Η αντοχή και η δύσκολη ζωή

23:13 3/3/2013 - Πηγή: AEK365

Μηδέν στα τρία...

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365

Τρία πράγματα καλείται να βελτιώσει η ΑΕΚ από την αρχή της χρονιάς και έχει καταφέρει το απόλυτο. Μηδέν στα τρία και συνεχίζει να χάνει παιχνίδια μόνη της απέναντι σε αντιπάλους που παίζουν σύστημα "περιμένω να κάνει μαλ... ο αντίπαλος". Τελειώνει σχεδόν το πρωτάθλημα και οι παίκτες της Ένωσης δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν τα ατομικά λάθη που πληγώνουν την ομάδα. Σε παρόμοια φάση με αυτή του πρώτου γκολ

αμυντικός από την Ιταλία έχει στείλει την μπάλα σκασμένη στο δεύτερο διάζωμα. Εδώ όμως εμείς δεν είμαστε τσουρουκάδες και πάμε να κάνουμε ντρίμπλες.

Πέραν των λαθών η φυσική κατάσταση δεν παρουσιάζει ούτε την ελάχιστη βελτίωση. Με ένα ματς την εβδομάδα και η ομάδα εμφανίζει την ίδια κακή εικόνα μετά τη μια ώρα αγώνα. Ναι είναι γνωστό από τι παίκτες αποτελείται το ρόστερ της ΑΕΚ και τι έγινε στην προετοιμασία αλλά αυτή η στασιμότητα δεν δικαιολογείται. Τρίτο και... καλύτερο τα "στημένα". Πλέον το "δούλεψε τα στημένα" έχει εξελιχθεί σε ανέκδοτο. Δηλαδή αν δεν τα δούλευαν τι ακριβώς θα συνέβαινε; Η ΑΕΚ επιμένει να έχει συμπεριφορά ερασιτεχνικής ομάδας στις στημένες φάσεις και να χαρίζει 1-2 ευκαιρίες σε κάθε αντίπαλο.

Η Ένωση διαθέτει το υλικό να κρατηθεί στην κατηγορία και αν βελτιωνόταν στους συγκεκριμένους τομείς θα μπορούσε να κοιτάξει και πιο πάνω. Δεν το έκανε και φόρεσε και πάλι τη θηλιά στο λαιμό της. Στο χέρι παικτών και τεχνικού τιμ είναι και στο "Καραϊσκάκη" να εμφανιστούν αξιοπρεπείς και τα επόμενα κρίσιμα ματς να πάρουν. Αρκεί να σταματήσουν οι αυτοκτονικές τάσεις.

Υ.Γ.: Μέχρι το παγκόσμιο U-20 έχουμε περίπου τέσσερις μήνες. Είναι λίγο νωρίς να το σκέφτεται ο Κατίδης από τώρα...

Πρέπει να είσαι πολύ ΑΕΚ για να αντέξεις

Του Θοωρή Καρβουνιάρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Απόψε φεύγω από το γήπεδο με τα ίδια τραγικά συναισθήματα όπως στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης. Στις γκέλες που ακολούθησαν είχα πράγματα να σκεφτώ και να πάρω δύναμη. Απόψε, όλα πήγαν τόσο άσχημα, όπως και σε εκείνο το παιχνίδι την 1η αγωνιστική, που η ΑΕΚ είχε διάθεση και από ένα λάθος της στέρησε βαθμό ή βαθμούς που ήμουν σίγουρος τότε πως αν τους παίρναμε το μέλλον θα ήταν καλύτερο. Ψυχολογικό το θέμα, καθαρά. Χάρισε τη νίκη λοιπόν, η ΑΕΚ απόψε. Χάρισε το ματς. Και το χάρισε για μένα από το 30' και μετά, όταν... κλάταρε. Πίεση στο πρώτο 20 λεπτό, κάποιες χαμένες ευκαιρίες και τέλος... Φαινόταν στα πρόσωπα των παικτών να λείπει η σιγουριά και η κούραση να κάνει την εμφάνισή της πολύ γρήγορα.

Άλλο πάλι κι αυτό: να δείχνει κουρασμένη η ομάδα πριν καν φύγει το πρώτο ημίχρονο... Πολλά μπορείς για το παιχνίδι: ότι η ΑΕΚ έχασε όμως από έναν τραγικό Παναθηναϊκό που έπαιζε χωρίς φορ και παράλληλα σε αυτήν του την άμυνα δεν του έβαλε ένα γκολ σε δύο παιχνίδι, είναι κάτι που δεν καταπίνεται. Το ματς το χάνει ο Λίνεν με το 4-4-1-1 και τον Γκερέιρο με τον Κορδέρο στα άκρα. Πρώτα σκέφτεται την άμυνα και μετά πως θα βάλει γκολ. Δεν παίζεις με τη Μπαρτσελόνα! Με τον ΠΑΟ που του κάνουν γκολ ΟΛΟΙ, παίζεις. Και πώς να βάλεις γκολ, χωρίς τους παίκτες που μπορούν να σου περάσουν μία μπαλιά μπροστά; Δεν έβαλε η ΑΕΚ κάτω τη μπάλα στον άξονα και δεν έκανε φάσεις. Απλά πράγματα. Έπειτα, το λάθος του Κουτρουμπή και όλης της άμυνας στο γκολ του Βιτόλο και στην πορεία η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Κατίδη (που πρέπει να παλέψει μέσα του και να προοδεύσει με δουλειά μέσα στο γήπεδο, γιατί το παλικάρι το έχει, αλλά κάπου κι αυτός αδικεί τον εαυτό του). Εκεί τελείωσε το ματς. Αντίο ζωή ήταν το δεύτερο γκολ του ΠΑΟ, με την ΑΕΚ να δέχεται ακόμη ένα τέρμα φέτος, από στημένη μπάλα του αντιπάλου.

Η ουσία τώρα είναι μία και κλείνω: Γίνονται... όργια στο πρωτάθλημα! Όποιος θέλει πάει και παίρνει βαθμούς οπουδήποτε και η ΑΕΚ πρέπει να κάνει το ίδιο. Να μην αφήσει κανένα παιχνίδι και να μη το φοβηθεί! Δεν θα πέσουμε. Το πιστεύω από την πρώτη μέρα. Δεν είναι καλύτεροι οι άλλοι, αλλά αυτό το άγχος και η πίεση σκοτώνει! Κάτω το κεφάλι και σκασμός απ' όλους. Το «σκασμός» το έγραφα από τις πρώτες αγωνιστικές. Ποιος το τήρησε; Κανείς... Ελπίδα μου ξανά αυτοί οι παίκτες που καλούνται τώρα για δεύτερη φορά να το πάρουν πάνω τους, όπως έκαναν και στα έξι ματς αήττητοι. Και ελπίζω από τη... Βέροια και μετά να ξαναδούμε τον ρόμβο και όχι πειράματα! Κουράγιο ΑΕΚΑΡΑ! Πρέπει να είσαι πολύ ΑΕΚ για να αντέξεις φέτος... Θα αντέξουμε, όσο δύσκολα κι αν είναι.

Έκανε μόνη της τη ζωή της δύσκολη

Του Μάριου Τριβιζά, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Το κλίμα φαινόταν ότι αρχίζει να γίνεται πολύ δύσκολο από το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Ένα ματς που είχε καθοριστικό ρόλο στους... υπολογισμούς της ΑΕΚ για τη σωτηρία, κάτι που αποδείχθηκε από το γεγονός ότι φάνηκε εκ των υστέρων πως ακόμη και ο ένας βαθμός θα ήταν καθοριστικός.

Στην ΑΕΚ δόθηκε απόψε η ευκαιρία να ρεφάρει αυτή την εκτός προγράμματος απώλεια. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν... παραγγελιά. Με νίκη θα μπορούσε να σταματήσει από σήμερα κάθε κουβέντα για υποβιβασμό. Με ισοπαλία θα έβαζε άλλες δύο ομάδες από κάτω και θα ισχυροποιούσε τη θέση της. Όμως τελικά ήρθε η ήττα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν ήταν κάτι απρόσμενο αφού είχαμε να κάνουμε με ένα ντέρμπι. Όμως ήταν πέρα για πέρα, επειδή μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Όχι απλά τον φετινό αλλά τον αποψινό. Έναν Παναθηναϊκό χωρίς επιθετικό, με εμφανή προβλήματα στην ανάπτυξη αλλά και την ανασταλτική λειτουργία. Κι όμως αυτός ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ΑΕΚ 0-2... σβηστά. Χωρίς να πατήσει καν γκάζι. Και αυτό διότι η ΑΕΚ φρόντισε να κάνει μόνης της τη ζωή της δύσκολη. Ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα σύστημα που από την αρχή φαινόταν πως δεν γίνεται να δουλέψει. Με τον Γκερέιρο και τον Κορδέρο να βολοδέρνουν στη γραμμή. Και ειδικά ο πρώτος να σε κάνει να αναρωτιέσαι με τη διάθεση που έδειξε πόσο χρήσιμος θα ήταν κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Ακόμη και στο πρώτο μισάωρο που η ΑΕΚ είχε την πλήρη υπεροχή δεν κατάφερε να φτιάξει μία κανονική φάση. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί ένα παιδικό λάθος του Κουτρουμπή, μία εντελώς άπειρη αντίδραση του Κατίδη όταν ο Πίντο του έκανε δώρο την ισοφάριση και η απίστευτη επιλογή να μαρκάρει τον Σο στα στημένα ο Μητρόπουλος.

Ποιος ξέρει, ίσως για το τελευταίο ο Λίνεν να αναλάβει πάλι τη ευθύνη όπως στην περίπτωση του Γκερέιρο με τον Ιγκλέσιας. Όπως και να' χει για την ΑΕΚ τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Τώρα πηγαίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα ματς που ο Γερμανός έδειξε ότι σχεδόν το... αφήνει επιλέγοντας να εκτίσει σε αυτό την ποινή του ο Μητρόπουλος. Και σε περίπτωση που δεν γίνει το... «θαύμα» η ΑΕΚ θα πάει με τρεις ήττες στην πλάτη να παίξει έναν ακόμη τελικό απέναντι στη Βέροια, που μέχρι τότε μπορεί και να την έχει περάσει στη βαθμολογία. Για όσους δεν έχουν δει το πρόγραμμα, ακολουθούν δύο ματς στη Λειβαδιά και τα Γιάννενα , μετά έρχεται ο Πανθρακικός στο ΟΑΚΑ και η αυλαία πέφτει στο Περιστέρι. Η ΑΕΚ έχει ίσως το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή, ξέρει ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από κανέναν σε αντίθεση με τους αντιπάλους της και το μοναδικό της προτέρημα είναι... ότι είναι η ΑΕΚ. Πρέπει άπαντες στα Σπάτα να ξυπνήσουν, να καταλάβουν σε τι θέση βρίσκεται πραγματικά η ομάδα και να φτύσουν αίμα για να τη σώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα