Έξι οι νεκροί στο ναυάγιο της Τοσκάνης

09:52 16/1/2012 - Πηγή: AEK365

Διαστάσεις ασύλληπτης τραγωδίας παίρνει το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia στην Τοσκάνη καθώς τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ακόμα έναν νεκρό με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται στους 6 ενώ 30 είναι οι τραυματίες και 15 οι αγνοούμενοι. Ο έκτος νεκρός, ο οποίος φορούσε σωσίβιο, βρέθηκε τα ξημερώματα στο δεύτερο κατάστρωμα.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εντοπίσουν τους 15 αγνοούμενους καθώς ο χρόνος για ανεύρεση επιζώντων λιγοστεύει με ιταλικά δημοσιεύματα

να κάνουν λόγο για ήχους και φωνές που ακούγονται μέσα από το πλοίο.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το ναυάγιο του Costa Concordia οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος καθώς ο καπετάνιος παρέκκλινε δυο μίλια από την πορεία του και προσέκρουσε σε ύφαλο. Από την μεριά του ο καπετάνιος ισχυρίζεται πως ο ύφαλος ήταν αχαρτογράφητος και δεν είχε άλλη επιλογή ενώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες του ναυαγίου καθώς εκείνη την ημέρα ο καιρός ήταν καλός και η θάλασσα ήρεμη. Το κρουαζιερόπλοιο είχε αποπλεύσει την Παρασκευή από τη Τσιβιταβέκια στη Ρώμη για κρουαζιέρα στις ακτές της δυτικής Μεσογείου. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 4.234 άτομα από τα οποία τα 1.000 ήταν μέλη του πληρώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα