Η φωνή του λαού της ΑΕΚ

14:27 22/4/2013 - Πηγή: AEK365

(Οι επιστολές θα δημοσιεύονται εφόσον υπογράφονται με το ονοματεπώνυμο σας και στο περιεχόμενο αυτών δεν είναι θίγονται πρόσωπα, ώστε να αποφευχθούν νομικές κινήσεις από τους θιγόμενους)

Οταν καθομαι μονος κ σκεφτομαι ποτε εγω χρειαζομαι μια αγκαλια κ λιγο κουραγιο..απο τον ανθρωπο μου, πραγματικα ομως...ποτε το ειχα μεγαλυτερη αναγκη..; η μοναδικη απαντηση ειναι οταν περναγα δυσκολα..οταν ολα ηταν μαυρα μπροστα μου..
Ετσι λοιπον τωρα

αναρωτιεμαι..ποτε με εχει πραγματικα αναγκη η Α.Ε.Κ. μου..; ΤΩΡΑ!!! Πιο πολυ απο ποτε...γιαυτο εχω ανοιξει τα χερια μου διαπλατα...για να σου δωσω τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ!!!!!

ΜΙΑ ΖΩΗ Α.Ε.Κ.

ΥΣ: Δεν κλαιω απο στεναχωρια..αλλα απο υπερηφανια...γιατι ΠΑΛΙ εμας διαλεξανε να τους δειξουμε το δρομο...να καθαρισουμε τη βρωμα απο το σπιτι μας κ μετα να το δειξουμε να το κανουν και αυτοι..οπως δεκαετιες τωρα που εμεις καναμε και οι αλλοι αντιγραφανε..
Δυσκολος δρομος αδερφια..κ μοναχικος..γιατι το να εισαι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ειναι δυσκολο κ μοναχικο...!!!ετσι και γω..
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ!!!
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ Α.Ε.Κ.

με πολυ εκτιμηση
ενας φιλος απο παλια

Κουμαράς Γιάννης

Επειδή, όπως πολλά αδέρφια μου ενωσίτες δεν αντέχουν άλλο, έτσι κι εγώ είμαι σκασμένος και αποφάσισα να γράψω αυτά που σκέφτομαι και να τα μοιραστώ μαζί σας. Καλώς ή κακώς, η διάθεσή μου εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από την ΑΕΚ, όπως και πολλών άλλων φαντάζομαι και εδώ και μήνες, αν όχι χρόνια, δεν είναι και πολύ καλή. Νιώθω μεγάλη στενοχώρια όταν δεν κερδίζει η ομάδα μας, ακόμα και σε φιλικό προετοιμασίας και ειδικά, όταν και όσο βλέπω αλήτες να ασελγούν πάνω στην ΑΕΚΑΡΑ μας με κάθε πονηρό τρόπο. Δυστυχώς, αυτά που έμειναν είναι μόνο οι αναμνήσεις μας και τα όνειρα μας, άλλα εγώ δε θα μιλήσω γι' αυτά. Θέλω ΟΛΟΙ οι φίλοι της ομάδας μας να ξυπνήσουν και να μην επιτρέψουν άλλο πια στους αλήτες να την καταστρέφουν.

Πριν 9 χρόνια πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο και έγινε μεγάλος αγώνας από χιλιάδες οπαδών της ΑΕΚΑΡΑΣ μας, προκειμένου να μπούμε σε ρύθμιση χρεών, αρ. 44 κλπ. Το ίδιο, λοιπόν, πρέπει να γίνει και τώρα, προκειμένου να βρεθεί μια λύση, να πιέσουμε και να αλλάξουμε την κατάσταση της ΑΕΚΑΡΑΣ μας και να σωθεί η ομάδα από τους επικίνδυνους α-μετόχους της ΑΕΚ, οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα κάθε φορά, σε κάθε περίπτωση, να υπάρχει ΑΕΚ με προβλήματα και να προσπαθεί απλά και μόνο να επιβιώνει, με σκοπό να μη διαλυθεί και πάει το χρέος σε αυτούς.
Δεν μπορούμε να κλαίμε απλά και να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, πρέπει να κάνουμε κάτι. Δε δέχομαι με τίποτα, να βγαίνει παλι(!) και να μιλάει ο Δημητρέλος, που μόνο κάποιοι καθυστερημένοι δεν έχουν καταλάβει ότι ο άνθρωπος είναι ψεύτης και κοροϊδεύει εμάς τους ΑΕΚτζηδες εδώ και μήνες και προσπαθεί να καλύψει τους α-μετόχους, κερδίζοντας χρόνο, ακόμα και τώρα που ΠΟΝΑΜΕ και ΚΛΑΙΜΕ! Πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα αυτοί οι εχθροί μας, γιατί πολύ απλά, είναι επικίνδυνοι για την αγάπη μας, την ΑΕΚ.
Πιστεύω, ότι τώρα είναι η τεράστια ευκαιρία μας, να καθαρίσει όλη η βρωμιά που εισχώρησε στην ΑΕΚ μας και να γίνει η νέα αρχή που θέλει κάθε ΑΕΚτζης στη γη.
ΟΧΙ λοιπόν, σε οποιαδήποτε λύση επιτρέπει να εξακολουθούν να υπάρχουν τα χρέη εις βάρος της ΑΕΚ μας ή δεν αρμόζει στην ιστορία μας, είτε αυτή λέγεται συγχώνευση με άλλη ομάδα, αποκτώντας άλλο ΑΦΜ κλπ., είτε παραμονή στην πρώτη κατηγορία με χάρτινα μέσα (ακόμα και αν το δικαιούμαστε), με το έργο να επαναλαμβάνεται και η ΑΕΚ να υποφέρει και εμάς να κλαίμε.
Πρέπει να συσπειρωθούμε και να αντισταθούμε σε όλες αυτές τις δήθεν λύσεις "για το καλό της ΑΕΚ" και να απομακρύνουμε όλους αυτούς από την ΑΕΚΑΡΑ. Ξυπνήστε επιτέλους! Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ!

Πρέπει ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι να σώσουμε την ΑΕΚ μας, γιατί...

...η ΑΕΚ είναι μια τεράστια ομάδα με κόσμο, ήθος και ιστορία, που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη μας, γι' αυτό και είναι Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ στον πλανήτη! Δε σε κάνουν μεγάλο μόνο οι τίτλοι και οι διακρίσεις, που και από αυτά έχουμε πολλά και μόνο γνήσια. Η ΑΕΚ αντιπροσωπεύει ανθρώπινες αξίες. Να το θυμάστε αυτό. Λίγες, ελάχιστες ομάδες δε στήνονται και δεν παρακαλάνε, όπως η ΑΕΚΑΡΑ. Και γι' αυτό το λόγο, μετά από τα δάκρυα που έσταξαν από τα μάτια μου για ΄σένα ΑΕΚΑΡΑ μου, ένιωσα μεγάλη ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ για όλα αυτά!

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, μέσα από την καρδιά μου

ΑΕΚ - Kώστας Αλεξανδρόπουλος

Τι θα κάνω κύριε ;
Θα αλλάξω ομάδα ;

Τι θα απαντήσεις σ'ένα παιδί .... Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα ...

Ως παιδαγωγός με προβλημάτισε το παράπονο που έβλεπα στο βλέμμα ενός αθώου παιδιού στην τάξη πριν το μάθημα, για τον υποβιβασμό της αγαπημένης μας ομάδας της Α.Ε.Κ.
Με συγκίνηση και αυτοσυγκράτηση, του είπα ότι οι ιδέες δεν υποβιβάζονται, είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, τον ενθάρρυνα και τον προέτρεψα να συνεχίσει να υποστηρίζει την ομάδα μας.
Νιώθω όμως ότι κάτι άσχημο, κάτι μελαγχολικό σκίρτησε στην αθώα ψυχή του Σάββα μου ... ήταν η αγανάκτηση, που ξεχείλισε από την άδικη μεταχείριση της ομάδας μας, από την κακή διαχείριση αυτών που κυβερνούσαν τις τύχες της ομάδας αλλά και αυτούς που διαχειρίστηκαν το χρήμα και την πολιτική εξουσία...
Ποιος είσαι εσύ κύριε και τι θέλεις να μας πεις; Από πού αντλείς το θάρρος να ασκείς κριτική στο Status quo, που απομυζούσε την ελληνική κοινωνία και ταυτόχρονα μια πολύ μεγάλη πλην όμως φτωχή, περήφανη και προσφυγική ομάδα; Είναι σωστό να ασχολούμαστε με μια ομάδα τη στιγμή που έχει καταρρεύσει ολόκληρος ο κοινωνικός ιστός και η φτώχεια έχει απλώσει τα πλοκάμια της;
Πράγματι αυτή η κοινωνική - αθλητική ομάδα έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οικονομικής κρίσης και πτώσης της χώρας μας.
Τέσσερις είναι οι βασικοί λόγοι που με οδήγησαν να γράψω το άρθρο: Κατά πρώτον έπρεπε ως παιδαγωγός να απαντήσω στο ερώτημα του Σάββα. Κατά δεύτερο η παράθεση αυτής της προβληματικής και των αιτιάσεων υπάγεται στην Συνταγματική Επιταγή περί της «ελευθερίας έκφρασης και διατύπωσης της γνώμης προφορικά και γραπτά δια του τύπου», (άρθρο 14 παρ.1 του Συντάγματος), σε συνδυασμό με το δεδομένο, ότι ο αθλητισμός είναι έννοια που εμπεριέχεται στην ευρύτερη έννοια του πολιτισμού, ενός στοιχείου το οποίο από την αρχαιότητα διαφοροποιούσε τους αρχαίους Έλληνες, αλλά συνάμα είναι και χαρακτηριστικό της προσωπικότητας Αγίων - Μαρτύρων της εκκλησίας μας που ονομάζονται αθλοφόροι.
Τρίτον ας μην επιτραπεί να αποτίσω φόρο τιμής στον πρόσφατα εκλιπόντα θείο μου Σταμάτη, τον άνθρωπο που με οδήγησε να βρω τα ίχνη της Μεγάλης Ιδέας, της προσφυγικής ομάδας της Α.Ε.Κ και τέλος η επιθυμία να ενώσω τη φωνή διαμαρτυρίας με όλους τους αγνούς Ενωσίτες αθλητές και φίλους αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε τη ματαίωση....
Τις τελευταίες μέρες διατυπώθηκαν πολλές απόψεις, γράφτηκαν πολλά άρθρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τις αιτίες της ολίσθησης και της τελικής πτώσεως.
Σταχολογώντας της αρθογραφία θα σταθώ στα εξής :


α) το πλέον εντυπωσιασμό και συγκινητικό άρθρο ήταν του Τούρκου (ναι του Τούρκου) Νταγχάν Ιράκ ο οποίος αναφέρει (sic): «Η Α.Ε.Κ δεν είναι ομάδα των κατακτήσεων ... είναι ένα κλαμπ επιβίωσης. Η Α.Ε.Κ, υπάρχει για να εμπνέει, να επιμένει, να επιβιώνει. Είναι ένα σύμβολο του τι μπορεί να κάνει το ανθρώπινο είδος ακόμη και στις χειρότερες συνθήκες. Είναι το ταραχώδες ταξίδι από τη μια άκρη του Αιγαίου, στην άλλη για μια ζωή με δυσκολίες κι ελπίδες. Για να είσαι Α.Ε.Κ πρέπει να είσαι σε θέση να πεις «η ζωή συνεχίζεται», είναι να οικοδομήσεις τα πάντα από το μηδέν , αν έρθεις σε αυτό το σημείο. Η Α.Ε.Κ είναι ο Μαντέλα των αθλητικώναθλητικώναθλητικών σωματείων...»
β) την αναφορά του έγκριτου Καθηγητή Διαιτησίας κου Βασιλάκη : «η Διαιτησία δε σεβάστηκε την Α.Ε.Κ αυτόν σαν ιστορικό Σύλλογο, πολλές αποφάσεις των διαιτητών αδίκησαν την Α.Ε.Κ όπως είχαμε αναφέρει στη εκπομπή μας». (Απόσπασμα εκπομπής SKΑΙSKΑΙSKΑΙ COAL 21/4/2013).
γ) Το άρθρο των Δημοσιογράφου ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ στην Κυριακάτικη εφημερίδα το ΒΗΜΑ: « Ποιοι θα πληρώσουν τον υποβιβασμό της Α.Ε.Κ». Στο άρθρο ο έγκριτος δημοσιογράφος θέτει το ουσιώδες ερώτημα (sic): «Υφίσταται Ελληνικό Πρωτάθλημα χωρίς την Α.Ε.Κ; Ένα ερώτημα που δεν τέθηκε ποτέ τα προηγούμενα 8Ο χρόνια διότι όλο εκείνο το διάστημα η προσφυγοπούλα Ένωση απείχε έτη φωτός από το να βρεθεί σε ανάλογη θέση...». Στη συνέχεια ο κος Αρναούτογλου παραθέτει στοιχεία για τη βλάβη που θα υποστούν η Σούπερ Λίγκα, οι αντίπαλες ομάδες, το Δημόσιο, οι πιστωτές και η NOVA. (To BHMA της Κυριακης, Αρ. φύλλου 16293, σελ. α.49.)
Εξίσου συγκινητικά γεμάτα αναμνήσεις αγανάκτηση και πόνο είναι τα άρθρα των δημοσιογράφων: θόδωρου Καρβουνιάρη και Κώστα Κετσετζόγλου που μίλησαν στις αγνές ψυχές.
Είναι βέβαιο ότι πολλά προβλήματα δημιούργησε στη λειτουργία της ομάδας η καταστροφή του Γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Η μη ανέγερσή του οφείλεται όπως είναι γνωστό στις κινήσεις της τότε διοίκησης σε συνδυασμό με την αθέτηση της υπόσχεσης από μέρους των Κυβερνήσεων 2003 - 2005. (ενώ ευνοήθηκαν άλλες ομάδες του Π.Ο.Κ)
Επόμενος σταθμός είναι η αφαίρεση ...στα Γραφεία της ΕΠΟ του Πρωταθλήματος 2007-2008 και η στέρηση από την ομάδα εκατομμυρίων Ευρώ από εισφορές της UEFA Champion League.
Η κακή διαχείριση, οι άστοχες επιλογές αθλητών κ.α. oδήγησαν μια ομάδα με ιστορία 89 ετών (13-4-1924 ημερομηνία ίδρυσης από πρόσφυγες Κωνσταντινουπολίτες) στο γκρεμό και εκατομμύρια οπαδών της από την Ελλάδα και το Εξωτερικό σε απόγνωση.

Στις 13/1/2013 στον αγώνα με την Ξάνθη, από κοντά είδα τα πρόσωπα του Νεστορίδη και του Δέλλα να λάμπουν και όλων των αθλητών, και τότε πιστέψαμε ότι υπήρχε ελπίδα, νέο ξεκίνημα, τώρα αυτή την αποφράδα ημέρα 21-4-2013, συντελέστηκε το αδίκημα.
Είναι το τέταρτο στάδιο στη διαδικασία εφαρμογής και ολοκλήρωσης ενός αδικήματος (εγκλήματος), η «εκτέλεση». ( Στη θεωρία της εγκληματολογίας κατά τον De Greef, προκεμένου να συντελεστεί ένα αδίκημα θα πρέπει να προηγηθούν τέσσερις φάσεις -στάδια: α) της αδιαμόρφωτης συναινέσεως, β) της διαμορφωμένης συναίνεσης, γ) της προπαρασκευής, δ) της εκτελέσεως της πράξης ).
Τι θα πούμε όμως στο Σάββα, -και σε τόσα άλλα παιδιά που είναι αγνοί φίλαθλοι;
Τι να πούμε πως θα διαχειριστούμε την ματαίωση; (FRUSTRATION). Τι θα πούμε σε τόσα χιλιάδες παιδιά όταν βλέπουν ότι χάθηκε το όνειρο τους, τα πρότυπα τους που λάτρευαν τόσες και τόσες Κυριακές και τους έκαναν να χαίρονται και να ονειρεύονται;
Τώρα που έφυγαν οι βάρβαροι όπως λέει ο Καβάφης τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους ; Είναι κι αυτό μια λύσις.
Μήπως οι βάρβαροι που έφυγαν ήταν αυτοί που αποτελούν την άλλη όχθη κι εμείς πλέον είμαστε μόνοι καθαροί, αγνοί γεμάτοι ιδέες και πίστη πως θα αγαπάμε την ομάδα μας σε όποιαν όχθη κι ας είναι και να είμαστε περήφανοι γιατί δεν έχουμε σχέση με παράγκες αλλά με ιδέες που πετούν πάνω από τις παράγκες ....
Πάντοτε θα μας συντροφεύει η φράση του Σεφέρη :
«Προτιμώ μια στάλα αίμα από ένα ποτήρι μελάνι...»
Προτιμώ τον αγώνα, την προσπάθεια, τη συμμετοχή, τη θυσία και την πίστη πως από το μηδέν θα αναγεννηθούμε.
«Ανάθεμα τα τάλαρα» έγραψε πριν 100 χρόνια ο συμπατριώτης μου Κων/νος Θεοτόκης
Όμως το μεγάλο ερώτημα παραμένει.
Τι θα πω στα παιδιά, πως θα τους πείσω γ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης ή της κρίσης αξιών;
Πόσο απέχει ο θρίαμβος από το θρήνο;

Τι διδάσκει η ιστορία; Την αναγέννηση από τα συντρίμμια...ΑΕΚ...Ισχύς εν τη Ενώσει

Ευχαριστώ για την ανοχή και τη φιλοξενία.
Με εκτίμηση και σεβασμό ,
Δρ Ναπολέων Θ. Βλάσσης
Ρόδος 21/4/2013

Εχω καιρο να γραψω στο 365, αλλα πρωι πρωι ο Κετσετζογλου με εκανε να κλαιω (παλι) πριν παω στη δουλεια,
οποτε αποφασισα να βγαλω καποια πραγματα απο μεσα μου. Ειναι μια μορφη αντιδρασης και αυτη.
Το μουδιασμα ειναι εδω οπως και η θολουρα επισης. Εβαλα να ακουσω μετα απο αιωνες το Back in Black των
AC/DC γιατι ειναι ενας δισκος που σηματοδοτει μια νεα εποχη μετα το χαμο του Bon Scott. Η επειδη εχει μαυρο εξωφυλλο
και ταιριαζει με την περισταση. Η περισταση ειναι το πενθος. Η ΑΕΚ, λεει, επεσε. Τι επεσε; Πως επεσε; Η ΑΕΚ;;;;
Η πρωτη ελληνικη ομαδα που επαιξε C.L , η ομαδα που στα 90s επαιξε την καλυτερη μπαλα ολων των εποχων, η ομαδα που
στελεχωσε την εθνικη του 2004, η ομαδα που καταφερε να παρει πρωταθλημα το 2008, αλλα να το χασει
στα χαρτια απο την ομαδα της πουστιας. Οπου γραφω ομαδα της πουστιας εννοω τους γαυρους μην μπερδευτειτε.
Ενας γραφει δεν μας φταει η ομαδα της πουστιας που πεσαμε. Στον αδικο κοσμο που ζουμε η πολιτικη του γυριζω και το αλλο
μαγουλο για φαπα, δεν ευδοκιμει ποτε . Η ΑΕΚ τοσα χρονια ετρωγε φαπες υπο την ανοχη του κρατους, μετοχων και κοσμου της,
αλλα δυστυχως εβαζε την περηφανια της πανω απ ολα και δεν αντιδρουσε ετσι οπως επρεπε. Σε μια γαμημενη χωρα που
δεν λειτουργει τιποτα η ισονομια ακουγεται πιο αστεια και απο τις δηλωσεις των πολιτικων. Ποια ισονομια, ποια δικαιοσυνη;
Η ΑΕΚ φταιει που την διοικουσαν μαφιοζοι και την αφησαν καταχρεωμενη; Το κρατος που ηταν; Η ΑΕΚ φταει που η ομαδα της
πουστιας της εκλεψε το πρωταθλημα του 08? Η ΑΕΚ φταει που ο...κορυφαιος δεν σφυριξε το πεναλτι και δεν βγηκαμε C.L? Η ΑΕΚ φταει που ολα τα χρονια ο θειος την κατακλεβε, αλλα στη Φιλαδελφεια προσκυνουσε και για αυτο δεν μιλουσε κανεις? Σε μια νορμαλ χωρα, με νορμαλ νομους που τηρουνται τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα. Για αυτο η περιπτωση της ΑΕΚ διαφερει απο αυτες των Man United, Rangers, Juventus κλπ. Εκει υπαρχει χρημα και νομοι. Στην ελλαδα υπαρχει το γνωστο πια ρητο ''ο ολυμπιακος, συγνωμη η ομαδα της πουστιας εννοουσα, και το αιγαλεω να κερδανε και οι αλλοι....''
Η επομενη μερα δεν ξερω που θα μας βρει. Οσοι πανηγυριζετε για καθαρση κλπ σκεφτειτε μονο ποσο πολυ θα αλλαξει η καθημερινοτητα σας χωρις την ΑΕΚ που ξερετε, σε ποια γηπεδα θα πηγαινετε, τι παιχτες θα βλεπετε να φορουν την κιτρινομαυρη, τι ειδησεις θα διαβαζετε, σε ποια site και εφημεριδες κλπ...πραγματα που οσο συνειδητοποιω τρελαινομαι ακομα περισσοτερο.
Η ζωη δεν ειναι ταινια με τον Al Pacino να το παιζει προπονητης και οσο ευκολα πεσαμε, τοσο πιο δυσκολα θα ανεβουμε. Τα παιχνιδια δεν τα κερδιζει η φανελα. Τελος.
Ενας φιλος εγραψε οτι η ΑΕΚ δεν πεθανει ποτε γιατι ζει μεσα μας. Ειναι οι αναμνησεις μας.
Αν και ο θειος μου, καλα να ειναι και τον ευχαριστω που με πηγε γηπεδο πρωτη φορα στη ζωη μου, προσπαθησε να με κανει ΠΑΟ εμενα η καρδια μου ηταν στα κιτρινομαυρα. Ηταν αναποφευκτο, γεννηθηκα ΑΕΚτζης. Εγινα ΑΕΚ μονος μου.
Για μενα ΑΕΚ ειναι ο φιλος μου ο Δημητρης που εχω να δω χρονια, αλλα ξερω, πως κλαιει οπως εγω και το ΕΘΝΟΣΠΟΡ που εφερνε κρυφα στο δημοτικο για να χαζεψουμε, επισης κρυφα, στο διαλλειμμα το λαο της ΑΕΚ σε ενα παιχνιδι εκτος εδρας που ειχε κανει το γηπεδο...Φιλαδελφεια. Το κασκολ που ειχα κρεμασει στο μπαλκονι μου. Τα φωτα του γηπεδου μας που φαινονταν απο το σπιτι μου. Οι περιγραφες του Μιλτιαδη Παναγιωτοπουλου στην ΕΡΑΣΠΟΡ και οι φωνες απο το γηπεδο που εφταναν μεχρι το δωματιο μου. ΑΕΚ ειναι ο κολλητος μου ο Γιαννης που μεγαλωσαμε μαζι. Που τρεχαμε στη σκεπαστη, που μου δανεισε λεφτα για να βγαλω το διαρκειας μου, που με βοηθησε να πηδηξω απο την 9 στη διπλανη θυρα στο παιχνιδι με τη Μπαρτσελονα, που φαγαμε τοσα σκατα και αδικιες μαζι με αποκορυφωμα τον τελικο κυπελλου το 09. Που τα τελευταια χρονια ερχοταν σπιτι μου να δουμε τον αγωνα και σπανια εφευγε χαρουμενος. Ο φιλος μου ο Ακης που και με αυτον χαθηκα, αλλα ειδαμε μαζι την 4αρα στην ομαδα της πουστιας σε μια καφετερια στην Μυτιληνη σαν φοιτητες και ειχαμε χασει τη μπαλα απ τη χαρα μας. Ειδαμε γαυρους να φευγουν με σκυμμενα κεφαλια . ΑΕΚ ειναι η εκδρομη στο αλσος της Φιλαδελφειας με το σχολειο. Πηγαινοντας ειδα τον Ατμα με τον Κασαπη σε ενα αμαξι και υπεθεσα οτι εχουν προπονηση. Την κοπανησα και πηγα εξω απ το γηπεδο. Τους ειδα ολους εκεινη τη μερα. Απο κοντα. Τελευταιο ειδα τον Ντεμη που του πηρα και αυτογραφο. ΑΕΚ ειναι το οτι παρατησα στο πανεπιστημιο την εξεταση της Βυζαντινης Ιστοριας στη μεση, οταν σιγουρευτηκα οτι επιασα τη βαση για να προλαβω τον ημιτελικο κυπελλου με τον ΠΑΟ στην λεωφορο το 05. Επειδη το λεωφορειο αργησε και εχασα τα δυο πρωτα γκολ, πανηγυρισα σαν τρελος, ουρλιαζοντας το τριτο παρολο που ολα ειχαν κριθει υπερ μας.
Στερεψαν τα λογια δυστυχως, αλλα οι αναμνησεις ειναι εκει. Ελπιζουμε σε μια καλυτερη μερα. Ειναι το μονο που μπορουμε να κανουμε. Ο ελληνας, λενε, ξεχναει. Στην προκειμενη εγω δεν θα ξεχασω και ''οταν γυρισω, θα τους γαμησω.''

Βλασταρης Γιαννης

ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΛΛΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ..ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΑΠΕΙΝΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ..ΚΑΙ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2004..ΠΡΩΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ...Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Β ΣΤΗΝ Α ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ..ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ..ΚΑΛΗΜΕΡΑ..

Βασίλης Ελματζόγλου

Σαν ένα μεγάλο ταξίδι πάνω σε βούνο.'Ετσι θα ξεκινήσουμε.Μόνοι όπως πάντα.Όλοι μαζί και μόνοι.Όπως πριν 89 χρόνια που ξεκινούσαμε.Ξανά από την αρχή.Με το ίδιο δάκρυ...Το δάκρυ της απώλειας.Αλλά οπώς οι πατρίδες αυτές δεν χαθηκαν ποτέ,ετσι δεν χάνεται και η δική μας αγάπη.Αυτή η στιγμή ανοίκει μονο σε μας.Σε κανέναν άλλο.Πάντα διαφορετικα,πάντα περήφανα,πάντα με 3 μαγικα γράμματα στην καρδιά.Έτσι θα συνεχίσουμε μόλις σηκωθούμε.Ο δικός μας Ηλιος δεν δύει ποτέ.Τα δικά μας όνειρα,δεν θα γίνουν ποτέ μπάζα...

Από αύριο οφείλουμε να αρχίσουμε.Το χρωστάμε στην ιδέα μας.Πιο ενωμένοι από ποτέ.Πιο βουρκωμένοι απο ποτέ.Μέσα απο τις φουρτούνες ξανά θα επιζήσουμε.Και αυτοι που μας εφεραν εδω θα νιωσουν την οργή των χαμενων πατρίδων,που αμαυρωσαν.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ.ΟΥΤΕ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΡΙΞΑΤΕ.ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ.

ΥΓ.

ΑΕΚ ειναι,ο θανατος.

ΑΕΚ ειναι,η αναγεννηση.

Σ'αγαπώ μεχρι να μαραθει το τελευταιο τριανταφυλλο της γης.Αδερφια γερα,σκουπιζουμε τα δακρυα και ξεκιναμε.Για την τιμη μας,για τα πιστευω μας,για την δικη μας μοναδικη καψουρα.21-4-2013...Να θυμαστε,ποτε μαθαμε οτι η ζωή δεν τελειώνει ποτέ με θάνατο...ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ,ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ...

Παντελής Μαρκαντωνάκης

Keywords
ΑΕΚ, η φωνη, φωνη, πιο πολυ, ευχαριστώ πολύ, το βημα, to bhma, η ζωη, ζωη μου, α εθνικη, αγκαλια, μπροστα, χερια, δωσει, ζωη, βρωμα, σπιτι, δρομος, εκτιμηση, αεκαρα, λύση, χρεος, νέα, αφμ, ομαδα, status, sic, μαντελα, αρναουτογλου, βημα, υφίσταται, κος, nova, bhma, σελ, οφείλεται, επο, uefa, league, ελλαδα, ξανθη, συμμετοχή, ροδος, πρωι, δουλεια, μορφη, αιωνες, black, εποχη, scott, μαυρο, πενθος, εθνικη, φαπα, φαπες, δυστυχως, επρεπε, χωρα, αστεια, δηλωσεις, φταιει, θειος, rangers, juventus, υπαρχει, χρημα, νομοι, ρητο, ολυμπιακος, συγνωμη, αιγαλεω, ξερετε, γηπεδα, site, εφημεριδες, ευκολα, παιχνιδια, αναμνησεις, γηπεδο, φορα, παο, καρδια, δημητρης, κρυφα, παιχνιδι, δωματιο, λεφτα, μπαρτσελονα, ακης, μυτιληνη, χαρα, εκδρομη, αλσος, σχολειο, λεωφορειο, γκολ, τρελος, λογια, καλημερα, γινει, μνημονιο, βουλη, δημοσιο, διοικηση, ηλιος, θανατος, αναγεννηση, δακρυα, τιμη, δικη, καψουρα, δυνατα, κινηση στους δρομους, παναθηναικος, σασα σταματη, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, μνημονιο 2, η ημέρα της γης, ολυμπιακοί αγώνες, μνημονιο 3, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη, ξανα, κοινωνια, ημερομήνια, δυνατα, ρυθμιση χρεων, αφμ, βημα, γηπεδα, δουλεια, εθνικη, επο, θανατος, θαρρος, ιρακ, ιχνη, μπαρτσελονα, ονειρα, ονειρο, παιχνιδια, το βημα, φτωχεια, bhma, scott, uefa, αγαπη, αγκαλια, α εθνικη, αεκαρα, αθλητισμος, αρθρα, αρθρο, αιγαλεω, αιμα, ακης, αλσος, αναγεννηση, ανθρωπος, αναμνησεις, απλα, αστεια, αφαιρεση, πηγαίνετε, βγαινει, βλεμμα, γκολ, γινει, γηπεδο, γραφεια, δακρυα, δεδομενο, δευτερο, διαστημα, δημοσιο, δυστυχως, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δωσει, δρομος, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, υπαρχει, εκτιμηση, ελπιδα, εμειναν, εννοια, εποχη, επρεπε, επιθυμια, ετη, ετων, εφημεριδα, ευχαριστώ πολύ, εχθροι, ζωη, ζωη μου, υγιή, ιδεα, ιδεες, ιδιο, η δικη, ειδος, ηλιος, θειο, θυσια, θεωρια, ιστορικο, ισχυς, καβαφης, καλημερα, καψουρα, κυριε, κος, λεφτα, λειτουργια, λεωφορειο, λύση, λογια, λογο, μαυρο, ματια, μηνες, μηδεν, μορφη, ναπολεων, νομοι, ξεκινημα, ξερετε, ξυπνηστε, ομαδα, παντα, οφείλεται, οχθη, παιδι, παιδια, παο, πενθος, πιστη, πιο πολυ, προβληματα, πρωι, ψυχη, ρυθμιση, σελ, συγνωμη, συνεχεια, συμμετοχή, σπιτι, σουπερ, σχολειο, τιμη, φαπα, φαπες, φταιει, φορα, χαθηκε, χρημα, χαρα, ψευτης, ωρες, αγωνας, αιωνες, αρναουτογλου, black, βρωμια, βρωμα, δημητρης, δωματιο, εκδρομη, ενωση, φιλοι, juventus, χωρα, ιδιαιτερα, καρδια, κρυφα, league, μπροστα, ομαδες, οργη, παιχνιδι, θειος, rangers, ρητο, site, status, σωστο, ταξιδι, τρελος, βουνο, χερια, ψυχες
Τυχαία Θέματα