Φορτούνης: Θέλω να συνεχίσω στο εξωτερικό

09:39 2/6/2014 - Πηγή: AEK365

Στην περίπτωση του Κώστα Φορτούνη ισχύει αυτό που λένε... υπάρχει ένα καλό και ένα κακό νέο. Συνήθως πρώτα σού ζητάνε το δεύτερο. Το κακό νέο, λοιπόν, για τον νεαρό Ελληνα άσο είναι ότι αν και ήταν στην προεπιλογή του Φερνάντο Σάντος, τελικά «κόπηκε» από την τελική αποστολή της Εθνικής για το Μουντιάλ. Το καλό νέο είναι ότι αυτό το καλοκαίρι μοιάζει πιο «δικό του» από οποιοδήποτε άλλο.

Ο Φορτούνης είναι πρόσωπο των ημερών. Για την ακρίβεια το όνομά του «παίζει» καθημερινά στα πρωτοσέλιδα

των εφημερίδων, αφού αφενός τα ποδοσφαιρικά του προσόντα και η ηλικία του είναι ελκυστικά, αφετέρου η αποφασισμένη αποχώρησή του από την Καϊζερσλάουτερν έχει προκαλέσει έ«συνωστισμό» από τις ομάδες που ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν. Όλα αυτά, όμως, και κυρίως τον «ντόρο» που έχει δημιουργηθεί για τον 22άχρονο, τα γνωρίζαμε. Εκείνο που δεν γνωρίζαμε ήταν τη δική του άποψη. Τις σκέψεις του ίδιου του Φορτούνη. Και αυτές, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε το σίριαλ για τη μεταγραφή του, τις καταθέτει στο coppa.gr

Καταρχάς, το πρώτο που θέλησε να κάνει ο διεθνής Ελληνας μέσος είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την Καϊζερσλάουτερν: «Εχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα. Αλλά η λογική λέει ότι θα αποχωρήσω. Εμεινα τρία χρόνια στην Καϊζερσλάουτερν, πέρασα καλές και κακές στιγμές και πλέον θέλω να αλλάξω περιβάλλον. Ο σύλλογος γνωρίζει την επιθυμία μου και πιστεύω ότι το ίδιο θέλουν κι εκείνοι. Διότι σε έναν χρόνο θα έφευγα ως ελεύθερος, ενώ αν φύγω τώρα θα ωφεληθούν οικονομικά κι εκείνοι».

Οπότε περνάμε στο... παρασύνθημα. Ποιο θα είναι το μέλλον του; «Γνωρίζω όσα γράφονται. Αυτή τη στιγμή εξετάζω όλες τις προτάσεις που έχω, από Ελλάδα και από εξωτερικό. Τις επόμενες ημέρες θα πάρω την τελική μου απόφαση», λέει ο Φορτούνης και ασφαλώς το επόμενο ζητούμενο είναι να γίνει πιο συγκεκριμένος. Από Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που ενδιαφέρονται; «Υπάρχουν προτάσεις και από ελληνικές ομάδες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν είναι μία. Δεν θέλω, όμως, να ονοματίσω ποιες ομάδες είναι», απαντά.

Οσο για τη δική του επιλογή, ξεκαθαρίζει: «Δική μου προτεραιότητα είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο εξωτερικό. Θα εξαντλήσω τα περιθώρια για να παραμείνω εκτός Ελλάδας. Υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται, θα δούμε τι θα γίνει».

Μάλιστα, αν και δεν θέλει και πάλι να αποκαλύψει ονόματα ομάδων, λέει: «Πρόκειται κυρίως για ομάδες από την Γερμανία. Αλλωστε, αυτός είναι και ο δικός μου στόχος. Να παραμείνω στην Bundesliga. Είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, μου αρέσει πολύ στην Γερμανία, έχω μάθε και τη νοοτροπία του ποδοσφαίρου στη χώρα και θα ήθελα να συνεχίσω σε αυτό το επίπεδο».

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν η ευχάριστη έκπληξη της Εθνικής στο Euro 2012. Ωστόσο, δύο χρόνια μετά, χάνει το επόμενο μεγάλο ραντεβού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο Φερνάντο Σάντος τον κάλεσε στην προεπιλογή των 30 ποδοσφαιριστών, αλλά στη συνέχεια τον απέκλεισε από την τελική 23άδα. «Ασφαλώς και θα ήθελα να είμαι κι εγώ στην Βραζιλία, αλλά ο προπονητής επέλεξε την αποστολή και δεν είμαι σε αυτήν. Το σέβομαι απόλυτα. Είμαι απογοητευμένος, αλλά έχω πεισμώσει κιόλας για να είμαι στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις με την Εθνική μας. Αλλωστε, πλέον δίνουμε το παρόν σε όλες», απαντά στο ερώτημα για το πώς δέχτηκε την τελική απόφαση του ομοσπονδιακού προπονητή.
Ο Φορτούνης στα 22 του χρόνια, ασφαλώς και έχει τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων μπροστά του για να συμμετάσχει. Οσο για την Βραζιλία, στέλνει το μήνυμά του: «Σίγουρα τα παιδιά θα τα δώσουν όλα στο Μουντιάλ, Μπορούν να καταφέρουν τον μεγάλο στόχο, που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Θα είναι μεγάλο επίτευγμα. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας».


Πηγή : coppa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα