Γερμανία: Οι φιλορώσοι αποσχιστές πίσω από την κατάρριψη του ΜΗ17

20:08 19/10/2014 - Πηγή: AEK365

Με ένα πύραυλο εδάφους - αέρος κατέρριψαν οι φιλορώσοι αποσχιστές της ανατολικής Ουκρανίας το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH17, σύμφωνα με τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Ο πύραυλος είχε κλαπεί από τον ουκρανικό στρατό, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Ο Γκέρχαρντ Σίντλερ, επικεφαλής των γερμανικών εξωτερικών πληροφοριών (BND) κατέθεσε στις 8 Οκτωβρίου ενώπιον της επιτροπής της γερμανικής Βουλής αρμόδιας για τις

μυστικές υπηρεσίες τα συμπεράσματα της έρευνας για την κατάρριψη της πτήσης MΗ17, με βάση φωτογραφίες και καταγραφές δορυφόρων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι φιλορώσοι αποσχιστές αφαίρεσαν σύστημα πυραύλων εδάφους - αέρος Bouk από βάση του ουκανικού στρατού και το χρησιμοποίησαν για να καταρρίψουν το αεροσκάφος της Malaysia Airlines στις 17 Ιουλίου.

Η θέση διαφέρει από την θέση της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία κατηγορεί μεν τους φιλορώσους ότι χρησιμοποίησαν πύραυλο Bouk τύπου SA-11, θεωρεί όμως ότι το αντιαεροπορικό σύστημα προήλθε από τη Ρωσία, επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το Spiegel, η γερμανική εισαγγελία στην Καρλσρούη άρχισε επίσημη έρευνα για την συντριβή, με το επιχείρημα ότι είναι πιθανόν να συνιστά έγκλημα πολέμου, το οποίο νομιμοποιεί οικουμενική αρμοδιότητα της γερμανικής δικαιοσύνης, ανεξαρτήτως της εθνικότητας των θυμάτων και της περιοχής όπου συνέβη το γεγονός.

Keywords
Τυχαία Θέματα