Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών

15:42 24/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ποια είναι η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών; Οσο υπάρχει ποδόσφαιρο, θα υπάρχει και το ερώτημα αυτό. Κι όσο περνούν τα χρόνια, θα αυξάνονται και οι υποψήφιοι...
Καμία απάντηση δεν είναι απολύτως σωστή και καμία δεν είναι απολύτως λάθος, αφού οι εποχές αλλάζουν, αλλάζει και το ποδόσφαιρο... Ούτως ή άλλως, δεν θα συγκρίνουμε το μέτριο με το καλό, αλλά το άριστο με το... «αριστότερο».

Παρακολουθώ ποδόσφαιρο από το Μουντιάλ του 1986. Αρα για τη Βραζιλία του 1970, δεν μπορώ να έχω άποψη, αφού δεν την παρακολούθησα ποτέ. Το μόνο που έχω δει είναι οι καλύτερες φάσεις των αγώνων της σε

εκείνο το παγκόσμιο κύπελλο. Αλλωστε, οι περισσότεροι μόνο αυτό έχουμε δει από εκείνη τη Βραζιλία. Οσοι πάντως παρακολούθησαν το Μουντιάλ του Μεξικό, χαρακτηρίζουν το ποδόσφαιρο της «σελεσάο» των Πελέ, Ζαϊρζίνιο, Ριβελίνο και Τοστάο ως το καλύτερο ποδόσφαιρο που παίχτηκε ποτέ...

Ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη Βραζιλία των Γκαρίτσα και Πελέ που κατέκτησαν δύο συνεχόμενα παγκόσμια κύπελλα, το 1958 και το 1962.

Η Αργεντινή του 1986, είχε ένα από τους τρεις κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στη σύνθεσή της, τον Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά δεν ήταν η κορυφαία ομάδα. Χωρίς τον Ντιέγκο θα δεν έφτανε ούτε στα προημιτελικά...

Βραζιλία 2002: Είχε στην ενδεκάδα της τα τρία «Ρ»: Ριβάλντο, Ροναλντίνιο και Ρονάλντο. Επαιξε φαντεζί ποδόσφαιρο και κατέκτησε το Μουντιάλ το 2002, το Κόπα Αμέρικα το 2004 και το 2007, καθώς και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2005.

Η Γαλλία των Ζιντάν, Τρεζεγκέ, Ανρί, Ντεσάμπ, Μπλανκ, Καρεμπέ, Βιεϊρά, Μπαρτέζ, Πετί, Ντεσαγί κ.α. αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού το 1996 και κατέκτησε το Μουντιάλ το 1998, το Ευρωπαϊκό το 2000 και το Συνομοσπονδιών το 2001. Κυριάρχησε και συνέτριψε με 3-0 τη Βραζιλία μετατρέποντάς την σε... σάκο του μποξ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης , η οποία κατέκτησε το 2002 το Τσάμπιονς Λιγκ με την γκολάρα του Ζιντάν (το ομορφότερο γκολ στην ιστορία των τελικών της διοργάνωσης) όταν έπιανε καλή απόδοση ήταν απόλαυση. Οι Μακελελέ, Φίγκο, Ζιντάν και Σολάρι δημιούργησαν μια από τις πιο φαντεζί τετράδες χαφ στην ιστορία του ποδοσφαίρου και προσέφεραν εκατοντάδες ασίστ για τα πόδια των Ραούλ και Μοριέντες, ενώ σαν ... σίφουνας ανέβαινε από την αριστερή πλευρά ο Ρομπέρτο Κάρλος... Δεν μπορεί όμως να χαρακτηριστεί ως η κορυφαία ομάδα όλων των εποχών, αφού στο πρωτάθλημα είχε πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα, κατέλαβε την τρίτη θέση στην Πριμέρα Ντιβισιόν και τις πρώτες 12 αγωνιστικές είχε ήδη γνωρίσει ήττες από Σαραγόσα, Βαλένθια, Μπέτις και Λας Πάλμας, ενώ παραχώρησε ισοπαλίες σε Μάλαγα, Βαγιαδολίδ, Αλαβές και Θέλτα.

Η Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα τα σάρωσε όλα τη σεζόν 2010 - 2011. Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας, Τσάμπιονς Λιγκ και Διηπειρωτικό. Μέσι, Ινιέστα, Τσάβι, Βίγια, Πουγιόλ, Ντάνι Αλβες και Πικέ πιστεύω πως άγγιξαν το τέλειο και αποτέλεσαν μέλη του κορυφαίου ποδοσφαιρικού συλλόγου της ιστορίας.

Αφήνω για τέλος την καλύτερη ομάδα όλων

Keywords
Τυχαία Θέματα