Η «δύσκολη» ερώτηση για τη Siemens που αιφνιδίασε τον Σόιμπλε (VIDEO)

16:09 5/2/2015 - Πηγή: AEK365

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου Βαρουφάκη-Σόιμπλε ο δημοσιογράφος Παντελής Βαλασόπουλος υπέβαλλε μια «δύσκολη» ερώτηση η οποία αιφνιδίασε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο δημοσιογράφος έθεσε το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά φέροντας ως παράδειγμα αυτό της Siemens και του Μιχάλη Χριστοφοράκου, μεγαλοστελέχους του ελληνικού τμήματος της εταιρείας και εμπλεκομένου στο σκάνδαλο.

Ο Σόιμπλε φάνηκε να

αιφνιδιάζεται και να είναι αμήχανος. Τελικά, απάντησε πολύ γενικά λέγοντας ότι ο καθένας έχει την ευθύνη να καθαρίζει το χώρο γύρω από το σπίτι του χωρίς να μιλά συγκεκριμένα για την εμπλοκή γερμανικών εταιρειών στο πρόβλημα της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Από την άλλη, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι αφενός ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σπίτι του, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαφθορά είναι διασυνοριακή και στο πλαίσιο της συνεργασίας στην ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν να φροντίζουν όλοι για την πάταξη της, αναφερόμενος ευθέως στην στάση της Γερμανίας στο θέμα του Χριστοφοράκου.

Θυμίζουμε ότι ο Χριστοφοράκος καταζητείται στην Ελλάδα αλλά έχει διαφύγει στη Γερμανία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει στη χώρα μας. Μάλιστα πριν αρκετό καιρό δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του να ψωνίζει χαβιάρι σε κατάστημα του Μονάχου...

(Στο βίντεο μετά το 7ο λεπτό).

Keywords
Τυχαία Θέματα