Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

21:57 13/8/2014 - Πηγή: AEK365

Για το Α' ΜΕΡΟΣ

Ηλίας Βούρας:

Δεν πιέστηκε καθόλου. Ένα λάθος έκανε σε μεταβίβαση με τα πόδια και το κατάλαβε και ο ίδιος, αν κρίναμε σωστά από την αντίδρασή του. Κατά τα λοιπά δεν είχε πίεση.

Νίκος Γεωργέας:

Είχε ανεβάσματα, είχε δύο καλές προσωπικές ενέργειες, ωστόσο άκουσε τον Δέλλα να του φωνάζει στο πρώτο ημίχρονο για το γεγονός ότι δεν είχε καλές επιστροφές σε δύο περιπτώσεις.

Σταύρος Σβάρνας:

Το έχει ο μικρός. Δείχνει σοβαρός, πειθαρχημένος στο παιχνίδι του. Ακούει μέσα στο γήπεδο τους συμπαίκτες του, ενώ πέτυχε και το πρώτο γκολ

της ΑΕΚ. Με συνεχή δουλειά μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη φέτος για την ομάδα.

Δημήτρης Κολοβέτσιος:

Αποτελεί ήρεμη δύναμη στο κέντρο άμυνας της ΑΕΚ. Δεν πιέστηκε γενικά βέβαια η άμυνα της Ένωσης, αλλά δείχνει ότι είναι παίκτης που θα στηριχθεί ο Δέλλας φέτος. Μπορεί και ξεκινάει καλά το παιχνίδι από πίσω, ενώ όποτε πρέπει εμψυχώνει και καθοδηγεί τους συμπαίκτες του.

Σταύρος Πεταυράκης:

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Πεταυράκη. Πραγματικά ό,τι ζητούσε ο Δέλλας από τα μπακ του στις προπονήσεις το έκανε! Είχε ανεβάσματα, είχε επιστροφές, είχε καλή συνεργασία με τον Μπαρμπόσα. Ό,τι καλύτερο τακτικά είχε να επιδείξει η ΑΕΚ ήταν ο Πεταυράκης.

Μιγκέλ Κορδέρο:

Έβγαζε τρομερή ποιότητα στο παιχνίδι του. Άριστος σε όλο το 45λεπτο, έκανε ακριβώς ό,τι ζητούσε ο Δέλλας στις προπονήσεις. Έπαιρνε μπάλα, την έσπαγε στα πλάγια, κάλυπτε χώρους, έτρεχε, έκλεβε. Εξαιρετικός ο Ισπανός.

Δημήτρης Ανάκογλου:

Καθόλου κακός ο Ανάκογλου ως αμυντικό χαφ κι αυτός ακολούθησε πιστά ό,τι δείχνει ο Δέλλας στις προπονήσεις. Έβγαινε και έπαιρνε μπάλα, δεν κρυβόταν, έδινε σωστές πάσες, ενώ όποτε του δινόταν η ευκαιρία έβγαινε μπροστά και έκανε φάσεις. Εκεί στον άξονα θα μπορούσε να είναι πιο απλός, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν θετικός.

Βαγγέλης Πλατέλλας:

Έψαξε το γκολ. Δεν το βρήκε όμως. Ήθελε να σκοράρει και δοκίμασε τελικές, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μερικές φορές μπερδευόταν με τον Γεωργέα και όποτε ο Μάνταλος, προκειμένου να ελευθερωθεί, πήγαινε από τα δεξιά. Θα μπορούσε να είναι πιο απλός στο παιχνίδι του, όμως και η δική του παρουσία κρίνεται θετική.

Έλντερ Μπαρμπόσα:

Είχε ένα σούπερ πρώτο 30λεπτο. Έκανε ό,τι ήθελε από την αριστερή πλευρά. Μοίραζε εκπληκτικά το παιχνίδι και είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Πεταυράκη. Εκτός του γκολ που σημείωσε έβγαλε και μία εκπληκτική κάθετη μπαλιά. Θα μπορούσε επίσης να είχε σκοράρει όταν το ματς ήταν στο 0-0 όταν βγήκε τετ α τετ και δεν πλάσαρε σωστά. Εκεί βάζεις γκολ.

Πέτρος Μάνταλος:

Δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Δεν πήρε όσες πρωτοβουλίες μπορούσε, όμως υπήρχαν στιγμές που έδειξε την ποιότητά του με κινήσεις στο χώρο και τελικές πάσες. Σίγουρα μπορεί καλύτερα και σίγουρα θα δούμε καλύτερα πράγματα απ' αυτόν.

Ιβάν Μπρέσεβιτς:

Γύρισε σε ματς της ΑΕΚ μετά από μήνες και έπειτα από σοβαρό τραυματισμό. Πέτυχε ένα γκολ, θα μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον άλλα δύο στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε. Σίγουρα δεν είναι έτοιμος, φαίνεται ξεκάθαρα ακόμη και στις προπονήσεις. Όμως έχει όρεξη ο φορ της ΑΕΚ και μπορεί να γυρίσει 100% έτοιμος σε λίγο διάστημα.

Βασίλης Τσεβάς:

Πήρε τη θέση του Μπρέσεβιτς στο 30' και έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, έδωσε μάχες, πάλεψε η αλήθεια είναι, ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει προς το φινάλε του πρώτου μέρους αν δεν έπεφτε, όταν πέρασε τον τερματοφύλακα. Άκουσε «μπράβο» από τον Δέλλα σε δύο στιγμές όταν πίεσε τους αντίπαλους αμυντικούς.

ΚΡΙΤΙΚΗ Β' ΜΕΡΟΥΣ

Παναγιώτης Ντούνης:

Τα ίδια με τον Βούρα ισχύουν και με τον Παναγιώτη Ντούνη. Δεν πιέστηκε καθόλου, δεν είχε επέμβαση στο 45λεπτο που έπαιξε. Από εκεί και πέρα προσπαθούσε και έδινε κατευθύνσεις στους συμπαίκτες του κάποιες στιγμές, μιας και ως τερματοφύλακας έβλεπε όλο το γήπεδο.

Μιχάλης Μπακάκης:

Πάνω - κάτω πήγαινε όλη τη δεξιά πλευρά. Έβγαινε μπροστά και ήταν ένας ακόμη επιθετικός. Τα πήγε καλά, είχε διάθεση και σοβαρότητα. Δύο σέντρες του δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως ο Μπακάκης με συνεχή δουλειά μπορεί και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και να παίξει στην ΑΕΚ. Εχει το ταλέντο.

Δημήτρης Γροντής:

Θέλει ακόμη δουλειά για να παίξει ως αριστερό μπακ. Ανέβαινε ψηλά, είχε επιστροφές, αλλά θέλει ακόμη δουλίτσα προκειμένου να μάθει τη θέση.

Βασίλης Λαμπρόπουλος:

Αμυντικά όποτε χρειάστηκε να επέμβει το έκανε. Και οργανωτικά όμως τα πήγε σχετικά καλά. Έδινε σωστές πάσες, είχε ψυχραιμία ξεκινώντας το παιχνίδι από πίσω. Μπαίνει κι αυτός ως στόπερ στο πνεύμα της φιλοσοφίας του Δέλλα, πάνω στο οργανωτικό κομμάτι.

Γιώργος Σαρρής:

Από τα πόδια του ξεκίνησαν ουκ ολίγες επιθέσεις από πίσω. Αν κρίνουμε μία - δύο λάθος πάσες κατά τα λοιπά, έκανε αυτό που ήθελε ο Δέλλας. Αμυντικά επίσης δεν είχε πίεση, όποτε χρειάστηκε όμως ήταν αποτελεσματικός.

Βασίλης Ρόβας:

Έπαιξε ως κόφτης και τακτικά κράτησε τη θέση του, ενώ μοίρασε αρκετές φορές το παιχνίδι σωστά στα πλάγια, όσο έπαιζε στο χώρο δράσης του. Δεν έκανε και λίγα κλεψίματα, όμως θα μπορούσε να είναι πιο απλός στο παιχνίδι του. Ειδικά στη φάση που βγαίνει με τη μπάλα στα πόδια έξω από την περιοχή κι ενώ υπάρχει ένας αμυντικός μπροστά του και τρεις συμπαίκτες του δεξιά κι αριστερά, επιλέγει το μακρινό σουτ, εκνεύρισε μέχρι και τον Βασίλη Μπορμπόκη. Ο... ήρεμος Ρόβας μπορεί να δώσει λύσεις στο μέλλον.

Φαγιέ:

Τακτικά θέλει ακόμη δουλειά. Πολλή δουλειά για την ακριβία, όμως έχει όρεξη να μάθει. Δεν ήταν τόσο καλός όσο στην Ξάνθη. Είχε λάθος επιλογές, είχε μερικές στιγμές αναρχία στο παιχνίδι του, αφήνοντας τη θέση του. Εννοείται όμως πως εφόσον βρει τα πατήματά του μέσα στο γήπεδο και μπει ακόμα περισσότερο στη φιλοσοφία του Δέλλα θα βοηθήσει.

Μάρκος Ντούνης:

Πήρε πολλές πρωτοβουλίες και ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Τακτικά σωστά τοποθετημένος, με καλές κινήσεις στο χώρο, ενώ αρκετές φορές συνεργάστηκε σωστά με τον Μπακάκη που έβγαινε στην πλάτη του. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει προς το τέλος του ματς, όταν βγήκε τετ α τετ.

Ντάρκο Ζόριτς:

Θέλει κι αυτός δουλειά στην τακτική. Έπαιξε ως αριστερό εξτρέμ και για περίπου ένα τέταρτο ως 10άρι. Στη δεύτερη θέση του στο ματς (η οποία είναι και η φυσική του) έδειξε καλύτερα στοιχεία. Σε γενικές γραμμές όμως δεν έπιασε καλή απόδοση σήμερα.

Αλεσάντρε Ντακόλ:

Πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, ενώ θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλα αν ήταν πιο απλός στην τελική του προσπάθεια. Δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, δεν έκανε σπουδαίο ματς, όμως ακόμη και με αυτή την εικόνα σκόραρε και τούτο σημαίνει αρκετά πράγματα. Τακτικά πίεσε αρκετές φορές την αντίπαλη άμυνα, κάτι που ζητούσε ο Δέλλας.

Χρήστος Αραβίδης:

Κι αυτός χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης πέτυχε ένα υπέροχο σε εκτέλεση γκολ. Είχε ένα πρόβλημα στο ξεκίνημα της επανάληψης στο στήθος, γεγονός που τον επηρέασε. Δεν πήρε αρκετές μπάλες στα πόδια του, ωστόσο πίεζε μπροστά, όπως ήθελε ο Δέλλας. Όταν πήγε αριστερό εξτρέμ έδειξε να... λύνεται και να βρίσκει χώρους για σουτ περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα