«Γιατί διαδηλώσαμε κατά της Μέρκελ»

11:53 10/10/2012 - Πηγή: AEK365

Νέοι, μεγαλύτεροι, εργαζόμενοι και άνεργοι. Οι φυλές της κρίσης πλημμύρισαν για άλλη μια φορά το κέντρο της Αθήνας. «Βρισκόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε όχι ενάντια στο πρόσωπο της Μέρκελ, αλλά ενάντια σε όσα συμβολίζει», έλεγαν οι περισσότεροι, χαρακτηρίζοντας την έλευση της καγκελαρίου αφορμή για τις μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ανθρωποι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των συνδικαλιστών εξηγούν στο «Εθνος» τον λόγο για τον οποίο

βρέθηκαν χθες στο κέντρο της πρωτεύουσας.

- Ιωάννα Κωστή(φοιτήτρια) «Βλέπουμε τι συμβαίνει στην καθημερινότητά μας και διαδηλώνουμε για να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Ο λαός έχει φτάσει στα όριά του. Οι γονείς μας αγχώνονται για το αύριο και εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε το σήμερα ως νέοι. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές, τις οποίες πρέπει να διεκδικήσουμε».
- Αννα Σταυρουλάκη(ιδιωτική υπάλληλος) «Βρισκόμαστε στο Σύνταγμα για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα που μας έχουν στερήσει. Αυτό που αντιπροσωπεύει η Ανγκελα Μέρκελ δεν μπορούμε ως πολίτες να το ανεχτούμε περισσότερο. Πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχουμε κι ότι έχουμε δύναμη. Εγώ ήρθα στο συλλαλητήριο μαζί με τους Αγανακτισμένους Μοτοσικλετιστές». Ελλάδος»...»
- Μαίρη Δεληγιάννη(λογίστρια) «Δεν ήρθα εδώ για τη Μέρκελ. Ηρθα με αφορμή την επίσκεψή της, για να μην περάσουν τα αβάσταχτα μέτρα σε βάρος του λαού. Η εκ περιτροπής εργασία, οι απολύσεις, ο μειώσεις μισθών και η ανεργία οργιάζουν στον κλάδο μου, ενώ μεγάλες εταιρείες συγκεντρώνουν όλη τη δουλειά, προσλαμβάνοντας εργαζομένους με μισθούς πείνας».
- Χρ. Αργύρης(ειδικευόμενος γιατρός)«Αν ήταν στο χέρι μας δεν θα αφήναμε τη Μέρκελ να πατήσει το πόδι της στην Ελλάδα. Διαδηλώνω γιατί διαπιστώνω ότι το πρόγραμμα λιτότητας δεν τους βγαίνει και κάλεσαν τη Μέρκελ για να βοηθήσει. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω όλα τα απίστευτα μέτρα που έχει αναγγείλει».
- Θανάσης(άνεργος) «Σήμερα διαδηλώνω επειδή η Μέρκελ έρχεται να βοηθήσει την κυβέρνηση να εφαρμόσει βάρβαρα μέτρα που τα έχουν ανάγκη οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Ολα αυτά θα κάνουν την εργατική τάξη να ζει, να σπουδάζει και να δουλεύει όπως εξήντα χρόνια πριν. Με τη διαδήλωση θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι αν οι εργαζόμενοι δείξουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους, μπορούν να βγουν νικητές».
- Μαργαρίτα Σοφρά(φοιτήτρια)«Διαδηλώνω για να δείξω ότι οι απαγορεύσεις δεν περνάνε. Αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο καιρό θα μας επιβληθεί και η απαγόρευση της κυκλοφορίας μόλις νυχτώσει».
- Ελπ. Λαμπροπούλου(ασφαλίστρια)«Με την παρουσία μας εδώ θέλουμε να δείξουμε στη Μέρκελ ότι είμαστε ισότιμοι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν θα πρέπει να μας αντιμετωπίζει ως κατώτερους».
- Δ. Παπαζαχαρίας(μεταπτυχιακός φοιτητής) «Είμαι εδώ γιατί η επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ είναι μία πρόκληση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο άνθρωπος που απειλεί να μας διώξει από το ευρώ έρχεται εδώ για το καλό μας. Η κυρία Μέρκελ συμπεριφέρεται σαν κακιά μητριά στον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι πολύ περήφ

Keywords
Τυχαία Θέματα