Για το θαύμα η Μπαρτσελόνα

08:26 1/5/2013 - Πηγή: AEK365

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
ΓΗΠΕΔΟ: "Καμπ Νου"
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα η Μπαρτσελόνα μετά την συντριβή με 4-0 από την Μπάγερν Μονάχου και τώρα ελπίζει πως μπορεί να κάνει το θαύμα και να πετύχει την απόλυτη ανατροπή που θα την στείλει στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Από την άλλη μεριά, οι Βαυαροί καλούνται να υπερασπιστούν το προβάδισμα που έχουν για να βρεθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον

τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από το 2-2 κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Σαν Μαμές" και διατηρεί διαφορά έντεκα βαθμών από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο Τίτο Βιλανόβα δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Άλμπα και τους τραυματίες Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Αμπιντάλ και Μασεράνο.
Η Μπάγερν Μονάχου μετά το 1-0 επί της Φράιμπουργκ έφτασε τις 14 σερί νίκες και παρέμεινε αήττητη για 22ο ματς στην Bundesliga, την οποία έχει κατακτήσει εδώ και καιρό μαθηματικά. Ο Γιουπ Χάινκες, που ξεκούρασε και πάλι παίκτες, δεν θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τους τραυματίες Χόλγκερ Μπαντστούμπερ και Τόνι Κρόος, ενώ επανέρχεται ο Μάριο Μάντζουκιτς που εξέτισε την ποινή του και θα πάρει τη θέση του Μάριο Γκόμεζ στην κορυφή της επίθεσης.
Μόλις τρεις ομάδες στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης έχουν ανατρέψει διαφορά τεσσάρων γκολ. Μάλιστα θύμα υπήρξε ο Γιουπ Χάινκες, ως ποδοσφαιριστής της Γκλάντμπαχ, όταν η ομάδα του στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1985/86 είχε κερδίσει με 5-1 τη Ρεάλ στη Γερμανία, αλλά ηττήθηκε με 4-0 στη ρεβάνς. Στον πρώτο γύρο του Κυπελλούχων την περίοδο 1961/62 η Λεϊσόες απέναντι στη Λα Σο-ντε-Φοντς και η Παρτιζάν απέναντι στην ΚΠΡ στον δεύτερο γύρο του UEFA τη σεζόν 1984/85 είχαν ανατρέψει το 6-2 του πρώτου ματς με 5-0 και 4-0 αντίστοιχα. Στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ η μεγαλύτερη ανατροπή ήταν αυτή στα προημιτελικά της σεζόν 2003/04, όταν η Λα Κορούνια είχε επιβληθεί 4-0 της Μίλαν στο "Ριαθόρ" στη ρεβάνς του 4-1 στο "Σαν Σίρο".
Άλλες έξι φορές στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες. Το 1996 συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA με την Μπάγερν να παίρνει την πρόκριση καθώς μετά το 2-2 στο Μόναχο επικράτησε με 2-1 στη Βαρκελώνη. Το 1998 τέθηκαν αντιμέτωπες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τους Βαυαρούς να κερδίζουν εντός (1-0) κι εκτός έδρας (1-2). Το 2009 η Μπαρτσελόνα απέκλεισε την Μπάγερν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με 4-0 στο «Καμπ Νου» και 1-1 στον επαναληπτικό. Η Μπαρτσελόνα έχει 19 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Μπάγερν σε ισπανικό έδαφος έχει 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες.
Σε διπλά ματς απέναντι σε Ισπανούς οι Βαυαροί έχουν 8 προκρίσεις και 6 αποκλεισμούς, ενώ οι Καταλανοί απέναντι σε Γερμανούς μετρούν 13 προκρίσεις και 4 αποκλεισμούς. Σε ημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων η Μπάγερν έχει 9 προκρίσεις και 5 αποκλεισμούς, ενώ η Μπαρτσελόνα 6 προκρίσεις και 7 αποκλεισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα