«Η Ευρωζώνη δεν συζητά τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα»

21:13 2/3/2015 - Πηγή: AEK365

Η εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε κατηγορηματικά ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συζητούν για τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας Λούις Ντε Γκίντος.

Ο Ντε Γκίντος είχε δηλώσει νωρίτερα τη Δευτέρα ότι οι χώρες της ευρωζώνης συζητούν για τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ύψους 30 - 50 δισ. ευρώ.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι το νέο σχέδιο διάσωσης θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στην Ελλάδα, η οποία δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συζητάνε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης», σχολίασε η Σιμόν Μπουατέλ, εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup.

Παράλληλα, τα σχόλια περί τρίτου πακέτου διάσωσης διέψευσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν υπάρχουν συζητήσεις για κάτι τέτοιο» είπε ο Γιούνκερ σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνεδρίου στο Βερολίνο.

Πάντως, το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε πρωινή συνέντευξη στη Ρίγα της Λετονίας, ανέφερε ότι «Η Ελλάδα ίσως να χρειαστεί νέα βοήθεια μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, καθώς, δεν είναι σίγουρο πως το καλοκαίρι οι αγορές θα θέλουν να την δανείσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα