Η UEFA ετοιμάζει την Nations League

11:43 27/3/2014 - Πηγή: AEK365

Στο συνέδριο της UEFA στο Καζακστάν, εγκρίθηκαν ομόφωνα από τις Ομοσπονδίες-μέλη τα σχέδια για την δημιουργία της Nations League που θα ξεκινήσει το 2018.
Στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει η UEFA, ώστε τα φιλικά παιχνίδια των εθνικών ομάδων να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, σχεδιάζεται μια διοργάνωση στην οποία οι εθνικές ομάδες θα χωρίζονται σε ομίλους, όπως γίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, και

θα τίθενται αντιμέτωπες στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί για την διεξαγωγή φιλικών αγώνων.
Η UEFA προσφέρει σαν έπαθλο ακόμα και μια θέση στα τελικά του EURO με τις εθνικές ομάδες να χωρίζονται ανάλογα με την δυναμικότητα τους και επίσης θα υπάρχουν και κατηγορίες, με τις τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται και τις τέσσερις πρώτες να παίζουν ανά δυο χρόνια ένα άτυπο Final-4 σε ουδέτερο έδαφος διεκδικώντας την πρόκριση στην τελική φάση του EURO.
Το φθινόπωρο του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η Nations League και θα υπάρχουν τέσσερις μεγάλες κατηγορίες που θα χωρίζονται σε άλλες τρεις ή τέσσερις μικρότερες και κάθε ομάδα θα δίνει τέσσερα ως έξι παιχνίδια από Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο. Οι νικητές των ομίλων θα συμμετάσχουν στο άτυπο Final-4 και έτσι τα μπαράζ για το EURO 2020 θα μετατεθούν για τον Μάρτιο του ίδιου έτους.
Τα σχέδια της UEFA έγιναν δεκτά με αντιδράσεις που έχουν να κάνουν με την επιπλέον καταπόνηση των ποδοσφαιριστών.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού των εθνικών ομάδων, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, τόνισε: "Όλα τα μέλη της UEFA συμφώνησαν στην δημιουργία αυτής της νέας διοργάνωσης. Είναι ένα μεγάλο βήμα για τις εθνικές ομάδες της Ευρώπης και ελπίζουμε οι φίλαθλοι να υποστηρίξουν το νέο εγχείρημα".
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε: "Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο διεθνές καλεντάρι και να υπάρχει μια καλύτερη δομή στις ημέρες που υπάρχουν για τα φιλικά παιχνίδια. Υπάρχουν κάποιες εθνικές ομάδες που όλοι θέλουν να αντιμετωπίσουν και άλλες που δυσκολεύονται να βρουν αντιπάλους. Αναζητούσαμε κάτι καινούριο και καταλήξαμε στην ιδέα της Nations League".

Keywords
Τυχαία Θέματα