Η ΑΕΚ παλεύει να αντέξει...

10:26 30/1/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Έχοντας ως τίτλο: "Νίκησε στο... Σύνταγμα", η εφημερίδα γράφει για "τα τρία βήματα προς τη σωτηρία μετά τη χθεσινή ιστορική συνάντηση ενότητας". Στο ρεπορτάζ το GOAL τονίζει συγκεκριμένα: "Σε πυρετό διαπραγματεύσεων και επαφών εισέρχεται η ΑΕΚ μετά τη χθεσινή μάζωξη για το «Θεμέλιο 21». Η πρόταση Νικολαΐδη έγινε δεκτή και πλέον η καρδιά της Ενωσης χτυπά σε τρία μέτωπα:
1. Στη συνάντηση που θα έχουν οι μέτοχοι αύριο.

2. Σε επαφές με τη Morgan

Stanley για ρύθμιση του ομολογιακού δανείου.

3. Σε αναζήτηση λύσεων για δανεισμό της ομάδας με ενέχυρο τα χρήματα του Ψωμιάδη.

Η πρώτη υπόθεση είναι εξαιρετικά σύνθετη. Οι Παππάς και Νικολαΐδης ανέλαβαν να κάνουν επαφές ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία όλης της ομάδας του 2004. Ητοι, να είναι παρόντες και οι Νοτιάς, Χατζηιωάννου, Γκούμας και Θανόπουλος, ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Συμφωνήθηκε πως ο λογιστής της ΑΕΚ θα προσκομίσει τους ισολογισμούς και στη συνέχεια (χρήση προς χρήση) θα αναλύονται τα τυχόν ανοίγματα και θα επιμερίζεται το ποσοστό αναλογικά με την ευθύνη που είχε ο καθένας.

Βέβαια, εδώ προκύπτει ζήτημα. Διότι ο Νικολαΐδης φέρεται πως συζητά μόνο για το διάστημα της προεδρικής θητείας του, ο Κανελλόπουλος ωσότου παραιτηθεί. Και ο Παππάς, όμως, μία μέρα πριν δήλωνε άγνοια και επιφυλάξεις για πολλά απ' όσα συνέβησαν μεταξύ 2004-08. Μέλη της ομάδας εκτιμούσαν πως το ποσό που θα προκύψει δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 8 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένου και του ομολογιακού. Κάτι που αφήνει κενά στο πώς η ΑΕΚ έφτασε τώρα να έχει ταμειακό άνοιγμα που αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ. Ερωτηματικό, επίσης, αποτελεί η στάση που θα κρατήσουν οι Χατζηιωάννου και Γκούμας, οι οποίοι πλήρωσαν και έφυγαν. Υπήρχε αισιοδοξία από αρκετούς, αλλά κανείς δεν μιλούσε με σιγουριά.

Δεύτερο κομμάτι, να φέρουν σε επίπεδο αποπληρωμής το ομολογιακό δάνειο. Θα υπάρξουν επαφές με τη Morgan Stanley ώστε να βρεθεί φόρμουλα για να «κλείσει». Ακόμα και αν δεν πληρωθεί από τους μετόχους, να έχουν τουλάχιστον μικρό ποσό που θα πρέπει να καταβάλει ο επόμενος.

Βέβαια, υπάρχει και η άμεση ανάγκη της ομάδας, που χρειάζεται 6 εκατ. ευρώ. Γι' αυτό θα αναζητηθεί η λύση της ταμειακής διευκόλυνσης, του δανεισμού με ενέχυρο τα λεφτά που προσδοκώνται από την υπόθεση Ψωμιάδη. Υπήρξαν θετικές αποκρίσεις αρχικά από κάποιους, αλλά θα χρειαστεί να γίνουν πράξεις για να μην υπάρξει πρόβλημα στην ΑΕΚ.

Οσον αφορά την πρόταση για το «Θεμέλιο», αποφασίστηκε να αφαιρεθεί το μίνιμουμ των 600 ευρώ για συμμετοχή και να υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάποιος μέλος με 50 ευρώ. Ορίστηκε η επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού με πρόεδρο τον Βούρο (ο Τροχανάς αναδείχθηκε επίτιμος), αντιπροέδρους τους Παπαϊωάννου, Μπάγεβιτς, Οικονομόπουλο, ενώ την Τετάρτη θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις. Πιθανότατα την Παρασκευή στη ΓΣ να αλλάξει και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, με ανάληψη καθηκόντων από κάποιο άφθαρτο πρόσωπο".

SPORTDAY

Κάλεσμα στους μετόχους να "τολμήσουν" προκειμένου να γίνει το... κάτι

Keywords
Τυχαία Θέματα