Γιαννιώτης: Στο τέλος συφιλιάστηκα

12:03 23/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Σπύρος Γιαννιώτης πανηγυρίζει από χθες την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 10χλμ ανοικτής θάλασσας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βαρκελώνης με τον Έλληνα πρωταθλητή να υποστηρίζει πως στο τέλος της κούρσας αυτό που μέτρησε ήταν τα ψυχικά αποθέματα με τον ίδιο να παραδέχεται πως συφιλιάστηκε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης στον SENTRA FM 103.3
- Για την εξέλιξη του αγώνα: «Ήταν έκπληξη και για μένα. Μπαίνοντας στον τελευταίο

γύρο, μπήκα αρκετά νωρίς. Μπήκα μπροστά 2,5 χιλιόμετρα πριν το τέλος, είχα πολύ καλούς αθλητές, προσπαθούσαν από αριστερά-δεξιά να με περάσουν, όμως έδινα γρήγορο ρυθμό. Έλεγα τώρα δεν θα χάσεις, τώρα άμα χάσεις, θα γελάνε. Κάπως έτσι έφθασα στο τελευταίο 500άρι...».
- Για την περσινή 4η θέση στο Λονδίνο: «Με ξέρεις και προσωπικά. Θέλω πάντα το καλύτερο. Ήταν ένα όνειρο ζωής το ολυμπιακό μετάλλιο. Το ακούμπησα σχεδόν. Για μένα δεν ήταν αποτυχία σαν θέση, ήταν αποτυχία για αυτό που ήθελα εγώ. Δεν το ξεχνάω ποτέ. Αυτό που έκανα χθες, ίσως να επιβεβαιώνει μία άτυχη στιγμή εκείνη την ημέρα».
- Για το Ρίο και τη συμμετοχή στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Μέχρι το Ρίο θα με έχει πιάσει η πλάτη μου. Είμαι και φρεσκοπαντρεμένος και αν κάνω και κανά κουτσούβελο, τότε με βλέπω με κρεπάλες».
- Περί του διαλόγου με τον 2ο Γερμανό, Τόμας Λουρτζ: «Όταν τερμάτισα, ήρθε ο Λουρτζ και μου είπε πραγματικά ότι το αξίζεις μετά απ' ό,τι έγινε στην Ολυμπιάδα. Μου είπε πως χάρηκε πολύ που κέρδισα. Δεν το έλεγε για να το πει, το έλεγε από μέσα από τη ψυχή του. Όταν ένας τοπ αθλητής το λέει αυτό, είναι πολύ σημαντικό».
- Για την έκταση που πήρε επιτυχία του σε εφημερίδες, σάιτ και δελτία ειδήσεων: «Με χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι είμαι πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και στα δελτία ειδήσεων. Διότι είναι κάνω ένα ερασιτεχνικό άθλημα που χρειάζεται προβολή».
- Τι μόχθο κρύβει αυτό το μετάλλιο: «Το εύκολο είναι να πονάνε τα χέρια σου, το δύσκολο είναι η ψυχολογία. Έχεις και καθημερινά άγχη. Εκεί πρέπει να βρεις δύναμη, να μπεις στην πισίνα και να κολυμπάς ατελείωτες ώρες. Όπως με είδα χθες, στο τέλος ήταν τα ψυχικά αποθέματα. Στο τέλος πήγαινα με τρέλα, είχα συφιλιάσει».
- Για το πρόβλημα των πνιγμών σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η θάλασσα κυριαρχεί: «Πρέπει να έχουμε σωστή αντιμετώπιση στις θάλασσες».
- Για την πλάκα με τον Γέμελο κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Ήταν πολύ ευχαριστημένος ο προπονητής μου, Νίκος Γέμελος. Παίζει ρόλο και η τακτική. Θα σου πω και μία πλάκα που έκαναν στον Νίκο, σε κάποια φάση μέσα στον αγώνα του λέω βαρέθηκα να βγω και μου λέει «κολύμπα ρε και συγκεντρώσου». Δουλέψαμε πολύ, μπήκα στον αγώνα χωρίς άγχος, χαλαρός και αυτό απέδωσε».
- Για τα τηλέφωνα από την πολιτική ηγεσία: «Με πήραν τηλέφωνα, με πήρε ένας υπουργός. Όλη η Ελλάδα ξέρει τι τραβάμε και ο καθένας μπορεί να κρίνει».
- Όσο για το τι υποχρεώσεις έχει ακόμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Έχω άλλους δυο αγώνες, θα κάνω και τα 25χλμ. Δεν έχω κάνει ποτέ. Ούτε με το αυτοκίνητο δεν κάνω, με πονάει η μέση... Εκεί θα του το πω σίγουρα του Γέμελου για να βγω από τη θάλασσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα