Η γυναίκα που ανατίναξε Μπόινγκ 747

12:13 25/4/2013 - Πηγή: AEK365

Η Κιμ Χιουν Χι είναι η γυναίκα που το 1987 ανατίναξε ένα Μπόινγκ 707 της Korean Air σκοτώνοντας 115 επιβάτες και 26 χρόνια αργότερα μιλά για πρώτη φορά.
Σε συνέντευξη της στο BBC και αναδημοσιεύει tovima η 51χρονη πλέον Κιμ Χιουν Χι είπε πως το καθεστώς της Βόρειας Κορέας την «άρπαξε» στην ηλικία των 19 ετών, κι ενόσω σπούδαζε ιαπωνικά σε πανεπιστήμιο της Πιονγκγιάνγκ, για να την εκπαιδεύσει ώστε να υπηρετήσει στις μυστικές υπηρεσίες

της χώρας.
«Η κυβέρνηση μου έκανε μία μεγάλη τιμή. Με επέλεξε και με εκπαίδευσε για έξι ολόκληρα χρόνια με στόχο στο μέλλον να αναλάμβανα μια αποστολή υψίστης σημασίας - το περιεχόμενο της οποίας δεν το πληροφορήθηκα παρά λίγο καιρό πριν από την επιχείρηση», είπε.
«Ένας ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης μου είπε πως λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ, το 1988, θα καταρρίπταμε ένα αεροσκάφος της Νότιας Κορέας. Στόχος ήταν να προκαλέσουμε μεγάλη αναστάτωση και χάος στην εχθρική χώρα», εξήγησε σε συνέντευξη που έδωσε στο σπίτι της, σε μυστική τοποθεσία λίγο έξω από τη Σεούλ.
«Εγώ και ένας ακόμη μυστικός πράκτορας της Βόρειας Κορέας επιβιβαστήκαμε στο αεροσκάφος στη Βαγδάτη, τοποθέτησα τη βαλίτσα με τη βόμβα μέσα σε ένα ντουλαπάκι αποσκευών και στην επόμενη στάση του αεροσκάφους, στο Άμπου Ντάμπι, αποβιβαστήκαμε. Στη συνέχεια το αεροπλάνο ανατινάχθηκε εν πτήσει προς τη Σεούλ». Το νοτιοκορεατικό αεροσκάφος Μπόινγκ 707 της Korean Air εκτελούσε την πτήση Άμπου Ντάμπι - Σεούλ, μέσω Μπανγκόκ, με 115 επιβαίνοντες. Μετά την έκρηξη κανείς δεν επέζησε.
Οι δυο κατάσκοποι εντοπίστηκαν στο Μπαχρέιν, ωστόσο ο συνεργός της πρόλαβε κι αυτοκτόνησε καταπίνοντας ένα χάπι με κυάνιο. Η Κιμ συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο στη Νότια Κορέα. Αργότερα, της απονεμήθηκε χάρη από τον τότε πρόεδρο Ρο Τάε Βου, αφού ομολόγησε πως εκτελούσε εντολές του βορειοκορεάτην δικτάτορα Κιμ Γιόνγκ-ιλ και εξέφρασε την μεταμέλεια για την αποτρόπαια πράξη της.
«Δεν υπάρχει άλλη χώρα στο κόσμο σαν τη Βόρεια Κορέα. Όλοι οι πολίτες της είναι «προγραμματισμένοι» να είναι υποταγμένοι στην οικογένεια Κιμ. Είναι σαν να είναι μέλη μιας θρησκείας», λέει η Κιμ απ' τη Νότιο Κορέα όπου ζει σήμερα υπό αστυνομική προστασία με τα δύο παιδιά της και με το φόβο πως μια ημέρα θα την εντοπίσουν πρώην συνάδελφοί της, μυστικοί πράκτορες του βορειοκορεατικού καθεστώτος και θα την δολοφονήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα