Η γυναίκα που εξόντωσε τον Μπιν Λάντεν

23:39 13/12/2012 - Πηγή: AEK365

Όσοι παρακολουθούν την σειρά «Homeland» ξέρουν την εμμονή της πρωταγωνίστριας Κάρι Μάθισον να πιάσει τον κακό τρομοκράτη Αμπού Ναζίρ.

Φανταστείτε τώρα μια ίδια τέτοια γυναίκα να έχει εμμονή με τον Μπιν Λάντε και έχετε την «Τζεν»! Η αναλύτρια της CIA με τα κωδικά ονόματα «Τζεν» ή «Μάγια» είναι η πράκτορας που είχε βάλει στόχο της ζωής της να βρει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τελικά η ίδια κατάφερε να τον εντοπίσει

στο καταφύγιό του στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Ήταν μάλιστα εκεί όταν αυτός έπεσε νεκρός και όπως εξομολογείται στάθηκε πάνω από το πτώμα του και ξέσπασε σε κλάματα.

Η «Τζεν» κατάφερε να εντοπίσει μέσω του δικτύου των ταχυδρόμων που χρησιμοποιούσε ο ιδρυτής της Αλ Κάιντα. Όταν η αποστολή της CIA στέφθηκε με επιτυχία, η ίδια επιβραβεύθηκε για τη δουλειά της με ένα χρηματικό μπόνους κι ένα μετάλλιο. Το ίδιο έλαβε και μια ολιγομελή ομάδα της CIA.

Όμως, η ίδια δεν χάρηκε καθόλου που κι άλλο συνάδερφοί της πήραν εύσημα καθώς θεώρησε πως όλη η επιτυχία οφειλόταν στην ίδια. Έτσι, έστειλε ένα ομαδικό μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, παραλήπτες του οποίου ήταν οι συνάδελφοί της. «Εσείς, παιδιά, προσπαθήσατε να με εμποδίσετε. Με πολεμήσατε. Μόνο εγώ αξίζω το βραβείο», ανέφερε.

Η αναλύτρια της CIA που πέρασε πέντε χρόνια κυνηγώντας τον Λάντεν είναι η βασική ηρωίδα της νέας ταινίας της Κάθριν Μπίνγκελοου «Zero Dark Thirty», η οποία αφορά το πώς εξοντώθηκε ο Μπιν Λάντεν. Στην φωτογραφία είναι η ηθοποιός Τζέσικα Τσαστέιν, η οποία ενσαρκώνει την «Τζεν».

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες στις 31 Ιανουαρίου. Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.

Keywords
Αναζητήσεις
αμπου ναζιρ
Τυχαία Θέματα