«Η ΑΕΚ χρειάζεται λεφτά»

21:22 29/7/2012 - Πηγή: AEK365

Το σημείο στο οποίο υπήρχε η μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στον Θωμά Μαύρο και τους μετόχους της ΠΑΕ, ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα βρεθούν τα -τουλάχιστον- 10 εκατ. ευρώ που χρειάζεται η ομάδα, προκειμένου να καταφέρει να βγάλει τη φετινή σεζόν και να αποφύγει τον κίνδυνο της πτώχευσης.
Το πλάνο του παλαίμαχου άσου, είναι να βρει αυτά τα χρήματα μέσω της οικονομικής στήριξης του κόσμου. Ωστόσο, οι μέτοχοι της ΠΑΕ εκτιμούν ότι σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν είναι εφικτό να καταφέρει η ΑΕΚ να συγκεντρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό από τους οπαδούς της, κάτι

που θεωρούν ότι φάνηκε και από την πολύ μικρή συμμετοχή στη διαδικασία της δήλωσης συμμετοχής.
Κάτι που μεταφέρθηκε στον Μαύρο και του τονίστηκε ότι γι' αυτό θεωρούν ότι η καλύτερη λύση είναι να παραμείνει το ίδιο ΔΣ (πιστεύουν ότι ο Δημητρέλος είναι ο πιο κατάλληλος, λόγω των επαφών του, για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες των ρυθμίσεων των χρεών) και στη συνέχεια να αναζητηθούν επενδυτές (ή ακόμη και μικροεπενδυτές), προκειμένου να τους παραδοθεί η ομάδα.
Μάλιστα, οι μέτοχοι μετέφεραν στον Μαύρο δύο πράγματα: α) Αν πιστεύει τόσο πολύ στη λαϊκή βάση, να προκηρύξει -ως επικεφαλής της προσπάθειες- αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή του κόσμου, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θα μπορεί κανείς να «ακουμπήσει» τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται και αν μαζευτεί το ποσό των 10 εκατ. ευρώ που εξασφαλίσει τη σωτηρία της ΑΕΚ, να περάσει η ΠΑΕ στα χέρια του Μαύρου και του κόσμου. β) Να βρει εκείνος κάποιους μικροεπενδυτές που θα συγκεντρώσουν αυτό το ποσό για τις ανάγκες της ΠΑΕ και να του παραδοθεί η ομάδα.
Του μεταφέρθηκε, δε, ότι και στις δύο περιπτώσεις οι μέτοχοι θα είναι στο πλευρό του, με τον Νοτιά να τον διευκολύνει με το αντίτιμο της χρήσης του προπονητηρίου και τους Supporters να αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση των Ακαδημιών. Όμως, καμία από τις δύο προτάσεις δεν βρίσκε σύμφωνο τον Θωμά, ο οποίος σε κάποιο σημείο της συζήτησης φέρεται να τόνισε ότι θα δεχόταν να αφήσει προσωρινά στην άκρη το ζήτημα των μετοχών, όμως θέλει οπωσδήποτε να προχωρήσει άμεσα σε ορισμό δικού του ΔΣ. Ωστόσο, οι μέτοχοι του απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δε θα είχε νόημα, αφού η δυνατότητα του ορισμού και της αντικατάστασης του ΔΣ θα παρέμενε σε εκείνους...

Keywords
Τυχαία Θέματα