Η έρημη Φουκοσίμα δυο χρόνια μετά την καταστροφή (ΦΩΤΟ)

12:38 8/10/2013 - Πηγή: AEK365

Άδειοι δρόμοι, παρατημένα αντικείμενα σαν κάποιος μόλις να 'φυγε, λιγοστοί κάτοικοι. Ο φωτογράφος Νταμίρ Σαγκόλζ που είχε καλύψει τα γεγονότα που ακολούθησαν το τσουνάμι το 2011στη Φουκουσίμα, επέστρεψε στον... τόπο του εγκλήματος για να φωτογραφίσει τις ζωές των ανθρώπων που επηρεάστηκαν από την τραγωδία.

Στην πόλη Ναμί, κοντά στο εργοστάσιο της Φουκοσίμα, κάποτε ζούσαν πάνω από 20.000 κατοίκους. Τώρα είναι μια έρημη πόλη με τα φώτα μόνο να παραμένουν ανοικτά.

Όταν πριν από δεκαετίες χτίστηκε το εργοστάσιο στην περιοχή, οι κάτοικοι αυτής της πόλης πανηγύριζαν

επειδή στην περιοχή τους θα χτιζόταν πυρηνικό εργοστάσιο. Μάλιστα σε μια πινακίδα (που πλέον δεν υπάρχει) στην πόλη αναφερόταν ότι η ατομική ενέργεια έκανε την πόλη τους ευημερούσα.

Πολλοί κάτοικοι αφηγούνται ιστορίες για φαντάσματα παρατεταγμένα σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ που καταστράφηκαν και σήμερα είναι μόνο συντρίμμια. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτές οι παραισθήσεις αποτελούν αντίδραση στο φόβο ύστερα από το σεισμό της 11ης Μαρτίου του 2011, από τον οποίο σκοτώθηκαν σχεδόν 19.000 άνθρωποι και το τσουνάμι που έπληξε το πυρηνικό εργοστάσιο.

Ο Σαγκόλζ γεννήθηκε στο Σεράγεβο και από το 1997 εργάζεται στο πρακτορείο Reuters ως φωτογράφος. Έχει καλύψει σημαντικά γεγονότα στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Αμερική και σήμερα είναι ο επικεφαλής φωτογράφος του πρακτορείου στην Ταϊλάνδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα