«Η ΑΕΚ ήθελε έναν άντρα και ο Λίνεν είναι»!

18:22 11/10/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Φάνης Γαλλής, που συνεργάστηκε δύο χρόνια με τον Γερμανό στον Πανιώνιο, είπε πως ο Λίνεν δεν τον πήρε τηλέφωνο να τον ρωτήσει για την ΑΕΚ καθώς... «Δεν είναι τυχαίος. Θα τα ήξερε όλα, αλλιώς θα με έπαιρνε».

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra:

Σκιαγραφώντας το προφίλ του Λίνεν πρόσθεσε: «Είναι συμπαθέστατος, δίκαιος, με πολλά χαρίσματα, όπως η προσαρμογή στο επίπεδο κάθε ομάδας που δουλεύει, πολύγλωσσος αλλά

και τυπικός Γερμανός, όσο επαναστάτης κι αν ήταν. Μάλιστα, αν δεν είχε τη δημοσιότητα ως ποδοσφαιριστής μπορεί να είχε μπει φυλακή εκείνα τα χρόνια!

Αγωνιστικά, θέλει πειθαρχημένο, γρήγορο τυπικό γερμανικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται όμως, χρόνο για να το κάνει, δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Και το είδαμε και στον Ολυμπιακό, δεν πρόλαβε να στρώσει την ομάδα. Αν είχε μείνει, ακόμα εκεί θα ήταν τώρα. Αγαπάει τα νέα παιδιά, τα πιστεύει, έχει δυνατότητα να διακρίνει τα χαρίσματά τους και να τα κάνει πραγματικά καλύτερα και το κυριότερο θα κάνει την ΑΕΚ ομάδα, με την προϋπόθεση ένα σταθερό περιβάλλον. Δεν ξέρω αν θα έχει τον χρόνο».

Για την πρώτη του χρονιά στον Πανιώνιο και αν υπήρχε αμφισβήτηση από τον κόσμο ανέφερε: «Στον πρώτο γύρο είχε πάρει 16 πόντους. Στον δεύτερο γύρο όμως, πήρε 29 ή 30, με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να κερδίζει 32. Ο Πανιώνιος έκανε πορεία πρωταθλητισμού και βγήκαμε UEFA από την πρώτη χρονιά. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα στήριξης. Συμβούλιο και προπονητής μια φορά την εβδομάδα τρώγαμε μαζί.

Η εξέδρα του Πανιωνίου είναι συγκεκριμένη και το ξέρω καλά γιατί γεννήθηκα στη Νέα Σμύρνη. Χαίρονται πολύ με τα νέα παιδιά που εξελίσσονται. Για αυτό ο Πανιώνιος έχει γεμίσει τις εθνικές ομάδες και έχει βγάλει παίκτες όπως ο γαμπρός μου ο Μανιάτης, ο Μάκος, ο Σπυρόπουλος. Όταν έβλεπε ο κόσμος κάθε Κυριακή καλύτερη την ομάδα, χαιρόταν ακόμα και στην ήττα. Επίσης, εκείνη την εποχή, λόγω Τσακίρη, τα οικονομικά ήταν ανθηρά».

Για την κατάσταση που θα βρει στην ΑΕΚ σχολίασε: «Το λάθος της ΑΕΚ είναι που δεν τον έκλεισε για περισσότερα χρόνια. Σίγουρα θα ήταν καλύτερη η ομάδα αν τον είχαν πάρει το καλοκαίρι. Χωρίς να αμφιβάλω για τον Βλάχο, λόγω ονόματος ο Λίνεν δεν θα έφευγε. Όταν έχεις φθηνή ομάδα με νέα παιδιά πρέπει να ξοδέψεις για τον προπονητή. Ο Λίνεν αποκλείεται να απογοητευτεί γρήγορα. Είναι Γερμανός. Παίζει μέχρι το '90, το '91, το '92. Η ΑΕΚ είναι σε τραγική κατάσταση με τρομακτικά οικονομικά προβλήματα. Και μέσα στη χρονιά δεν θα υπάρχει κανονική ροή πληρωμή. Επίσης, υπάρχουν πάρα πολλά νέα παιδιά, που έχουν φορτωθεί ένα ρόλο πολύ δύσκολο. Όμως, δεν πιστεύω πως η ΑΕΚ είναι φαβορί για να πέσει».

Για τους λόγους που ο Λίνεν επιστρέφει στους πάγκους, εξήγησε: «Ήθελε να σταματήσει την επαγγελματική του καριέρα. Εξάλλου, έχει χρήματα να ζήσει καλά. Άρχισε μάλλον να σκουριάζει και ήθελε ξανά επιβεβαίωση. Η ΑΕΚ είναι κερδισμένη με τον Λίνεν. Πρέπει να είσαι άντρας για να αναλάβεις αυτή τη στιγμή την ΑΕΚ και ο Έβαλντ είναι. Δεν είναι απλά προπονητής, είναι κ
Keywords
Τυχαία Θέματα