Η γκολάρα - φάουλ του Οκόνσκι και το 0-1 (VIDEO)

12:21 25/9/2014 - Πηγή: AEK365

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά κάποια πράγματα μένουν ανεξίτηλα. Ειδικά όταν είναι όμορφα και θες να τα θυμάσαι. Όπως σαν σήμερα, για παράδειγμα, στις 25 Σεπτέμβρη του 1988, όπου η ΑΕΚ με μια γκολάρα του μεγάλου Μίροσλαβ Οκόνσκι με απευθείας φάουλ, κέρδισε 0-1 τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Δεν ήταν η μόνο η νίκη επί ενός σημαντικού αντιπάλου και μάλιστα εκτός

έδρας. Ήταν ο οιωνός ότι κάτι καλό φτιάχνεται, ότι κάτι καλό θα συμβεί... (Και συνέβη κάποιους μήνες μετά, στο ίδιο γήπεδο, με τον Τάκη Καραγκιοζόπουλος, το 0-1 και επί του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του τίτλου).
Στο ματς λοιπόν με τον ΠΑΟ η ΑΕΚ παίζοντας με πάθος και έχοντας τον Όκο σε καλή μέρα πήρε μία σημαντική νίκη. Στις λεπτομέρειες του αγώνα στο 60' αποβλήθηκαν οι Σαραβάκος-Βασιλόπουλος για διαπληκτισμό, γεγονός που κόστισε πιο πολύ στον Παναθηναϊκό, αφού ήταν πίσω στο σκορ. Η ΑΕΚ πάλι θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ, τελειώνοντας το ματς, αν στο 78' ο διαιτητής Δημητριάδης καταλόγιζε ένα καθαρό υπέρ της πέναλτι σε ανατροπή του Σαββίδη. Σύμφωνα μάλιστα με την ιστορία, γι' αυτή τη νίκη οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν 1 εκατομμυρίο δραχμές. Οι 500.000 δρχ. ήταν τα χρήματα που τους έδωσε ο Στράτος Γιδόπουλος και οι υπόλοιπες 500.000 ήταν δωρεά του τότε προέδρου της Ερασιτεχνικής Ένωσης, Μάκη Ψωμιάδη!

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-1(56' Οκόνσκι)

Παναθηναϊκός (Γκίντερ Μπένγκτσον): Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Βαμβακούλας, Κόλεφ, Κουρμπανάς, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Χριστοδούλου (70' Μπατσινίλας), Κλ. Νίλσεν, Β, Βλάχος, Γεωργαμλής.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλος, Χατζής, Μανωλάς, Κούτουλας, Μαυροδήμος, Πατίκας (70' Γεωργιάδης), Πήττας, Χ. Νίλσεν (82' Δίντσικος), Οκόνσκι, Σαββίδης.

Keywords
Αναζητήσεις
παναθηναϊκός-αεκ 0-1 οκόνσκι ψωμιάδης, αεκ παναθηναϊκός οκόνσκι ψωμιάδης
Τυχαία Θέματα