Η ελπίδα που αναζητείται και ο Τσούπρος

21:43 13/12/2012 - Πηγή: AEK365

O Tσούπρος, ο Μπουγαϊδης και η ελπίδα που ψάχνουμε

Του Θοδωρή Καρβουνιάρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Δεν έχω ακούσει λίγους τις τελευταίες ημέρες να λένε πως θα είναι προτιμότερο για την ΑΕΚ να αποκλειστεί από την Καβάλα στο Κύπελλο, να μην παίξει με τον Ολυμπιακό σε διπλούς αγώνες και να αφοσιωθεί αποκλειστικά

στο πρωτάθλημα. Δεν είμαι αντίθετος σε αυτό το σκεπτικό. Δυστυχώς έχει λογική! Δυστυχώς! Το καταλαβαίνω απόλυτα και τούτο είναι ακόμα ένα σημάδι που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει αυτή η ομάδα... Ποσό πολύ την άλλαξαν σε ΟΛΑ οι διοικητικοί "φωστήρες" που πέρασαν από τα διοικητικά γραφεία της! Κρίμα, αλλά έτσι είναι. Η ευχή που μπορεί να κάνεις είναι να τελειώσει σύντομα όλος αυτός ο εφιάλτης... Το πώς, δυστυχώς ουδείς γνωρίζει, διότι πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα δεν θα ξεκαθαρίσουν πολύ σύντομα, έχοντας ευχάριστα μαντάτα...

Και μέσα σε όλα αυτά, κάθεσαι απόψε να δεις και τον αγώνα στην Καβάλα. Ένα ματς που ξεκίνησε και τελείωσε στο... πρώτο ημίχρονο, διότι η επανάληψη ήταν ένα... τίποτα. Η συνέχεια θα υπάρξει την επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, εκεί που θα κριθεί η πρόκριση. Δεν θέλω να καθίσω να αναλύσω τα αρνητικά. Ήταν και σήμερα πολλά. Ειλικρινά ΔΕΝ αντέχω άλλα αρνητικά. Δεν αντέχω... Γι' αυτό θα προσπαθήσω να γράψω για κάποια θετικά πράγματα που είδα, που καλό θα είναι να τα προβάλλουμε, κι ας είναι λίγα, έως ελάχιστα.

Πρώτα απ' όλα για τον νεαρό Κώστα Τσούπρο. Το παιδί στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι έδειξε ότι είχε τσαγανό, μαγκιά και δύναμη στο παιχνίδι του. Είναι λίγο βαρύς, έχει όμως αδυνατίσει από το καλοκαίρι, σε κάθε ματς παρουσιάζεται καλύτερος και αυτό σημαίνει ότι δουλεύει... Και όσο δουλεύει είναι σίγουρο ότι θα προοδεύει. Θα τον χρειαστεί η ΑΕΚ, ίσως και μέσα στη σεζόν. Ένα άλλο θετικό στοιχείο ήταν για μένα ο Μπουγαϊδης. Έπαιξε αριστερό μπακ, θέση την οποία δεν γνωρίζει, και εκτός από την ταραχή του στα πρώτα λεπτά, έπειτα βρήκε πατήματα και έγινε πιο σίγουρος. Μπορεί ο Μπουγαϊδης να μη γεμίζει το μάτι σε αρκετούς, αλλά μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ το καλοκαίρι αξίωνε 1,3 εκατ. ευρώ (!) να τον πουλήσει και τον θεωρούσαν από τα μεγαλύτερες ελπίδες να πάρουν κάποιο ευρώ από την πώλησή του. Θεωρώ άδικο για εκείνον να μην παίρνει ευκαιρίες...

Ένα ακόμα στοιχείο που μπορεί να θεωρηθεί θετικό, είναι το γεγονός ότι άπαντες προσπάθησαν. Δεν έδειξαν αδιαφορία στο παιχνίδι. Το συνάμα δυσάρεστο όμως είναι ότι τόσο μπορούσαν τόσο έπαιξαν... Το υπερθετικό είναι ο κόσμος, που και σήμερα ήταν δίπλα στην ομάδα με φωνή και την πάντα όμορφη τρέλα του...

Αυτά, λοιπόν από το ματς. Έρχονται κι άλλες δύσκολες μέρες... Ελπίδα, όμως, πρέπει πάντα να υπάρχει, μαζί με όρεξη για μάχη... Ο καθένας ας τη βρει μέσα του. Να βοηθήσω; Ελπίδα για μένα είναι να μη διαλυθεί η ΑΕΚ... Την Κυριακή έρχεται κι άλλη μάχη. Ακόμα μία... Κουράγιο ρε ΑΕΚΑΡΑ! Κουράγιο!

ΥΓ: Πεναλτάκι πάλι δεν δόθηκε σήμερα... Καλά το πάτε ρε μάγκες! Καλά το πάτε!

Ο... διπλός στόχος και ο Τσούπρος

Του Μάριου Τριβιζά, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Όσο... κυνική και αν ακούστηκε η ατάκα του Λίνεν προς τους παίκτες του ότι «το σημαντικό παιχνίδι για εμάς είναι αυτό με τον Ατρόμητο», δυστυχώς είναι η σκληρή πραγματικότητα. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα δεν αμφισβητείται. Όμως, στην περίοδο που βρίσκεται, δεν μπορεί να ζει με τα... περασμένα μεγαλεία. Είναι αναγκασμένη να προσαρμοστεί στην σκληρή πραγματικότητα και να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει με την ανάλογη φιλοσοφία.

Όταν ο Άρης (ο εκ των ανταγωνιστών στη μάχη της παραμονής) στέλνει τους αναπληρωματικούς στην Καλλιθέα, η ΑΕΚ δεν μπορεί να εγκλωβίζεται στο μέγεθός της και να προσπαθεί να κρατήσει δύο καρπούζια στην μια -και αδύναμη φέτος- μασχάλη της. Και όταν ο Άρης τρώει τρία για... πλάκα στην Καλλιθέα και η ΑΕΚ με ανάλογη ενδεκάδα (ένα σχήμα που οι παίκτες του... συστήθηκαν μεταξύ τους στη... φυσούνα) παίρνει σκορ πρόκρισης στην Καβάλα, ο Γερμανός τεχνικός έχει κάθε λόγο να νιώθει ότι... ο στόχος επετεύχθη. Και τους παίκτες που ήθελε ξεκούρασε, και αυτοί στους οποίους έδωσε χρόνο συμμετοχής των δικαίωσαν, κάνοντας τη... δουλειά.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η αποκάλυψη του αγώνα ήταν ο Τσούπρος. Ένα παιδί με επιβλητικά χαρακτηριστικά και ταλέντο που έχει φανεί εδώ και καιρό.

Η εμφάνισή του απέναντι στην Καβάλα ήταν άκρως ενθαρρυντική για όσα μπορεί να περιμένει η ΑΕΚ από αυτόν στο μέλλον. Έχει τα σωματικά προσόντα, έχει το ταλέντο, αυτό που χρειάζεται είναι να μπει σε ένα «καλούπι» που θα τον βοηθήσει να μάθει τη θέση και να ωριμάσει η αγωνιστική του συμπεριφορά.

Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό ότι όλοι οι παίκτες που επέλεξε ο Λίνεν, είτε πήγαν καλά, είτε όχι, έδειξαν με τη συμπεριφορά τους μέσα στο γήπεδο ότι αντιμετώπιζαν το παιχνίδι με σοβαρότητα και ότι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν περιθώρια πλέον να δώσουν άλλα δικαιώματα. Μακάρι αυτό να έχει και συνέχεια, γιατί έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η πίεση που θα νιώθουν πλέον από παιχνίδι σε παιχνίδι όλο και θα αυξάνεται...

Πρέπει να θέλει να περάσει...

ΤουΤάσου Καπετανάκου, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Η ΑΕΚ έκανε κάτι σαν... αγγαρεία σήμερα στην Καβάλα. Βεβαίως, αν ο Μαντάκης έδινε το πέναλτι στην «χερούκλα» του Ντιέ ίσως μιλάγαμε για μια επαγγελματική νίκη - πρόκριση της ΑΕΚ μέσα στην Καβάλα. Αλλά ούτε κόντρα σε μία ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ που δεν έχει ούτε καν το φόβητρο Μάκη στην διοίκηση της, παίρνει η ΑΕΚ αυτό που δικαιούται. Άρα νομίζω ότι η ψήφος στον Μώραλη πιάνει τόπο κύριε Ανδρέα...

Δεν μπορώ να κρατήσω πολλά από το ματς της Καβάλας. Κρατώ την σταθερότητα του Αραμπατζή και του Βλάχου, την εμφάνιση του Τσούπρου που από την πρώτη στιγμή που τον είδα είπα ότι λόγω σωματοδομής μπορεί να κάνει καριέρα (είναι ένα βήμα πιο μπροστά από Μπουγαΐδη θεωρώ) και το φιλότιμο των Μπουγαΐδη - Τσουκαλά που έπαιξαν σε άλλες θέσεις και προσπάθησαν να σταθούν δίχως να εντυπωσιάσουν. Ως εκεί... Και κρατώ την κακή εμφάνιση των Γιάγκο - Ρίκκα, ενόψει των επόμενων αγώνων στο πρωτάθλημα. Ο Φέτσης και ο Κοτσαρίδης είναι καλύτεροι από αυτόν τον Ρίκκα, όπως και το δίδυμο Κουτρουμπής - Κοντοές δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει με αυτόν τον Γιάγκο.

Ο Κατίδης δεν είναι φορ και δεν μπορεί να παίζει σε όλα τα ματς ως... φουνταριστός, ενώ υπάρχει και Σταματής, Παυλής και Κατσικοκέρης. Με έναν εκ των δύο σέντερ φορ και τον Κατίδη από πίσω, η ΑΕΚ θα ήταν πιο επιθετική πιστεύω. Παπαδημητρίου - Γροντής - Σταματής δεν μου... άφησαν κάτι για να πω την αλήθεια και αυτό δεν μ' αρέσει αφού πίστευα ότι περίμεναν αυτό το ματς για να δείξουν ότι αξίζουν.

Η ΑΕΚ πρέπει να θέλει να περάσει στην επόμενη φάση. Πρέπει να θέλει να αντιμετωπίσει τον ΟΣΦΠ, δεν θα τα ισοπεδώσουμε όλα. Ακόμη και να αποκλειστεί στην συνέχεια από τον Ολυμπιακό, πρέπει να θέλει να προκριθεί. Για αυτό στο ΟΑΚΑ δεν χρειάζονται... αστεία την επόμενη Πέμπτη, μία μέρα πριν καταστραφεί ο κόσμος. Διότι αν η ΑΕΚ δεν περάσει αυτή την Καβάλα, τότε η μεγάλη «καταστροφή» θα έχει έρθει μία μέρα νωρίτερα για την Ένωση. Και ας λέει (και καλά κάνει) ο Λίνεν ότι μας ενδιαφέρει πρώτα το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ παίζει για να κερδίσει την Κυριακή τον Ατρόμητο και την Πέμπτη την Καβάλα. Πρώτα όμως τον Ατρόμητο του Μπάγεβιτς και του Σπανού. Τρεις οι λόγοι για να κερδίσει η ΑΕΚ. Για να πάρει τους βαθμούς και να νικήσει τον προπονητή που δούλευε σε αυτήν και έκανε σκάουτινγκ για τον ΟΣΦΠ (όπως αποκάλυψε ο Ελευθερόπουλος) και για τον πρόεδρο που είχε ξεχάσει ότι είναι ΑΕΚ και... κοκκινίζει ότι είναι κοντά στον Μαρινάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα