Φιντέλ Κάστρο: Η Κούβα έχασε τον καλύτερό της φίλο

20:18 11/3/2013 - Πηγή: AEK365

Την πρώτη του δήλωσε σχετικά με το θάνατο του Ούγκο Τσάβες έκανε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, τονίζοντας ότι η Κούβα έχασε «τον καλύτερο φίλο που είχε στην ιστορία της».

«Αν και ξέραμε για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του, η είδηση μας συγκλόνισε» υπογραμμίζει ο 86χρονος Κάστρο σε μήνυμά του που δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της επίσημης κουβανικής εφημερίδας Granma.

«Είχαμε την τιμή να μοιραζόμαστε με τον Τσάβες

τα ίδια ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης και της υποστήριξης αυτών που είναι θύματα εκμετάλλευσης. Οι φτωχοί είναι ίδιοι παντού στον κόσμο» σημειώνει ο Κάστρο.

Ο Κάστρο, πνευματικός πατέρας του Τσάβες, ο οποίος εμφανίστηκε δημοσίως δύο φορές τον Φεβρουάριο στην Αβάνα, δεν παρέστη την Παρασκευή στην κηδεία του Τσάβες στο Καράκας, όπου η Κούβα εκπροσωπήθηκε από τον αδελφό του, πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Ο Φιντέλ θυμήθηκε επίσης ότι το Φεβρουάριο του 1959, τρεις εβδομάδες μετά την ανάληψη της εξουσίας στην Κούβα, μετέβη στην Βενεζουέλα για να ευχαριστήσει για την υποστήριξη του Καράκας στο κίνημά του.

«Οφείλουμε να προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλο και να υποστηριχθούμε σθεναρά, καθώς μόνοι και διαιρεμένοι θα αποτύχουμε» είχε δηλώσει τότε ο Κάστρο.

«Αυτό είπα εκείνη την ημέρα και, 54 χρόνια μετά, το επιβεβαιώνω» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα