«Γήπεδο και Μελισσανίδης σφραγίζουν το μέλλον της ΑΕΚ»

08:30 2/6/2014 - Πηγή: AEK365

Μία μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα Ώρα των Σπορ παραχώρησαν από κοινού οι Βαγγέλης Πλατέλλας και Δημήτρης Ανάκογλου. Οι δύο μεσοεπιθετικοί της ΑΕΚ μιλούν για τον Μελισσανίδη και την προοπτική που δίνει στην ομάδα, το γηπεδικό, τον Δέλλα και άλλα πολλά.

Διαβάστε τι είπαν για:

-τη φετινή πορεία:

Βαγγέλης Πλατέλλας: «Αυτό που κρατάμε είναι ότι η ΑΕΚ έφυγε από τη Γ' Εθνική. Όλοι μας ξέρουμε πού έχουμε έρθει. Πρέπει τώρα να φύγει

από τη Β' Εθνική και να ξαναγίνει η ΑΕΚ που ήταν».

Δημήτρης Ανάκογλου: «Ήταν δύσκολη χρονιά για όλους. Και για μας και τον κόσμο περισσότερο. Το θετικό είναι ότι καταφέραμε και φύγαμε από τη Γ' Εθνική».

-την παρουσία τους στην ομάδα:

Β.Π.: «Ήξερα σε ποια ομάδα ήρθα και το ήθελα πολύ. Δεν σκέφτηκα καν ότι ήταν στη Γ' Εθνική και δικαιώθηκα για την επιλογή μου».

Δ.Α.: «Δεν μετάνιωσα που πήγα στην ΑΕΚ πέρσι το Φλεβάρη και γενικά δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου. Αν το είχα μετανιώσει, θα είχα φύγει το καλοκαίρι. Αντιθέτως έμεινα».

-την ανανέωση της συνεργασίας με τον Δέλλα:

Β.Π.: «Σίγουρα την άξιζε. Καθημερινά δουλεύουμε μαζί του και είναι πολύ κοντά μας. Έδωσε ευκαιρίες σε όλους κι όποιος άξιζε έπαιζε. Αγαπά αυτό που κάνει. Είναι ένας νέος προπονητής με φιλοδοξίες και πιστεύω πολύ ότι θα τα καταφέρει».

Δ.Α.: «Απέδειξε ότι έλεγε πάντα αυτό που πίστευε. Όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά, δεν μας χάιδευε τα αυτιά. Του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί πέρσι ήρθε σε μα δύσκολη κατάσταση και χρειάζονται κότσια για να το κάνεις. Έβαλε το όνομά του και την καριέρα του κάτω από την ΑΕΚ για να βοηθήσει. Σύμφωνα με τα φετινά δεδομένα, τις ευκαιρίες που έδωσε και τη δουλειά που έκανε, πιστεύω ότι του άξιζε να μείνει. Πιστεύω πως θα έχει πολύ καλή πορεία ως προπονητής».

-την εμπειρία τους από τη Β' Εθνική:

Β.Π.: «Είναι μια δύσκολη κατηγορία και σκληρή. Χρειάζεται δουλειά και να προσαρμοστείς στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Θέλει υπομονή, αλλά πιστεύω πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά».

Δ.Α.: «Είναι πολύ δυσκολότερη από τη μεγάλη κατηγορία η Football League. Παίζεται λιγότερο ποδόσφαιρο και τα παιχνίδια πηγαίνουν στη δύναμη και το γκολ. Μετρά η άνοδος κι αυτό θέλουμε.

-τον Δημήτρη Μελισσανίδη και το νέο γήπεδο:

Β.Π.: «Είναι σημαντικό για την ΑΕΚ να έχει σε τέτοια θέση έναν άνθρωπο που την αγαπά και θέλει να την ξανακάνει πρωταγωνίστρια. Το πιο σημαντικό από όλα είναι το νέο γήπεδο, το όνειρο του κάθε ΑΕΚτζή. Πιστεύω πως μέσα από το γήπεδο θα έρθουν και οι τίτλοι».

Δ.Α.: «Η αλήθεια είναι ότι για να μείνω το καλοκαίρι έπαιξε ρόλο ο κ. Μελισσανίδης. Υπάρχει ένα πλάνο για το τι θέλει να κάνει. Αυτά που σκέφτεται μπορεί να τα κάνει πραγματικότητα. Όλοι μας έχουμε όνειρο να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο. Πρέπει η ΑΕΚ να έχει το δικό της σπίτι. Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να παίξουμε εκεί».

-το τι χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσει η ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα:

Δ.Α.: «Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις. Πώς θα φερθεί πρώτα από όλα η διοίκηση μεταγραφικά και από πλευράς στόχων. Δεν τους βλέπουμε τόσο μακριά πάντως. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα κι αν αποφασίσει να κάνει πρωταθλητισμό, θα κάνει. Τέλος».

Για την δική τους φιλική σχέση:

Βαγγέλης Πλατέλλας.: «Δεν γνωριζόμασταν είναι η αλήθεια. Δεν μου μίλαγε. (γέλια). Δεθήκαμε από την αρχή, σκεφτόμαστε τα ίδια πράγματα. Δεν χρειάζεται να τον ξέρεις τον άλλο πολύ, έδεσαν οι χαρακτήρες μας».

Δημήτρης Ανάκογλου.: «Εγώ δεν του μίλαγα γιατί είμαι... φίρμα (γέλια.). Νομίζω η καλή σχέση που έχουμε μας βοήθησε πολύ και στο γήπεδο. Πρέπει να έχεις καλές επαφές με τους παίκτες, αλλά με τον Βαγγέλη μας βοηθά πολύ και το ότι περνάμε ώρες μαζί»

-Το ΟΑΚΑ βοηθά τους ποδοσφαιριστές να παίξουν καλά ή όχι; Έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις.

Δ.Α.: «Με τους 10-15.000 οπαδούς της ΑΕΚ που έρχονται στο γήπεδο, στην Ριζούπολη που παίξαμε το κλίμα και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ διαφορετικά. Και έναν παίκτη που αγωνίζεται είναι σημαντικό να νιώθεις τον παίκτη. Και στο ΟΑΚΑ τον νιώθεις, αλλά στην Ριζούπολη νιώσαμε πολύ καλύτερα».

Β.Π.: «Στην Ριζούπολη αν μπορούσαμε να παίξουμε θα ήμασταν πολύ πιεστικοί απέναντι στον αντίπαλο. Αυτό εισέπραξα. Και οι παίκτες και ο κόσμος. Το ΟΑΚΑ δεν είναι κακή έδρα, αλλά είναι τεράστιο γήπεδο και θέλει πολύ κόσμο για να γίνει έδρα»

-Τι ήταν αυτό φέτος με τα πέναλτι; Τι φταίει πραγματικά; Έπεσε κατάρα;

Β.Π.: «Τι να πω. Ότι και να πω είναι λίγο. Κατάρα; Άγχος; Η μισή ομάδα έχει χάσει πέναλτι».

Δ.Α.: «Μετά από κάποιο σημείο δημιουργείται και ψυχολογικό πρόβλημα. Νομίζω ότι στο ποδόσφαιρο αν σκεφτείς ότι κάτι θα κάνεις λάθος, θα το κάνεις λάθος σίγουρα. Όταν ξέρεις ότι όλος ο κόσμος λέει θα το χάσουμε, πάμε να το εκτελέσουμε και το χάνουμε. Εντάξει δεν φταίει ο κόσμος, αλλά λειτουργεί στην ψυχολογία»

-Βαγγέλη ήρθες Σεπτέμβρη όταν είχε τελειώσει η προετοιμασία, 20 μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Ξεκίνησες με... φόρα. Που οφείλεται αυτό;

Β.Π.: «Εγώ ήρθα στην ΑΕΚ γιατί το ήθελα πολύ και το περίμενα πολύ. Ξέρω που ήρθα και σε ποια ομάδα. Δεν με νοιάζει που ήταν στην Γ' Εθνική. Δεν το σκέφτηκα καν. Δικαιώθηκα τελικά για την επιλογή μου αυτή. Στη δίψα μου για ποδόσφαιρο οφείλεται ότι ξεκίνησε καλά και στο ότι έπαιζες για αυτό τον κόσμο. Το κατάλαβα από το πρώτο φιλικό στην Καλλιθέα πως είναι να παίζεις για μεγάλη ομάδα με τόσο κόσμο»

-Εσένα Δημήτρη σε βοήθησε φέτος το γεγονός ότι είχε έρθει από την 1η Φλεβάρη στην ΑΕΚ;

Δ.Α.: «Το θετικό ήταν ότι ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις είχα μια εμπειρία και με βοήθησε για φέτος. Καταλαβαίνεις πως είναι να είσαι σε άλλη ομάδα. Δεν ήξερα πως είναι να κάνεις μεταγραφή. Ήταν η πρώτη μου. Παρότι είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση τα περσινά με τα φετινά, νομίζω ότι μου έκανε καλό να μπω περισσότερο στο κλίμα της ομάδας. Φέτος ήταν μεγαλύτερες οι απαιτήσεις. Ήταν ειδική χρονιά για την ΑΕΚ στην Γ' Εθνική, νέα ομάδα, νέοι άνθρωποι μέσα στην ομάδα».

-Έζησες τον υποβιβασμό, έζησες και την Γ' Εθνική. Βλέποντας αντίστοιχα την πορεία του Παναθηναϊκού φέτος, μετάνιωσες που δεν πήγες πέρυσι και επέλεξες ΑΕΚ;

Δ.Α.: «Δεν έχω μετανιώσει και γενικά δεν μετανιώνω για τις επιλογές που κάνω. Αν το είχα μετανιώσει, θα είχα φύγει το καλοκαίρι. Αντιθέτως έμεινα».

-Βαγγέλη ήταν ιδιαίτερη στιγμή όταν έμεινε ελεύθερος από μια καλή ομάδα της Σούπερ Λίγκα και ήξερες το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Τι νιώθεις ότι ρίσκαρες εκείνη την στιγμή;
Β.Π.: «Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολη περίοδος. Έφυγα από την Ξάνθη, γιατί ήθελα να φύγω. Ήθελα να πάω σε μια ομάδα για να παίξω πάλι ποδόσφαιρο. Ρίσκαρα πολλά τότε. Έμεινα ελεύθερος μέχρι και 28 Αυγούστου. Είχα κλείσει πόρτες γιατί περίμενα την ΑΕΚ. Ήθελα να έρθω, τελικά τα κατάφερα. Σημαντικό ότι είμαι σε μια μεγάλη ομάδα και τελικά πιστεύω ότι δικαιώθηκα»

-Όταν χτύπησε το τηλέφωνο από την ΑΕΚ ότι κλείνει η μεταγραφή πως ένιωσες;
Β.Π.: «Με πήραν στις 27 Αυγούστου το βράδυ. Ένιωσα ανακούφιση, μεγάλη χαρά. Δεν μπορώ να τα περιγράψω. Το χάρηκα πολύ εκείνη την μέρα με την οικογένειά μου»

Keywords
Τυχαία Θέματα