανε και 2-3 υδραυλικά έτσι για την χαρα του κόσμου κι ας μην είχαν ουσία. Ολα χρειάζονται στην μπάλα. Κι αυτό το παιδί τα κάνει όλα.

Ζοριτς: Αποκατέστησε την... αριθμητική ισορροπία αφού μέχρι να μπει η ΑΕΚ έπαιζε με... 10. Ο μικρός έχει ταλέντο αλλά έδειξε πως έχει και την θέληση να το αξιοποιήσει. Ζωντάνεψε την ομάδα η εισοδος του και δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως το πολύ καλό διάστημα της ομάδας ήταν από όταν μπήκε ο Ζόριτς. Επαιξε σωστά, στο δημιουργικό και στο ανασταλτικό κομμάτι, έδωσε σωστές πάσες κυριως κοντινές, έψαξε το σουτ, γενικά έδειξε πως αυτός έπρεπε να ξεκινήσει το παιχνίδι. Κι ας μην ειναι ακόμη έτοιμος για να τον πεις παίκτη ενδεκαδας.

Ντούνης: Μπήκε μέσα για 15 λεπτά με το παιχνίδι να έχει κριθει. Τα... ευχαριστήθηκε. Προσπάθησε να παίξει και να φανεί και βέβαια χτύπησε πολύ ωραία κόρνερ με το έναν να μην γίνεται γκολ του Κολοβέτσιου στο τσακ.

Ρόβας: Η παραμονή του στην ομάδα ήταν έκπληξη. Η παρουσία του στην αποστολή αντί για τον Φαγέ ανεξήγητη. Η εισοδος του ως τριτη αλλαγή στη θέση του Ανάκογλου... σοκ. Αυτά...

Keywords
Τυχαία Θέματα