Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

19:25 12/1/2014 - Πηγή: AEK365

Φώτης Καραγκιολίδης: 6

Από τα πιο ήσυχα απογεύματα του γκολκίπερ της ΑΕΚ, που σε κανένα σημείο του ματς δεν χρειάστηκε να επέμβει. Όσες φορές χρειάστηκε, μετά από στημένα, ήταν εκεί.

Νίκος Γεωργέας: 6

Ξεκίνησε το ματς στο δεξί άκρο της άμυνας, όμως η γρήγορη αναγκαστική αλλαγή του Σταθάκη τον έφερε στα στόπερ. Η πίεση του Περαμαϊκού δεν ήταν μεγάλη και όσες φορές χρειάστηκε ήταν «παρών». Δεν έκανε πολλά ανεβάσματα, κάνοντας διατήρηση δυνάμεων και άφησε κυρίως τον Τσιρίλο να κάνει παιχνίδι από πίσω.

Στο δεύτερο μέρος ξαναπέρασε δεξί μπακ και έχοντας αρκετές δυνάμεις, έδωσε πολλές επιθετικές βοήθειες, παίζοντας κυρίως από τη μέση και μπροστά αφού δεν είχε πίεση.

Σταύρος Πεταυράκης: 6

Στο πρώτο μέρος ήταν ίσως ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ. Αμυντικά, στις ελάχιστες φορές που χρειάστηκε να επέμβει, ήταν σωστός, ενώ έδωσε πολλές βοήθειες επιθετικά. Με τα ανεβάσματά του, είτε θα ήταν αυτός που θα έκανε την τελική σέντρα (είχε αρκετές καλές), είτε θα... τράβαγε παίκτη για να ανοίξει χώρους στους συμπαίκτες του. Στο δεύτερο μέρος φάνηκε πιο κουρασμένος και περιόρισε τις κούρσες του, δίνοντας όμως και πάλι επιθετικές λύσεις όποτε μπορούσε.

Σταύρος Σταθάκης -

Αγωνίστηκε μόλις 5 λεπτά και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά. Ωστόσο, στο 2' πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του, χάνοντας ευκαιρία με το κεφάλι, μετά από σέντρα του Πλατέλλα

Μπρούνο Τσιρίλο: 6

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ιταλό. Έπαιξε με τρεις διαφορετικούς παρτενέρ και σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ο κεντρικός αμυντικός που αναλάμβανε να κατεβάσει τη μπάλα και να δώσει στα χαφ την πρώτη πάσα. Οι φορές που χρειάστηκε να επέμβει ήταν ελάχιστες, αφού δεν είχε καμία πίεση και μοναδικό μελανό σημείο είναι η φάση του 40' όπου χάνει στον αέρα τον Βεστάκη.

Βασίλης Ρόβας: 6

Μετά την καλή εμφάνιση στο Αιγάλεω, πρόσθεσε μία ακόμα θετική στο παιχνίδι με τον Περαμαϊκό. Ξεκίνησε το ματς ως αμυντικός μέσος, στο πλάι του Κορδέρο και στο πρώτο 20λεπτο δεν απέφυγε τα λάθη. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και αυτό βοήθησε όλη την ομάδα να πιέσει τον αντίπαλο. Είχε ένα καλό σουτ στο 9' και μία πολύ καλή κάθετη στον Γροντή, στο 27'. Στο δεύτερο μέρος γύρισε στα στόπερ και συνέχισε και από εκεί την καλή παρουσία του. Μάλιστα, είχε μία καθοριστική επέμβαση στο 80' στη μοναδική κόντρα επίθεση που πήγαν να βγάλουν οι φιλοξενούμενοι.

Δημήτρης Ανάκογλου: 6

Στο πρώτο ημίχρονο και όσο αγωνιζόταν πίσω από τον Μπρέσεβιτς, ήταν... εξαφανισμένος από το γήπεδο και όσες φορές πήρε τη μπάλα στα πόδια του, έκανε εύκολα το λάθος. Στο δεύτερο μέρος ο Δέλλας τον γύρισε στο κέντρο και δίπλα στον Κορδέρο. Με το... καλημέρα στο 47' κάνει πολύ καλή ενέργεια και το σουτ του φεύγει λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα χρίζεται σκόρερ. Οι φάσεις αυτές των απελευθέρωσαν και στο δεύτερο 45λεπτο ήταν από τους παίκτες που άλλαξαν και την εικόνα της ομάδας. Έκανε παιχνίδι, μοίραζε στα άκρα και όποτε του δινόταν η ευκαιρία πατούσε και περιοχή. Είχε μάλιστα ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 63' χάνοντας ευκαιρία για δεύτερο τέρμα στο ματς.

Μιγκέλ Κορδέρο: 7

Χωρίς να εντυπωσιάσει, έχει κάνει μία από τις πιο μεστές εμφανίσεις του τη φετινή χρονιά. Κράτησε τη θέση του στο κέντρο, είτε παίζοντας με τον Ρόβα (στο πρώτο ημίχρονο), είτε με τον Ανάκογλου (στο δεύτερο), έπαιζε τη μπάλα στα σίγουρα και προσπαθούσε να ανοίξει την άμυνα του αντιπάλου. Βρέθηκε αρκετές φορές έξω από την περιοχή και δοκίμασε τα πόδια του, αν και τις περισσότερες φορές καθυστέρησε, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, που το... σέρβιρε στον Ντακόλ.

Ιβάν Μπρέσεβιτς: 6

Παρότι το πρώτο γκολ της ΑΕΚ δεν του πιστώθηκε, ήταν εκείνος που βρέθηκε στη φάση για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Το σερί του λοιπόν στο σκοράρισμα δεν συνεχίστηκε, όμως πρόσθεσε μία ακόμα θετική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Έδωσε πολλές μάχες στην επίθεση, στο πρώτο μέρος έπαιξε και για τον... εξαφανισμένο Ανάκογλου, βγαίνοντας αρκετά μέτρα από την περιοχή, ενώ στο πρώτο 20λεπτο απείλησε με το κεφάλι τρεις φορές. Στην επανάληψη απελευθερώθηκε ακόμα περισσότερο με την είσοδο του Ντακόλ, είχε μία μεγάλη ευκαιρία στο 55', όπου τον «κέρδισε» ο Μώτος, και μία καλή προσπάθεια στο 59', με το σουτ του να φεύγει άουτ..

Βαγγέλης Πλατέλλας: 6

Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθούσε μόνος του να ανοίξει με προσωπικές ενέργειες την μαζική άμυνα των αντιπάλων. Το έκανε στο 2' και σέντραρε στον Σταθάκη, το έκανε στο 13' με σέντρα στον Μπρέσεβιτς, ενώ από δικό του κόρνερ (το οποίο και κέρδισε μάγκικα μόνος του), προήλθε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ, όπως και από τα δικά του ξεκίνησε και το δεύτερο. Στο δεύτερο πάλι πήρε προσωπικές ενέργειες, ωστόσο έκανε και πιο εύκολα το λάθος, κυρίως επειδή εκβίασε το γκολ.

Δημήτρης Γροντής: 4

Στο πρώτο μέρος ήταν από τους κακούς της ΑΕΚ. Πολλά λάθη στις πάσες του και τις σέντρες που επιχειρήσουν, δημιουργώντας έναν εκνευρισμό στην ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, πήρε πρωτοβουλίες, έκανε κάποιες ατομικές ενέργειες, στο 71' έφτασε κοντά στο γκολ με ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά σε γενικές γραμμές η συνολική του εικόνα ήταν μέτρια. Αντικαταστάθηκε στο 78' από τον Τσεβά.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Νίκος Αργυρίου: 5

Μπήκε στο 5΄αντί του Σταθάκη και έπαιξε στο δεξί άκρο της άμυνας. Παρότι δεν είχε καμία πίεση από την πλευρά του, δεν εκμεταλλεύτηκε τους χώρους για να δώσει βοήθεια στους ακραίους επιθετικούς της πλευράς του, ενώ σπάνια περνούσε τη μεσαία γραμμή. Αντικαταστάθηκε και αυτός αναγκαστικά, λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Αλεξάντερ Ντακόλ: 7

Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι (μετά από αυτό στο Αιγάλεω) μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος και βοήθησε στο να γίνει πιο δημιουργική η ομάδα. Είχε καλή συνεργασία με τον Μπρέσεβιτς, αλλά και με τους ακραίους. Εκτός από το τέρμα που πέτυχε, με τις κινήσεις του έφερε μία φορά τον Ανάκογλου και δύο τον Μπρέσεβιτς, κοντά σε ένα ακόμα γκολ.

Βασίλης Τσεβάς: 6

Μπήκε στο 78' στο γήπεδο και πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του, με μία κεφαλιά στο 89' που κατέληξε λίγο άουτ

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 7

Καλό κοουτσάρισμα από τον Τραϊανό Δέλλα στο σημερινό παιχνίδι. Ο προπονητής της ΑΕΚ επέλεξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του δύο φορές, λόγω των αναγκαστικών αλλαγών (Σταθάκη και Αργυρίου), κατέφερε με ψυχραιμία να δώσει ουσιαστικές λύσεις. Παράλληλα, το σημείο-κλειδί ήταν η απόφασή του να μετατοπίσει δίπλα στον Κορδέρο τον Ανάκογλου, καθώς στην συγκεκριμένη θέση πήρε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια, μπήκε πιο πολύ στο παιχνίδι της ομάδας και βοήθησε στο να ανέβει συνολικά η ΑΕΚ στο δημιουργικό κομμάτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα